Jan Svanlunds Minneshoppning

SVT-reportern Jan Svanlund får en egen minneshoppning – Jan Svanlunds Minneshoppning. Finalen på Jump Club Ungdoms Grand Prix torsdag 7 juli uppkallas efter den uppskattade TV-reportern, som avled för en tid sedan.

– Det Jan Svanlund gjort för svensk ridsport kan aldrig överskattas. Vi tycker det var en självklarhet att hedra honom på detta sätt, säger Jan-Olof Wannius.

Jump Club Ungdoms Grand Prix är de mest prestigefyllda hoppningen för ungdomar till och med 21 år vid sidan av mästerskapen. Här samlas gräddan av svenska ungdomsryttare för att göra upp i sommarens stora ungdomshoppning.

Jan Svanlund var under många år reporter på TV-sporten hos SVT. Han ansvarade för ridsport och motor och skötte bland annat sändningarna av världscupen i hoppning under många år. Efter en kortare tids sjukdom avled Jan Svanlund i slutet av mars.

Källa: Falsterbo Horse Show

 


 

Detta stog på nyheterna på Falsterbo Horse Shows hemsida. Jag tycker det är väldigt fint att Jan ska få en hoppning uppkallad efter sig, det är definitivt något jag ska kolla på!

Lotta Björe och Jan Svanlund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0