"Blogg"

Om det är någon som saknar att läsa om mig och Diingo så har jag typ en blogg som heter Mandingo.blogg.se
Men skillnaden är att systet med bloggen är helt annorlunda. Jag bloggar endast för min egen skull, om vad jag vill och när jag vill, kommer tillexempel ej att uppdatera under Falsterbo och om ni inte gillar det, leave it. Vet att några kompisar gillar att läsa om mig och Diingo så denna bloggen har detta konceptet.

HÄR hittar ni bloggen

..

Då pausar jag också, inte kul att blogga själv juuu.

Orkar inte längre...

Jag pallar inte blogga längre.. Det känns bara såå tråkigt.. Nu äar det sommar och då vill jag inte bara sitta vid em dator eller behöva känna press på mig att behöva uppdatera, uppdatera... Nu är det dessutom snart falsterbo, jag vill bara njuta och inte behöva känna att jag måste skriva. Jag vill helst av allt ha en datorfri sommar med bara hästar och vänner. Så nu lägger jag ner tyvärr, kommer kanske tillbaka efter sommaren om jag orkar... /madde

27/6 - Ofelia VI

Åkte till stallet rätt sent på eftermiddagen, för värmens skull haha..
Hade ju först som ni vet tänkt låta henne vila, men red lite i alla fall. Inget särskilt komplicerat eller intensivt.
Bara skritt och trav.
Började rida fram i paddocken, där var dock rätt många insekter och en hel del kul att titta på.
Hon var i alla fall väldigt pigg haha.. Gick in i ridhuset sen, och red aningen mer ordentligt.
Red inte särskilt länge, red på lite volter och sådant bara. Avslutade när jag fått in en riktigt fin volt.
Avsluta när det går som bäst, ni vet?
Haha snutte.

Somnade..

Somnade jättetidigt igårkväll, så kunde alltså inte blogga haha..
Får skriva om gårdagens ridpass idag då i stället.. ^^ Rider nog senare ikväll också. Helt varmt nu ju.
/Emma

Tillbaka

Är hemma ifrån stallet nu, red ingen värst lång stund, men tog lite tid ändå haha :)
/Emma

Vila?

Funderar på att låta ponnyn vila idag, på grund av att jag inte är helt frisk. Skulle vilja rida, men känns inte så schysst mot mig själv... Är dessutom superseg och så, varm också.
Update: Blir ingen vila, utan åker iväg alldeles strax :)
/Emma

Dålig start?

Känns inte som om uppdateringen varit på topp, men ja.. Mitt internet har haft damp, tror Madde haft strömavbrott och sånt kul. Men nu funkar bredbandet som det ska i alla fall, så kan blogga haha.
Ska i alla fall snart iväg och rida tror jag, är inte särskilt varmt nu. Får hoppas mamma kan fota eller något. :)
/Emma

Blev ingenting

Haha det var så sjukt varmt ute att vi inte orkade dra till stallet typ.. Gick jättelångt, blev jagad av några insekter, svettades ihjäl och bara allmänt avled haha. Sen - som tur var - mötte vi mamma på vägen, så hon fick köra oss hem i stället haha. 
/Emma

Choklad · Beige

/Emma

2 till bilder ifrån Dagstorp!

Dom här 2 är fottade av en tjej vid namn Sara och hennes blogg hittar ni här

LC

HAHAHAH bara ääälskar minen jag har på denna bilden, hahaha! Mina skänklar lever sitt eget liv dessutom!

HA HA HA, hindret vi failade på i LB

/Madde

CHACHA BLOGGEN

Hejsan! Madde och Emma här. Vi ska snart sticka till stallet där Ofelia står, och så ska det ridas!
Kameran åker med, så ni får bilder sen! Hörs senare idag, puss haha!

Bilder ifrån gårdagen!

Alla är tagna av Denice Åkerblom!

Framridning till LC


Seriöst finaste bilden ever! Min absolut nya favoritbild, såå fin!

LC

Haha, ibland hänger man inte riktigt med!

HAHHA glaaad ryttare som kommit felfritt!

Hahaha, början på en kram!

Efter LC

Diingo & Isac's svans, haha!

Hahaha såå söööt!

LB

Alltid lika glad, fast han var jättetrött i denna klassen!

Hindret vi rev, syns att bommen är på väg ner

Haha han kollade sjukt mycket på detta och gjorde ett knas språng, och min skänkel lever sitt eget liv!

/Madde

Röd · Svart

Snyygg! Fattas bara lindorna, pannband och byxor ;) Piké också, men har andra tröjor haha ;)
/Emma

Angående header

Ni har kanske inte missat att headern är rätt "slarvigt" gjord (inget illa ment, Madde!) och att där står 'Tillfällig header' på den?
Den ska inte vara kvar värst länge till, utan jag har redan gjort en header som både jag och Madde gillar. Så den åker upp sedan, bara det att headern jag gjort kräver en helt ny design. ;)
Och just nu är Blogg.se jättejobbigt, i alla fall på min dator. Skapade en testblogg för att inte förstöra massa här på bloggen om det skulle bli fult, men det gick inte ens att kolla hur det såg ut.. Så får fixa det senare.
Så länge får ni en teaser..
Hmm.. Jag kan ju säga att headern är mycket snyggare i sin fulla storlek.. Och utan massa rutor på ;)

Dumt

Alltså. Blogg.se är otroligt jobbigt just nu! Har försökt publicera inlägg flera gånger, har försökt fixa design osv.
Men ja. Madde lyckades i alla fall med att lägga upp en tillfällig header.

Provar en gång till...

Testar bara..

Testar bara om detta funkar...

Hej alla!

Hej alla Maddes läsare! :D Fast vet ni? Nu kommer ni bli mina läsare också!
För jag ska blogga med Madde nu! Ska presentera mig och min fineponny nu! :)

Jag heter Emma Rönn, och bor i lilla hålan Ekeby. Rätt nära Madde, det vill säga! :) Jag är född 1998. Kan inte komma på särskilt mycket intressant om mig, men ja. På fritiden gillar jag att chilla läget med kompisar. Haha!
Sen gillar jag att sitta vid datorn också. Och blogga. Bra va!?

Min ponny är en 7-årig New Forest-ponny. (Född 2004) Hon är en liten D-ponny, några enstaka centimeter över gränsen kanske. Hon heter Ofelia VI, och är faktiskt släkt med Maddes Diingo haha..
Han är - i princip - hennes farbror, haha. Alltså är Ofelias farfar Diingos pappa. :) Och Ofelias pappa Diingos halvbror. Ni fattar.

Ja. Kommer inte på särskilt mycket mer att skriva nu. Så ni får kommentera om ni undrar något i stället! :)

Diss

Det finns absolut inget fulare i utrustningväg än ljusblåa tretorn advance. Dom är så fula så fula, jag kan inte förstå hur man frivilligt kan ens visa sig i dessa stövlar, dom är så grymt fula! Det hade sätt liite bättre ut till ett par mörka ridbyxor, men att ha dom på tävling till vita gör dom bara ännu fulare än i vanliga fall!


Så fula så fula så fula

EDIT: DETTA INLÄGGET ÄR INTE MENAT TILL NÅGON SPECIELL PERSON, UTAN MEST ÖVERLAG. DETTA ÄR VAD JAG TYCKER OCH OM NI INTE RESPEKTERAR MINA ÅSIKTER ÄR DET INTE LÖNT ATT STANNA KVAR OCH LÄSA!

Lite halvdålig update

Men vet ni varför? Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har faktiskt tävlat! Jag och Diingo åkte till Dagstorp och statade där LC och LB och herregud vad nöjd jag är! Allt kändes helt perfekt från början till slut, det kunde absolut inte varit bättre.

I LC hoppade han som en gud, jag satte honom i skiten på typ 2 hinder men han var helt perfekt! Felfria i grunden och sen vidare i omhoppningen där jag red rätt så snabbt, men jag ville hellre sätta nollan så det blev lite på säkerheten också! Vi kom nästan precis utanför placering coh jag kunde inte varit mer nökd, jag har den bästa ponnyn i världen! Det var ren lycka när jag kom i mål! Jag hade tiden 18.59, vinnaren hade 17.10! Så det var rätt så tight!
0+0 fel, 11:a av 9 placerade

Sen till LB kändes han också super men det var sjukt varmt och han kändes lite seg. Han om lite nära på hinder nummer 4 på banan och rev det, sen stannade han på 7A. Men jag blev inte så arg, jag förstod att han tyckte det var jobbigt! När vi sedan kom igen blev det några konstiga hopp, vi kom långt ifrån B. Men han hoppade det fint och sprang nästan förbi hindret efter, sista i grunden. Men jag var lite på honom så hoppade han stillastånde, och rev faktiskt inte! Trots att oxern var rätt bred så klarade han det jättebra.
8 fel i fas 1

Men en lite halvrolig sak jag måste berätta, haha! I LC så kom jag till hinder nummer 3 som var ett räcke, så låg den översta bommen ner på marken bakom hindret! Jag blev ju lite fundersam men hörde mamam skrika "Bara rid!" Så jag red och han hoppade det faktiskt, med en viss tveksamhet! När jag var klar med min runda sa en funktionär att om han stannat hade jag inte fått några fel och att dom var jätteledsna. Men han hoppade och jag var så lycklig så det gjorde inget, haha!

Denice var och fottade så hon ska skicka bilder när hon kommer hem!

Utställarkarta 2011

Utställarkartan för Falsterbo finns ute på hemsidan och där kan ni se var alla butiker kommer att befinna sig på utställarområdet, helt perfekt! Plugga in den så vet ni vart ni ska springa, haha!

Klicka på bilden för att se den i stort format!

You're perfect

So perfect, to me ♥


Obs, denna filmen är ett år gammal!

oh my god.

Ett helt halvår kvar... Hur ska vi överleva?


BIG LOVE

Mandingo 25 juni


Red som sagt inte så avancerat, red bara runt lite i paddocken, travade och galopperade över en bom som låg i paddocken och inte så länge. Han var väldigt pigg och okoncentrerad men det funkade någorlunda i slutet!

Nytt på inköpslistan?

Något jag funderar på att köpa i Falsterbo är ett par röda ridbyxor. Det är dösnyggt och syns på långt håll! Men tänker dock inte ge typ 1000:- utan det är mer om jag hittar ett par billiga! :)


Mountain Horse LAUREN - bild ifrån Charlies hemsida!

Jag tror jag längtar till Falsterbo?


Jag längtar nog väääldigt mycket skulle jag vilja säga, jag har redan skrivit packlista, lagt fram massa väskor på sängen och har tillochmed börjat leta efter lite kläder.. Har faktiskt i skrivande stund lagt ner några i min ena väska.. hehe..

Min snygga packlista, som jag dessutom fyller på för varje minut som går, haha!

Klasser för överåriga ryttare

Tycker ni inte att det borde finnas fler klasser ute för överåriga ryttare, dvs ryttare som egentligen är för gamla för sinna ponnys. Jag har sett en enda tävling, EN!, som hade det så här. Jag var inte med där då jag gjorde något annat, men det var en dressyrtävling för överåriga ryttare. Då hade dom inte en för varje kategori utan det var för just alla överåriga.

Det borde absolut finnas fler av dessa tävlingar. Om man är 150 lång och har slutat växa men är över 13 år, ska man inte få rida B-ponny då utan sitta på en 165 häst istället? Visst det finns ju c och d-ponny, men när man är över 18 år då? Om man verkligen vill ut och tävla men inte har styrkan/längden för att hålla om en häst som rent av är för stor för en, varför ska man då rent ut sagt bli tvingad till att göra detta? Det är ju inte riktigt samma sak att sitta och hoppa runt i små Pay & Jumps när man kanske innan man blev överårig tävlade LA-Msv eller liknande.

Undantag finns det ju såklart, man ska ju inte få starta om man väger 80kg och är 180 lång på b-ponny. Domaren borde då kunna säga antingen att man inte får starta på grund av att man är för lång, men bara i yttersta fall om ryttaren verkligen är överdrivet lång. Annars kan dom ju säga att detta är sista man får starta eller liknande. Man kan ju faktiskt inte sitta på småhästar när man är 1m för lång, det förstår jag ju sälv. Men om man är så grymt liten, varför ska man inte få göra det?


Denna bilden är tagen den 1 april 2011. Här rider jag på B-ponny och är med andra ord för gammal för att tävla honom i alla dicipliner. Ser det verkligen jättehemskt ut? Hindret är 90-95cm högt, LA-LA+5.

Jag känner en tjej som är mycket mindre än mig, hon kan bara vara 155cm eller något och hon väger absolut ingenting. Hon hade lätt kunnat hoppa runt MsvB banor på en liten B-ponny utan att den hade känt någon skillnad emot om en 7-åring suttit på. Men denna tjejen är nu 19 år gammal och får med andra ord inte starta någon kategori av ponny alls! Antingen får hon hoppa runt på unghästklasser eller pay & jumps, eller så får hon starta storhäst. Men hon gör faktiskt det förstnämnda, för hon når inte runt på en storhäst. Visserligen hade det kanske gått på en storhäst på 150, möjligtvis, men i de flesta fall har en så liten inte så mycket kapacitet och kan inte hoppa så högt. Och denna tjejen älskar att tävla och har tävlat höga klasser, ska nu hennes längd stoppa henne?

Jag tycker ridsport och alla klubbar borde tänka om på detta och ha fler klasser för överåriga. Jag tror faktiskt att detta kan vara väldigt uppskattat. Hur kul är det dessutom om man ska utbilda en massa ponnys men är för gammal för att skaffa meritier på dom, förutom unghästklass?

Vad tycker ni om detta? Borde det finnas fler klasser för överåriga? Jag vill höra era åsikter!

Bildminne

På framridningen i Flyinge den 5/2 2011 så tog mamma en massa bilder på mig och Diingo, många blev riktigt, riktigt fina! Fast lite synd var det att hon gjorde det, för min kamera dog till LB:n som vi såklart lyckades vinna, bara för det! Hahaha!


Svart Lila

Denice om Inspiration:
Du hade du velat göra en Outfit till mig och Babba? :D Ta en färg som du tror passar honom men inte röd och inte marinblå ^^

Nu är ju din häst en valack, men om du inte är könsfixerad när det gäller färger så tror jag han hade varit dösnygg i lila och svart, så jag gjorde en sådan outfit! Om du vill att jags ka göra en ny så är det bara till att hojta till!



Till detta ekipaget:

Take a leap of faith, and jump

Nej jag har inte precis vaknat, det var faktiskt någon timme sedan, haha!
Håller på att fixa v det sista på mitt rum, lite finslipande, haha! Saga ligger i min säng och pratar och skrattar med sig själv,hon verka ha väldigt roligt.

Mamma har kört iväg någonstans som jag inte kan minnas var och under tiden hon är där ska jag städa och sen gå ut och leka med Saga, men efter det ska jag till stallet och rida Diingo! Blir ett dressyrpass idag, men inte ett superjobbigt utan vi tar det ganska lugnt, jag är inte ute efter att trötta ut honom. Idag ska jag försöka få mamma taill att fotta, haha!

Haha, jag har suttit uppe med detta inlägget hur länge som helst och bara skrivit lite i taget, jag ville väl försöka få det mer intressant än jag faktiskt visste att det inte skulle bli från början. Men det får man väl leva med, det är väl trevligt med all uppdatering? Haha. Nej nu ska jag lämna detta inlägg innan det blir för dött, jag ska försöka komma på något vettigare inlägg lite längre fram på dagen!


Min dötuffa hest

Nedräkning

1 vecka, 7 dagar, 1 timme och 24 minuter

Så länge är det kvar tills det vi har väntat på i ett helt år börjar. Det som man genomled vintern för.



Let the picture speak.

Tävlings hos ishestarna


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Ny design!

Väldigt lik den gamla, men jag gjorde faktiskt denna ifrån början, jag redigerade inte något från någon gratis eller så denna gången! Men idé lånade jag lite ifrån TAKAI.BLOGG.SE, så creed till henne och jag tycker ni alla ska kolla in bloggen bara för det ------> takai.blogg.se
Jag blev rätt så nöjd, men headern är ganska enkel så gör kanske om en någon dag om jag har lust... ^^

Nej nu måste jag göra mig i ordning, vi ska åka om 35 minuter och jag sitter fortfarande i ridkläder, haha!


My heart belongs to u <3

Tillbaka


Red som sagt ut på Diingo, inget speciellt att berätta. Han var lite stark och pigg men gick att kontrollera.
När jag skulle trava av red jag lätt på lång tygel, och helt plötsligt bara for Diingo fram, åt sidan och ut i åker, och efter oss kom värsta feta rådjuret, haha! Jag trodde först att den typ jagade oss men den vek av snabbt, haha! Diingo blev sjukt rädd!

Bloggarna jag läser

Det finns vissa bloggar jag alltid börjar dagen vid datorn med att klicka mig in på. Sen finns det bloggar jag kollar på lite då och då i brist på annat, haha! Detta är ju även dom bloggarna jag klickar mig in på flera gånger om dagen och ofta brukar slänga in en kommentar på eller liknande.


Sara Carlsson
carlssonpataket.blogg.se
Saras blogg är en av dom första jag klickar mig in på när jag startat datorn. Det jag främst gillar med bloggen är designen och framförallt hennes outfits och matchningar, dösnyggt! Hon gillar precis det jag gillar!


Dressyrmupparna
dressyrmupparna.se
Jaa.. Varför läser jag Dressyrmupparna egentligen? Det är bara en självklarhet på något sätt, bara för att alla andra gör det, haha!


TeamSL
teamsl.se
Det är nästan samma sak här, det är bara en självklarhet att läsa känns det som. Men då båda bloggarna tävlar tycker jag det är jätteroligt att läsa och dom har väldigt bra åsikter! Känns dock som att det ibland blir lite fööör långa inlägg..


Ponnysanning
ponnysanning.blogspot.com
Vad kan man säga mer än bästa skvallerbloggen som finns?


Rosanna Zimdahl
hastdiggaren.se
Bra inlägg, helt lagom längd! Samma som TeamSL här, jag gillar att läsa om tävlingsryttare helt enkelt!

Goodmorning Sweden!

How are u doing? Nej men..
Jag ska snart iväg till stallet och rida Diingo, ska ta det rätt så lugnt idag fast inte bara jogga. Men vi rider nog ut lilla rudan, skritt trav och galopp och jag låter honom vara fri och sträcka ut i gångarterna. Jag kommer ändå inte hinna så länge för vi ska ju ner till Skanör och fira midsommar.


Den döschnygga tröjan jag fick av pappa igår!

Gästbloggning alá Linn Strelin!

Hej! Mitt namn är Linn och jag blev tillfrågad att göra ett gästbloggsinlägg på den här bloggen vilket jag tar mig tid att göra. För att vara ärlig så gör jag inget vettigt just nu när jag skriver den här texten. Har nyss varit ute och ridit ponnyn och igår hopptränade jag storhästen så han fick vila. Men men, nog snackat om det. Jag drar en presentation om mig själv istället! :)


Jag heter som sagt Linn och driver en av Östergötlands populäraste hästbloggar. Jag är 17 år men fyllar den magiska siffran 18 senare i år. Det betyder för många slutet på ponny. Men inte för mig! Jag har nämligen en helt fantastisk ponny. Ett rödskäck sto vid namn Picasso som jag köpte när hon var fyra år och var då nyss importerad från Holland. När jag köpte henne var hon nyligen inriden och jag fick efter köpet reda på att hon hade lösa benbitar i bakbenen. Vi började efter hand hoppträna. Ingen trodde på henne. Jag tränade för olika tränare och de menade att det inte fanns någon ljus framtid för den ponnyn. Att hon aldrig kommer klara en LC runda i hoppningen. Men det var inte benen som de tyckte var det största felet. Utan att hon var för het och svår. Men jag lyssnade inte. Hon var trotts allt världens snällaste varelse och gjorde allt för mig. Jag bytte tränare - nu tävlar vi LB hoppning och hon är 8 år. Jag inga planer på att tävla LA på henne men man ska aldrig säga aldrig. Hon känner inget av sina bakben nu när jag tränar henne rätt men jag vet inte hur hon skulle klara att hoppa en LA bana. Men man ska aldrig säga aldrig! Tyvärr blev hon halt för ett tag sedan pga konstiga sprickor i framhovarna. Men nu håller jag på att sätta igång henne och vi taggar inför div II i höst och ev en debut i LA :)


Under sommaren förra året köpte jag min storhäst Cappuchino. Ett fullblod/halvblod med fin stam född 2002 som inte gjort något i stort sett... Bara varit runt på flera utbildnings/tillridningsställen men han har alltid blivit bortlämad pga att ryttarna inte velat ta sig ann honom, han har varit för svår. Putte som han kallas har inte haft det så lätt i livet, han har bl.a blivit slagen osv. Men den 16 juli 2010 blev han min. Jag ville ta mig ann hästen som ingen ville ha... Senare på sensommaren/hösten förra året råkade jag ut för en ridolycka på honom vilket ledde till en kotfraktur i ryggen. Dagen började bra. Jag hade varit och tävlat Picasso i hoppning(LC/LB) med mycket bra resultat. Senare på eftermiddagen tog jag mig en ridtur ute på fältet med Putte. Jag kände att det var något som inte riktigt stämde, han nöp i bettet. Då ställde jag honom kraftigt till höger och la spöt på bogen. Då for han rakt upp på bakbenen och tappade balansen och föll baklänges. Som tur slungades jag åt andra hållet och klarade mig med ett par pajjade kotor i ryggen. Bettet som låg i Puttes mun den dagen hade skurit upp lite av hans tunga. Så nu använder jag ALDRIG mer bett med kopparrulle... Jag blev borta ungefär ett halvår från ridningen men är nu i full gång igen. Cappuchino har debuterat ute på hoppbanorna med strålande resultat och vi siktar nu på att komma upp i dom höga klasserna. Det är som man säger, alla förtjänar en andra chans.


Följ min blogg bland hästar och utrustning på www.ztreliin.blogg.se :)

Jag totalälskar Linn, hennes hästar och bloggen, jag följer den slaviskt och kollar 500 gånger per dag, vilket jag har gjort väldigt länge! Jag började faktiskt följa henne innan hon startade blogg, vilket var på BDB! :) Jag rekommenderar starkt bloggen, hon är sjukt grym och har alltid helt enorm bra bilder, checka in det vet ja!

Dagens shopping


Grön flughuva till Diingo, lite ljusare än på bilden

Vitt skärp till mig

LikIt Treatbar, hästgodis. Är som en chokladkaka som man delar i olika bitar och ger som belöning till hästen.

Vi köpte även ett par ridbyxor till mamma, leksakshästtillbehör till Saga och ett par Polobroddar till Diingo.

Hemma nu

Är hemma ifrån Horze, Skanör och matchen nu, haha! Har köpt lite grejer på Horze som jag kan visa lite senare, ska bara hämta dom ifrån bilden! Fick även en tröja idag av pappa som ni kan få se en bild på om ni vill?
Men tänkte berätta om dagens ridpass då jag ej hann det innan vi skulle åka!


Red dressyr i paddocken och det var sjuuukt varmt! Det började med att Diingo inte lyssnade så bra och jag hade lite problem med stigläderna. Jag ville ha dom längre än vanligt och tillslut funkade det, efter lite om och men!
Som sagt var ahn lite jobbig i början så jag tog dressyrspöet som lite extra stöd men kunde släppa det efter ett tag, då gick han pang bom bättre än någonsin typ, haha! Han var väl bara inte riktigt igång antar jag. Red mest volter och åttor, massa varvbyten och övergångar innan jag red igenom fälttävlansprogrammet 2 gånger. Jag är inte så nöjd med den första gången men andra gick det helt super vilket kändes jättebra!
Tyvärr inga bilder då mamma bara släppte av mig, men ska se om hon kan fotta när jag rider imorgon innan vi åker ner och firar midsommar hos mormor!


Gaaaaaaammal bild ifrån när jag hoppade i Viarp i brist på annat, haha!

Eskadron

Är det bara jag som är helt överkär i den här sorten av Eskadron's täcken?



Denna färgen är ju också döläcker! Finns bland annat att köpa på Cheval Ridsport!

Tru story big time


http://weheartit.com/entry/5457458

Bildminne (igen)

Detta är ifrån en Pay & Jump på Månsgård för ett tag sedan (kommer inte ihåg när?). Vi hoppade 70cm och fick ett stopp på 1:a, men Diingo fattade verkligen inte att han skulle hoppa det! Dom hade typ lutat en grind, dom verkade inte fatta att grinden var för hög för att vara på ett 70cm hinder? Förlåt men, SMARTA! Resten av banan hoppade han perfekt så jag räknar det som en CR, hehe..


Ser ni så lutad den är? Diingo blev skiträdd, haha!


Söt ponny iallafall!

Bildminne

Allsvenskan Div II 2010 Omg I. Kan sammanfatta med att det inte gick bra för vårt lag, haha! Jag skulle egentligen blivit felfri i lagklassen men jag glömde banan och red förbi ett hinder, hahaha. Men omgången efter vann vi!

7
Detta är bara ett urval av alla 100-tals bilder jag har ifrån denna omgången!!

Soccer

Just nu gissar jag på att jag är och äter V.I.P mat på Swedbank Stadion, mums! Lite avis är ni va? Som sagt är blir det inte mycket uppdatering ifrån mig idag, om man inte räknar med tidsinställda. Fotbollen börjar klockan 19.00 och en match är ju 90 minuter, sen ska vi ut, hem.. Så ja. Kommer nog skriva ett inlägg när jag kommer hem men det kommer förmodligen vara lika ointressant som detta är, haha!



Väldigt ointressant och ohästigt inlägg, men ibland blir det bara så :)

Diss

Diss Diss Diss Diss, enorm diss till när man har en knopp i pannan på hästen och sen utsläppt man till det!
Jag menar, det är grymt fult! Helt ärligt så ser det ut som om man börjat att knoppa, men efter luggen glömt bort eller inte orkat göra manen.


Googlebild

Sen finns det ju såklart hästar som inte gillar att luggen hänger åt alla håll, men knoppa hela manen då? Och att hästen har lång man är definitivt ingen ursäkt, klipp av den eller gör hingst/ardennerfläta!

Felizia & Ruffe

Kollade på denna sidan och hittade då bilder på Felizia & Ruffe ifrån Halmstad Derbyt. Jag tyckte dom var så sjukt fina så jag kände mig tvungen till att visa dom här, haha!

LB+5



MASSA CREED TILL DENNA FOTOGRAFEN!

Outfit Stävie Cup

Eftersom jag är så dödligt förälskad i Limegrönt blir det självklart min Limegröna outfit, finns inget alternativ ♥



Det enda som inte kommer att vara med är såklart den stora nummerlappen och Medical Cardet då jag endast har det i fälttävlan! En sak som inte syns på bilden heller är mitt limegröna spö, men det är iallafall det som kommer ifrån Horze! :)

Snygga västar!

Jag tycker att Kingsland verkligen har lyckats bra med dessa västarna! Dom är snygga och färgerna är helt rätt för stilen på västen!



Den gröna västen till detta Schockemöhle schabraket är ju dödligt snyggt! Insidan av västen matchar ju perfekt till kantbandet på schabraket! tror ni det finns något som matchar till den vänstra västen? Till den högra finns det ju säkerligen!


Jag ska nog skrapa ihopa en grön outfit lite senare!

Något jag vill ha

Just nu hade jag så grymt gärna velat ha en ponny vid namn Hurricane. Nu tror ni kanske jag menar att det är en speciell ponny vid det namnet, men nej. Jag vill bara ha en häst eller ponny, kvittar hur den ser ut eller hur gammal, men jag vill bara ha det! Vill ni veta anledningen? Lyssna på detta och se om ni förstår!



Förstår ni hur coolt att göra en film till hästen med denna låten, om hästen heter Hurricane? Dötufft.
Ja, det är sånt här mina tankar går åt, det är sån jag är, haha!

Första filmen på Diingo

Detta var den första filmen jag gjorde till Diingo, början av Juni 2010.
Filmerna är ifrån vår första hopptävling och en hoppträning i början av juni ♥


Love u ♥

Historien om Mandingo Del 2

Diingo var väldigt, väldigt tittig kom vi fram till och efter att ha anmält oss till Kågeröds Lokala hopptävlingar den 3 juli 2010 så såg vi att dom även skulle ha en Pay & Jump 2 dagar tidigare. Så vi anmälde till en låg klass vilket blev 60cm för att inte trötta ut honom eller liknande. Det var äckligt varmt men vi tog oss runt felfritt och han kollade faktiskt inte alls på hinderna!



Pay & Jump @ Kågeröd 1 juli 2010

Sen var det då dags för dom lokala och det var sjukligt varmt under tävlingarna, vi ställde oss under ett träd på dressyrbanan och jag fick dra upp ridbyxorna och rulla upp ärmarna så mycket det gick! Tror ni vi fick rida i kortärmat? Nejdå! Domaren satt där med en fläkt rakt i ansiktet och vi satt och kokade.
Diigno kändes fin trots värmen och vi blev felfria i LD:n, vår första felfria ritt i LD, haha! Sen i LC:n kändes han sjukt bra både innan och under banan, alla red sjukt segt i omhoppningen och jag visste att jag skulle ha en chans, men vad gör ponnyn? Jo, han river hela hinder nummer sex, ALLA bommarna trillade. Jag har absolut ingen aning om hur han lyckades med detta, haha! Han blev lite stark så jag tog tag i honom och så blev han chockad när 7an kom. Så han gjorde en tvärnit, men med en snabb övertalning hoppade han över det stillastående! Så vi slutade på 4 fel i grunden.




Bilder ifrån innan & efter tävlingen, film ifrån båda rundorna @ Kågeröd 3 juli

Nästa tävling blev den 25 juli på Skyrps bana (AW Sporthorses) fast tävlingen var anordnad av Ballingslövs RF. Vi startade även där LD och LC. LD:n var han väääääääääldigt tittig, han sprang iväg från ett hinder! Fast jag satte skänkeln i sidan och vi kom över det. Vi fick då den största rosetten jag äger, hahaha! Nästa klass var han sjuuuukt duktig, men så kom det hindret han var rätt för. Han bjöd mot det men gjorde en sån rejäl tvärnit, han åkte in nästan under hindret. Redan då satt jag på halsen och vad tror ni min ponny gör?! Jo, HAN HOPPAR! Så jag flög ju all världens väg, haha! Men det absolut roligaste var ju att han inte rev! Så om jag suttit kvar hade vi fått fortsätta utan fel. Jag kommer ihåg hur jag satt där i den enorma paddocken och var riktigt pissed off, jag ville vinna, haha! Men en rosett fick jag iallafall med mig hem!


Ballingslövs RFs tävling @ Skyrups bana 25/7 2010

Tävlingen efter det var den 7 augusti på Hästhagens RF. Detta var nog den varmaste tävlingen jag har varit på, fyfan! Till råga på det hade dom precis lagt in ny sand så det var överdjupt, speciellt innan ett hinder. I första klassen rev vi det och i andra stannade han på det. Vi var nära på att gå omkull i LC:n så jag valde att utgå. Inte så lyckad dag kanske.



Framridning till LC @ Hästhagen 7 augusti 2010

Del 3 kommer senare! ;)

Godmorgon!

Vaknade för typ en halvtimme sedan och ska snart bort till stallet och rida! Varför så tidigt kanske ni undrar? Jo, det är så här att jag kommer knappt vara hemma idag! Stax efter lunch ska jag och mamma ner till mormor i Skanör men först in om Horze och se vad som finns kvar på rean. Detta är förrästen sista dagen på rean om jag inte är helt fel på det. När vi är klara där strax innan 4 ska mamma lämna av mig i Malmö hos pappa så ska vi först äta V.I.P mat och sen är det fotboll klockan 7. Matchen varar i 90 minuter och sen ska vi hem.

Så med andra ord dröjer det innan jag kommer hem, hahah. Men jag satt uppe till typ 1 i natt och gjorde dömånga tidsinställda som ploppar upp under dagen. Kanske inte världens mest intressanta och innehållsrika, men dom duger :)

Skriver dagens ridpass när jag kommer hem igen ifrån stallet, sen åker jag iväg neråt i landet!


Mitt hjärta ♥

Inspiration


U name it

Scapa kopia?

Är det bara jag eller är dom nya Glen Gordon schabraken identiska med de nya Scapa Sports schabraken?




Diss till att det är nästan identiskt med Scapa schabraken
Hiss till det rosa, dösnyggt!
Hiss till att det är mycket, mycket billigare! Du får både schabrak och huva för 565:- hos AB NIAN. Dom kommer dessutom att vara i Falsterbo så schabraken kanske säljs där!

Dressyr barbacka igen


Blev att rida dressyr barbacka igen på Diingo, dels för att det regnade så han var liite blöt och dels för att det blev så sent så jag drog bara precis på tränset och hjälm på mig.
Han kändes super idag, riktigt riktigt bra! Jag brukar inte kunna ha handen i rätt läge, dvs uppe ifrån manken, för han brukar då ta upp huvudet. Men idag kunde jag det och han arbetade super!
Vi gjorde lite ökningar i traven, serpentinbågar, galopp till halt och lite förvänd galopp i slutet, helgrym ponny!

Nu står dom alla inne i natt för det är inget trevligt väder kan jag säga, jag vill inte att min lille putte ska frysa :(


Random bild i brist på annat

Historien om Mandingo Del 1

Det var den 18 Januari 2010 som vår kompis Charlie skickade en annons på en brun New Forest C-ponny född 1990. Hon hade fått det bifogad ifrån sin kompis Cathrine som är väldigt seriös inom ponnyavel och bara skulle tipsat om fina och bra hästar, hon var dock inte ägaren. Vi visste priset och jag sökte runt på HästNet och hittade tillslut annonsen. Hästen hette Mandingo, hade gått LA hopp och LC dressyr. Jag kommer ihåg att jag hela tiden glömde bort namnet, haha!


Annonsbilden

Vi ringde och sa att vi var intresserade och skulle komma den 23:e januari. Dock blev det ett missförstånd med någon annan som skulle provrida den dagen så vi åkte dagen efter istället, när jag egentligen skulle hoppat en Clear Round med Dunder. Fast detta kändes ju lite viktigare kan jag väl säga. Så söndagen den 24:e januari 2010 åkte vi upp till Nösslinge i Kalmar, men vi tog faktiskt en mini-tur inom Gekås Ullared också, hehe..
Hur som helst så var det första jag såg på provridningen en väääldigt tjock och stor ponny inne i stallgången, herregud vad fet han var! Men huvudet.. Ååh vilket vackert huvud! Och ögonen var det finaste och mest glädjefyllda man kunde se!

Efter att ägaren Simone ridit en stund fick jag sedan testa. Allt gick bra fram tills galoppen då han skenade och sadeln åkte på sidan, haha! Envisa jag ville inte trilla ner i snödrivorna så jag fick faktiskt stopp på honom! Och kunde sedan rätta till sadeln. Trots detta visste jag att det var denna ponnyn jag ville ha!
Så samma dag skrev vi på papperna och tog med honom hem. Min fina, fina ponny.


Del av kontraktet

Precis hemkomna

Till att börja med fick jag skritta honom i 1 vecka innan jag började trava för han hade verkligen NOLL kondis. Senare när vi höll på i alla gångarter så var han väääldigt pigg och stark och vi körde på några skenturer till höger och vänster. Första gången jag hoppade var faktiskt inte planerat. Vi åkte bort till Viarps ridhus den 31:e januari där jag skulle rida med Fredrika och hennes häst. (Första gången jag var med honom i ridhus dessutom) Vi red dressyr och när vi gjort det ett tag så satte hon som var med Fredrika fram några sockerbitar på en rad. Sen kom jag i trav över det! Diingo blev sjukt chockad och kastade sig åt höger och vänster innan, han tyckte även dom var jätteläskiga! Men det blev inget stopp utan han tog ett helikoptersprång och jag satt där med dressyrsadel och dressyrläder, haha! Men vi kom i galopp sen och det blev ett mycket, mycket bättre språng, men gud vad fort det gick! Han skenade på som en galning mot det!


Första ridturen hemma, 25:e januari


Ridhuset med Fredrika & Shaggy den 31/1. Shaggy och Diingo är lika gamla förrästen.

Vi hoppade efter det några gånger till och det gick verkligen i 200 km/h! Men vi bestämde oss för att den 25 april starta vår första klubbtävling på Viarp, Mini LD & LD. Han var jättefin och vi blev felfria i Mini LD:n! Sen i LD:n fick vi 4 fel, men det var mitt fel! Till att börja med red jag förbi ett hinder, men jag gjorde en snygg sväng och fick inga fel där. Sen gör jag SAMMA MISSTAG IGEN! Fast på ett annat hinder! Men då gick det inte att svänga tillbaka tyvärr. Men han hoppade iallafall som han skulle och vi fick med oss en rosett hem.


Kunde tyvärr inte hitta den större varianten av denna bilden, men det är iallafall efter min Mini LD runda!

Den 1:a maj skulle vi tävla vår första lokala och vi tog även den på Viarp för att det var hemmaklubben och vi hade övat på dom hinderna många gånger. Tyvärr hade dom av någon anledning inte lika låga klasser som dom hade haft året innan, så vi fick ta dom lägsta som blev LD+5 och LC. LC:n var en chansning och om jag kände att han inte orkade så hade vi bestämt att jag skulle gå ut. Vi började iallafall då med LD+5 och jag körde hela banan i ett rysligt tempo! Precis som alltid var jag snabbast i grunden, haha! Väl i omhoppningen gick det så snabbt att det blev jättesvårt att svänga och vi stog nästa stilla så snabbt det blev i dom korta svängarna. Men vi knep sista placeringen och blev 4:a! Ni anar inte så glad jag var den dagen! Sen i LC så kändes han trött redan på framhoppningen och första hindret och la till ett stopp på 2:an. Jag tyckte synd om honom och gick då ut, haha!


LD+5 1 maj i Viarp

Prisutdelning LD+5 i Viarp 1 maj, 4:a!

Vår 3:e tävling var faktiskt mer än en månad senare, jag tävlade med Dunder rätt så mycket däremellan. Vi tävlade då i Eslöv som var nästan exakt ett år sedan, den 20:e juni. Vi startade LD och LC och i LD:n stannade han på 4:an. Det var då jag fick mitt kända uttryck "Fyyy Diingo". Haha! Alla piskade sina hästar, men jag tillrättavisade ;) I LC:n gick han sjukt fint men sen stannade han på sista i grunden! Jag var sur som ett bi, haha!



LD Eslöv 20 juni, det var här han började med sitt "stanna på första hindret" Fast han hoppade stillastående på första bilden
Andra bilden är det han stannade på i klassen och ni får se ett exempel på mina flaxarmar jag har övat bort, haha!




Del 2 får ni senare/imorgon! :)

Utställare @ Falsterbo 2011

De fetmarkerade är dom jag först kommer springa in till, haha!

  • 3falls Horse Power & Natural Leadership
  • AB Nians hästsport
  • Accuhorsemat AB
  • Activomed
  • Agria
  • Alfab Service
  • Annies Art
  • ASVH
  • ATG
  • AW Sporthorses & Education
  • Back 2 Use
  • Back On Track "Diomed AB"
  • Bang & Olufsen
  • Biolight AB
  • Boehringer-Ingelheim Danmark A/S
  • Boj Transportvagnar
  • Bokklubben Cavallus
  • Bruno Delgrange
  • Butik Rosa Danica AB
  • Böckman
  • Bökman Center AB
  • Börjes i Tingsryd AB
  • Carpe Diem Beds of Sweden
  • Celato AB RJH Horse trucks
  • Charisma / Masterback
  • Charlies Häst & Hund
  • Cirrus Horsegift
  • City Boxen AB
  • Claver Svenskt Fodertillskott
  • Dina försäkring ab
  • Djurgårdens Lantbruksprodukter
  • Dodson&Horrell
  • Don Marc
  • Dresscode Clubwear
  • Dressyr Catrin Henriksson
  • Dubarry
  • EHC Hästlastbilar
  • Ellen & Co
  • ELT Häst & Hund
  • EQ&P / Pharmalight
  • Equeen Häst & Hund AB
  • Equi Pro Skandinavia
  • Equinavet Sverige AB
  • Equipe Saddles Sweden
  • Equistro Sweden AB
  • Eurotrailers
  • Ewas sötvattenspärla
  • Expedition Store Sweden AB
  • Expåra AB
  • Fab Pads AB
  • Falsterboden
  • Fasteus Specialfordon AB
  • Fautras Skandinavia
  • Feel-Good Sweden Limited
  • Fibergi AB
  • Filippas Ridsport (Buhrenstjerna Häst & Ryttarutb. HB)
  • Fixabrodyr.nu (när jag köpt ridbyxor och ska brodera på dom)
  • Flyinge AB
  • Flyinge Hästsport Outlet
  • Flädie Lantmannaaffär
  • Folksam
  • För Julmyra Horse Center
  • GJ Gravyr
  • Glada Hästen
  • Glashuset / Montana
  • Globus Sport Showroom
  • Grand Prix
  • Granngården
  • Greystone Scandinavia
  • Gymstick
  • H Lequipment
  • Hagahill
  • Hagenbacks
  • Haglund Ridsport
  • Hannoveraner Verband E.V.
  • HBA Maskiner
  • Henrikssons Ridsport
  • Hi3G Access AB
  • Hippoboxen
  • Hippovitae AB / Nordic Sugar AB
  • Hippson
  • Hogengård of Sweden
  • Honda MC Svenska AB
  • HoneyGrey
  • Horse and Rider
  • Horse House
  • Horse Trainer Asp
  • Horserail Scandinavia AB
  • Horseware
  • Horze
  • ht tvättmaskiner ab
  • Hubertus
  • Hungry Horses International AB
  • Huntley Häst & Jakt
  • In Vogue
  • Infomatic
  • Ingdams AB
  • JB Trailer Ab
  • Jernboden i Sigtuna Plåt & Dekor AB
  • Julmya Horse Center
  • JumpClub
  • Ka off sweden
  • Kastlosa Agro AB
  • Kings & Queens
  • Kings Saddlery AB
  • KKB
  • Kolla masken
  • Konstgalleriet Falsterbo art and design
  • Kulla Ridsport
  • Kungsborgs gårds smedja ab
  • Kå Trading
  • L'Hiver
  • Lantmännen KRAFFT AB
  • Lantmännen Maskiner AB
  • Lazy Hills
  • Lexington
  • Little Shop of Horses
  • Lone Star
  • LR Design
  • Lux Ridsport
  • Lyckås Ridsport AB
  • Löfqvist Mekaniska Verkstads AB
  • Mads Stall & Inredning
  • Marietorp Ridsport
  • Memira AB
  • Mercedes; Mediaedge: CIA
  • Mitavite (Horsesportz Int. AB)
  • Mustang
  • Mäklare Jan af Ekenstam
  • Nice Bike
  • Nightmare AB
  • OXO optik ab
  • Pavo
  • Petex i Borås AB
  • Phone Art AB
  • Presentex AB / Living and Room
  • Prima4you
  • Reitstiefel Kempkens GmbH
  • Ride With Style
  • Robert de Rover Trading
  • Roelofsen
  • Rts Sweden & Sverigetäcket
  • Runsten Equestrian
  • Rydaholmsmetoden
  • Rydsgård Hästtransport Center
  • Ryttare & häst
  • Rytteriet
  • Sadelspecialisten/Ridin
  • Safety System AB
  • Salong Jenny P
  • Sandstorm Kenya
  • Silverline of Sweden
  • Skandinavien Hair Company
  • Skara Hästsport
  • Sportringen
  • Stablestore
  • Stallkl
  • Stallmagasinet
  • Stallshoppen
  • Strömsbergsgård
  • Sveland Försäkringar
  • Svenska Foder
  • Svenska Ridsportförbundet
  • Sweden models ab
  • Tessa & Mimmi Clogs of Sweden
  • Thermo Bar AB
  • Thule Trailers
  • Tidningen Ridsport
  • Timråharven
  • TMAC AB - Myrbyboxen
  • Top Rider AB
  • TRADCO GmbH
  • Umeå släpet / Team Piaff
  • Uniflex Bemanning
  • Ute-boxen AB
  • Vasahill Horse & Design
  • Vetlanda Gjuteri AB
  • VHTC Lastbilar
  • VHTC Släpvagnar
  • Vida Energi AB
  • Villeroy & Boch Gustavsberg AB
  • Ward Wines AB
  • Water Boys AB
  • Ydre-grinden AB
  • Österbo Hästgård
  • Österlens Hästtransportcenter AB
Detta är dom butikerna jag vanligtvis rusar in i och som jag vet har bra & snygg utrustning! Charlies fick sig en understrykning också för det är det bästa affären någonsin!

Lite ändringar

Har ändrat runt lite på några inlägg, gjort fler och nya katergorier och liknande. Har dock inte gjort det på alla inlägg för det kommer isåfall ta heela dagen, och helt ärligt har jag verkligen tid/ork att göra det. Men jag har som sagt placerat ut några och från och med nu så lägger jag alla inlägg jag skriver i sina rätta kategorier så ni lättare hittar! :) Jag tror iallafall att jag har lagt alla Outfits i den kategorin, så dom hittar ni iallafall lätt!

Nu ska jag gå ner och duka till mammas firande, men jag kommer upp om en stund igen!

Förlåt för dessa tråkiga och meningslösa inlägg, men det är helt enkelt sånt som kommer ifrån min sida ibland, haha! Nästa inlägg ska bli åsiktsinlägg tror jag och det är ju alltid lite roligare att läsa antar jag! Ska sen även skrapa ihopa en outfit, ni får gärna komma med önskningar eller om jag ska göra till era ponnys. Kom gärna med lite krav eller så så det blir lite mer utmaning för mig!


Bild i repris

Hemma ifrån IKEA

Har varit på IKEA med mamsen, syster och bror, bästa sättet att fira en födelsedag, eller hur?
Det har vällt in kommentarer sedan jag åkte och det är alltid riktigt, riktigt roligt att se, det betyder ska ni veta!
Diingo ska jag inte rida förrän ikväll då farmor och farfar kommer hit om cirka en timme + att det är dödligt varmt ute! Det är skönt till vardags men till häst? Skulle inte tro det nej!

Jag glömde berätta om en väldigt rolig sak som hände igår, som faktiskt var väldigt rolig!
Diingo går just nu i en liten sommarhage kan man väl kalla det, egentligen är det två faktiskt, men det är öppet så dom kommer in i båda. Han stog längst bort i hagen längst bort och för att komma dit så måste man först gå igenom en enorm gammal vinterhage, sen första lilla sommarhagen och sen kommer man fram. När jag såg att han stog längst bort orkade jag verkligen inte, så jag kallade på honom. Han kommer aldrig till mig, så jag började gå.
Men vet ni vad som hände då? Diingo kom galopperade mot mig! Han kom galopperande genom hagarna och bort genom halva vinterhagen där jag stog, sen stannade han precis innan mig och GNÄGGADE! Mitt hjärta smälte i den sekunden, herregud vilken underbar och gullig ponny jag har, det var det sötaste jag har varit med om i hela mitt liv! :')
Bara för det gav jag honom typ 16 dussin pussar, massa klapp på halsen och typ ½ kilo godis, hehe... haha nej inte riktigt, men gud så glad jag blev! Det är äkta lycka kan jag tala om!


Jag älskar dig mest i hela världen och det finns inget eller ingen som kan ändra på det <3

Vad tycker ni om headern?


Gjorde den bara vääldigt snabbt, men ni får gärna säga vad ni tycker ! :)

Nu så!

Som sagt ville inte mitt internet innan, men jag fixade det på mammas och av den anledningen fixade sig mitt, haha! Jag har suttit och skrikit åt det hela morgonen, men NU så funkade det, haha!
På tal om mamma så fyller hon år idag, hipp hipp hurra! Ska däremot inte lägga ut en bild för då blir hon nog lite ledsen, haha. Grattis iallafall!

Felizia har tyvärr slutat blogga nu som ni kanske såg :( Jag har lite svårt att uppdatera själv, är det någon som skulle vara intresserad av att blogga tillsammans med lilla mig? Släng iväg en kommentar isåfall så kontaktar jag dig!

Hahaha, detta var nog världshistoriens tråkigaste inlägg, men så blir det ibland. Jag ska skriva något mer vettigt om en stund!


En av de första bilderna jag la upp på denna bloggen.

Uppdateringen kommer nog inte vara så bra ...

Uppdateringen kommer nog inte vara så bra idag för att mitt internet vill inte igång :( /m


Bye Bye, CrossCountry

Jag har då bestämt mig för att sluta blogga... jag lägger av helt.
Andledningen är för att min update har varit sämst och det är för att jag inte har någon motivation och tycker inte att det är kul längre. Jag kan inte göra det helhjärtat ändå, mina inlägg blir automatiskt tråkiga när jag tycker det är tråkigt. Och jag förstår att ni inte vill kommentera mina meningslösa inlägg men det är faktiskt rätt tråkigt när det i princip alltid står "0 kommentarer" , jag ville få denna blogg stor och intressant men jag ´tycker verkligen inte det är kul längre.

Det känns mer som ett tvång en än kul grej, så därför tar jag detta beslut. Jag vill dessutom kunna sátsa på hästarna ännu mer denna sommaren och vill inte ha det i bakhuvudet "måste uppdatera, måste uppdatera", det är inte jag, det är inte så jag vill ha det....

Bye, bye alla CrossCountry läsare, det blir bäst såhär!

Mörkbrun Guld

Amanda ♥ ([email protected]) om Cleaning @ My room:
Kan du göra en outfit till mig och min ponny? Hon är brun med en stor vit bläs bilder finns på bloggen, helst en men märkes grejjer men de får inte bli för dyrt ;)

Perfekt med en mörkbrun ponny, dom är alltid lättast att göra outfits till då dom har så bra färg! Men till skillnad från vad jag brukar göra så gjorde jag denna mer stilren och mörk, fast med en liten färgklick såklart!



Till detta ekipaget:


Hippson böckerna

Jag har sett på många bloggar att Hippson kommit ut med första boken i en framtida serie med böcker om Hoppövningar. Jag blev väldigt nyfiken på detta och ville veta mer, så jag gick in på Hippsons hemsida och såg då att dom har detta fast i Dressyrövningar också! När jag är i Falsterbo ska jag se om jag inte kan hitta dessa böckerna, isåfall köper jag allihop! Jag har så grymt dålig fantasi ibland när det kommer till övningar och liknande att jag kan behöva det, haha. Det borde inte vara så svårt att hitta böckerna då Hippson har en monter på Falsterbo!



Så detta är ännu en sak jag lägger till på min Falsterbo Shopping Lista!

Lime Navy

Emma om Love.:
Madde, du får gärna göra en outfit till mig och Zara, har lite dålig fantasi när det kommer till fuxar :(

skickar en bild på mail!

Det är en tuff uppgift att göra outfits till fuxar, dom passar inte i allt! Jag är inte helt 100 på om detta funkar, men det vet du nog bäst själv!



Till detta ekipaget:


Emma
om Love.:
Madde, du får gärna göra en outfit till mig och Zara, har lite dålig fantasi när det kommer till fuxar :(

skickar en bild på mail!

Cleaning @ My room

Håller på att städa mitt rum nu, tjoho... eller inte! Men jag måste verkligen göra det, annars får jag inte åka och kolla på fotboll på torsdag! Sist jag gjorde det var det damfotboll. Jag avråder er att kolla på detta!
Håller på att städa mitt rum nu, tjoho... eller inte! Men jag måste verkligen göra det, annars får jag inte åka och kolla på fotboll på torsdag! Sist jag gjorde det var det damfotboll. Jag avråder er att kolla på detta!
Imorgon skulle egentligen Sally kommit hit, men nu kunde hon tyvärr inte helt plötsligt :( Jag ska ändå rida dressyr på Diingo och jag har världens idé till outfit, haha! Jag fick syn på ett par ridbyxor i garderoben jag näst intill hade glömt bort, och det roliga är att jag har ett matchande schabrak (och huva, men den är enorm!). Att jag inte tänkt på den tidigare? Nu ska jag iallafall rida med den outfiten imorgon, om mamma kan fotta! Annars känns det helt meningslöst, haha! Annars tvingar jag hit någon kompis!
Nej nu ska jag fortsätta, har näästan kommit halvvägs! Ska bara plocka undan alla gamla skolgrejer, hårfönar & plattänger, hänga in kläder och ta allt övrigt på golvet hahaha!
Tänk om han ville vara så snäll att alltid galoppera med detta steget? Haha nej men, han gör det ibland faktiskt!

Dag 15 - En första bild på din häst

Ja jag vet, idag är det egentligen dag 14, men jag har inte städat mitt rum än så jag får ta det imorgon istället! Vi hoppar över den sålänge då och kör istället på dag 15!



Första bilden och första ridturen (hemma)

1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick

14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning


Vill ha Vill ha Vill ha!

Just nu är jag dödligt kär i detta röda Equiline schabrak! Det är så snyggt att man kan döda för det, jag skojar inte! Haha okej, lite då.
Det är liksom stilrent, men ändå så utstickande och snyggt!!


Men helt seriöst, nästan 2000 spänn för lite tyg? Där går faktiskt min gräns, det är ju mer än hälften av mina surt sparade Falsterbopengar!
Men snyggt är det! Speciellt när man har en maaaaaassa rött överallt till det, som outfiten jag gjorde igår, *dreggel*


Bilden är klickbar

Damp blogg?

Blogg.se har nog allvarligt med damp, mamma sa att det stått lösenordsskyddad hela tiden jag varit i stallet? Ibland hatar jag verkligen blogg.se, det måste lära sig lyssna!


Red barbacka på Diingo idag, dock med ett tunt schabrak och en täckesgjord för annars kommer det in en massa hår i ridbyxorna, och det är INTE mys kan jag berätta!
Hur som helst så red jag bort till det lilla fältet och red lite dressyr. Mest övade jag på övergångar och tempoväxlingar, utan att Diingo slänger upp huvudet! Det var mest i början han var lite pigg och jobbig, men det gick riktigt bra i slutet faktiskt! Han blev riktigt, riktigt fin, fast jag satt lite muppigt, hehe..
Men det är inte så lätt att sitta som man ska barbacka, eller är det bara jag som inte kan det? Hur som helst är jag jättenöjd med dagens ridpass trots att jag inte red så länge. Imorgon blir det tuff dressyr, haha!


Men ojdå, detta är vad som kallas att hästen ställer sig utåt, haha! Gammal bild.

Love.

If you do not stop trying
You have not lost


ps. I love u

Gästbloggning

Hej hej , nu ska jag gäst blogga här ! :D:D Jag kanske ska presentera mig xD haha !

Jag heter Linn och jag brukar fota Madde på tävlingar även Felizia !
Jag rider just nu bara på en ridskola vid namn Mcr ♥ Min absouluta favorit ponny , är min ängel Zaccanto ♥ (zacc)! Så nu får ni en lite bakgrund om mig och zacc så ni fattar varför han betyder så mycket för mig !


Linn & Zacc

Det var så att från börja var min mardröm att någon gång få rida Zacc.
Han kastade av alla och var nästan helt omöjlig att rida ! Men så plötsligt en dag står det Linn- Zacc .. ! Snacka om att bli rädd , men vet ni vad !?
Jag ramlade av EN gång sen så hittade vi varandra , han och jag det var så det skulle vara ! Jag red honom säkert en hel termin bara HAN !
Sen fick jag börja tävla honom , och vi gick felfritt ! Nu har jag vinnit 5 gånger med honom men jag har kanske 10 rosetter med han ! Inte för så länge sen så började han kasta av igen och sånt, Men tror ni han busade med mig? haha nej !
Så jag fick rida han varje dag , innan varje lektion så jag skulle trötta ut honom lite ! Jag levde min dröm ! Men snart kommer min saga att ta slut ! Efter sommare är jag förmodligen förlång för min älskade ponny !
Men iaf så har jag även haft Dunder , maddes gammla ponny på foder , men den sagan tog tyvärr slut fort !


Linn - Linn och Dunder

Just nu letar jag ponny , C-ponny valack runt 8-10 år ! satsas på hoppning ! Så vet ni någon jag ni ju skriva en kommentar !

Jag det var väl allt för mig ha det så bra !!

Ps : denna bloggen är helt azzuum !! ♥

Linn är som min gulliga lilla lillasyster! Jag ska följa med henne och provrida en massa hästar, bland annat 2 i Göteborg om jag inte minns fel? Dessutom så tänker jag stjäla hennes ögonfransar (a)

Angående designen

Jag ville göra en så snabbt som möjligt eftersom allting dampade, så jag tog en gratisdesign och bytte bara ut bilder och lite färger etc. En ny, mycket finare kommer att göras under veckan, jag lovar! Hoppas ni står ut med allt krångel :(

Nu ska jag iväg till stallet så uppdateringen blir ju rätt så kass, men jag kan inte säga att ni besöker så bra idag heller... Jag lovar uppdatering ikväll, men då måste ni ju besöka och kommentera lite också, annars känns det rätt så meningslöst.


Världens finaste <3

::::

Det hände något väääldigt konstigt med designen, den fick ett stort ryck och allt hamnade där det INTE ska. Jag försöker febrilt göra en ny men det är inte så lätt. Så ni får överleva med denna extremt fula basics.

Puss på er!
/Madde

Ny Inköpslista till Falsterbo!

Eftersom jag gått och kärat ner mig så otroligt mycket i den Turkosa outfiten jag gjorde igår så har jag redan nu gjort en ny inköpslista, haha! Här har jag inte tagit med så mycket övriga saker utan mest det limegröna och det turkosa. Vita ridbyxor ska jag såklart även leta efter, men det finns i så många olika prisklasser att jag valde att välja bort det ifrån min lista. Jag kommer ändå inte köpa några dyra då det räcker med en liten fläck så är dom förstörda!


Jag kommer ju självklart prioritera vissa saker och det blir i följande ordning:
1. Limegröna Professional'c Choice Boots, Limegrönt Strasspannband och Limegröna Lindor
2. Turkost Scapa Schabrak, Turkosa Professional's Choice Boots och Turkost Strasspannband.
3. Turkost Spö och Turkosa Lindor

Nu räknar jag ju inte med vita ridbyxor då dom ej är med på listan, men dom är rätt så prioriterade. Anledningen till att spö och lindor ligger efter allt det andra turkosa är för att det är sånt jag kan klara mig utan ifall det skulle krisa med pengarna, sånt jag redan har hemma fast i en annan färg.
Jag har även en liten känsla av att jag kommer köpa ännu fler strasspannband i andra färger, hehe..

Shiiiet vad jag längtar till Falsterbo, gör bara nya listor hela tiden och taggar isönder!

Ny design på G!

Nu ska här snart bli en massa ändringar då jag ska göra en helt ny design!! Nya bilder, ny meny, ny header och ny kodning!
Jag kommer dock att sitta och göra en på en testblogg vi har så ni kan fortsätta läsa Crosscountry under tiden. Men sen när jag sätter in designen kommer bloggen att vara låst! Men detta gäller i typ 5 minuter, så jag tror ni överlever haha!

Ni kan få en sneakpeak om ett tag också ;)

EDIT: Något knäppt hände så vi har en vanlig blogg.se design tillfälligt medan jag fixar med den andra!!

Svart Orange

Julia om Outfits?:
Vill också jättegärna ha till min ponny :)
Hon är isabellfärgad, ja tror du sätt bilder på henne, du får helt fria händer på färgen :)


Blev skitnöjd med denna outfiten, hoppas du gillade den!

Till detta ekipaget:


Turkos Vit

Sofia om Outfits?:
Hihi kan du göra två st till mig och Razzel (mest till Razzel då och kanske ngn tröja till mig om du vill hehe) om du vill & orkar? :D En där du får HELT fria händer, märken, icke märken, dyrt, icke dyrt osv, och en som inte är så jättedyr hehe ? (A) ♥


Det är riktigt, riktigt svårt att inte göra en som är så dyr tycker jag, haha! Men denna blev nog gaanska bra tror jag. Om man inte ska ha 100:- schabrak. Annars är det bara till att byta ut lite av utrustningen till billigare varianter :)


Till detta ekipaget:


Grattis på födelsedagen Sofia!

Ett fyrfaldigt leve för världens finaste Sofia som idag fyller hela 14 år!
Hon leve hurra, hurra, hurra, HURRA! ♥



Royal Vit

Minette om Outfits?:
Jag kan ge dig en svår en. ;) Kan du göra en outfit till min nya ponny? Hon är gulbrun på sommaren och nästan skimmel på vintern. Hon får typ vita hår över hela kroppen då. :) Bilder finns på bloggen.


Schabraket blev lite konstigt på bilden av någon anledning, men färgen är ungefär som den ska vara! När det gäller tröjan valde jag en mer cremevit för det är snyggare om man har det på tävling till vita ridbyxor :)


Till detta ekipaget:


Black and Red

hanna ([email protected]) om Outfits?:
du kan få göra en till min ponny. bilder finns på bloggen.
gör precis som du vill :D


Blev riktigt, riktigt nöjd med denna outfiten! Dock blir det nog för mycket med både pannband och huva! Så man får nog välja antingen pannband utan huva eller huva med svart pannband.


Till detta ekipaget:


Tävling hos Brusella!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Tävling hos OfeliaVI


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Är det bara hoppryttare?

Överallt, till höger vänster och fram tillbaka så skriver och säger folk att det är såå synd om ponnyerna som blir tävlade i hoppning. Dom blir slitna i munnen och piskade och sporrade och allt vad ni kan komma på.
Ja visst, det händer inom hoppningen, det kan jag inte säga emot.

Men ska man inte se sig om sitt eget hus innan man kommenterar andras?


Om ni tänker efter så i hoppningen och terrängen låter vi åtminstonde hästarna ha deras mest naturliga gångart som råkar vara galoppen. Vi låter dom sträcka ut i sin bästa gångart.
Men vad sysslar ni dressyrryttare med då? Jo, ni sitter och plockar ner hästarna i den kortaste skritt, trav och galopp ni kan hitta, det är ett halelujah moment om hästen slipper gå i form när ni rider! Större delen av ridningen består dessutom av trav, vad hände med naturligt där?
Ridningen är ju inte precis något naturligt för hästar, egentligen ska vi bara låta dom promenera runt på vägar bäst dom vill, utan sadel träns och liknande. Men ska vi bara slänga iväg dom mitt i vintern? Nej.

Nu börjar jag komma in lite på fel spår känner jag!
Dressyrhästarna går ihopkrullade och skaffar sig muskler på ställen en "normal" häst inte skulle ha det på. Hopphästar har den rätta spänsten och musklerna som de vilda hästarna hade, och dom är oftast mycket piggare och har med "GO" i sig, dom flesta är ju säkert gladare också.
Nu syftar jag ju såklart inte på alla hästar som inte är specifika inom dressyren, utan även skogsmullehästar och liknande!

Tänk efter innan ni klagar, ni är inte mycket bättre själv!

Det är många hoppryttare som slänger på pelham och pessoa och allt vad det heter som ni kan klaga på, men det är väl inte lika schysst att sitta med 2 st bett som tillexempel kandar? Om ni nu är sååå duktiga, varför kan ni inte rida på ett vanligt tränsbett? Precis.



Gul outfit

Emma om Outfits?:
Vill gärna ha en till min häst.
Hon passa bäst i färgerna rött,gult eller limegrönt fast det finns andra färger hon passar i.
Du får fria händer.

Det är den hästen som är brun/svart. Den det är mest bilder på ^^
Jag tycker det är superfint med en klar färg på bruna hästar, så gul var en självklarhet!
Hoppas du blev nöjd Emma!


Till detta ekipaget:


Sally & Gunnar

Skrapade ihopa en Brun Orange outfit till Sally & Gunnar och här blev resultatet!



Till detta ekipaget:


Outfits?

Jag är sjukt sugen på att göra outfits, men det är rätt så tråkigt att göra till mig själv då jag bara gillar en och samma sak och gör till samma häst hela tiden.
Är det inte någon som vill att jag ska göra en outfit till dig och din häst? Släng iväg en kommentar då med krav/önskemål om du har några! Och om du har en bild på din häst på din blogg eller BDB eller liknande så berätta vilken det är så jag kan utgå ifrån hästens utseende!


Exempel på outfit, den mest stilrena hitills, haha!

Home från träning!

Nu är jag hemma från träningen, gick super men han var sjuuukt pigg!
På vägen dit studsade han och bockade som F*N.

Ronja var med mig, (TeamLR.blogg.se)<---- KLICKA

Han hoppade fint men var som sagt studsig och lite jobbig!^^



Bild från framhoppningen i Stävie (:


Fler bilder ifrån Eslöv!

Foto: Emelie (Equipagee@BDB)

LD

*klapp klapp*

LC

FAVORITBILDEN! Riktigt, riktigt fin!

Turkos outfit!

Förmodligen den snyggaste outfiten på planeten!
Detta är absolut min nästa outfit, det kan jag lova er! Ska leta som en galning efter allt i Falsterbo haha. Piro är ju såklart schabraket, pannbandet, lindorna och bootsen!
Sen har jag ju en turkos jacka hemma + att turkosa tröjor brukar inte vara så svåra att hitta. Till skillnad ifrån limegröna..


R.I.P Chaboukie



Johanna Grant & Chaboukie.

Johanna har råkat ut för en hästägares MARDRÖM!
Det är så jävla hemskt att det har blivit såhär, det är fan inte rättvist!
Önskar att detta aldrig hänt.
Vi alla tänker på dig Johanna!(L)

Vila i frid, fina Chaboukie!<3


Dagens inköp!


Köpte på CS :
*Limegrönt "regn"skal - Kjell & Company
*Guldigt "regn" skal - Kjell & Company '
*Blått silikonskal - Kjell & Company

Horze:
*Grönt flugtäcke till Ruffe
*Svart flughuva till Harry
*Gråa lindor
*Grått Dressyrschbrak
* 2st Gula Terräng lindor.
* Svart martingal med vit söm och bliiiing!
* Vita roeckl handskar
* Broddar

Nu ska jag träna för Magnus Gällerdal(stav)


R.I.P


R.I.P Fina, fina, fina häst ♥
Vi tänker på dig Johanna ♥

Gullig läsare!

http://juliamogvall.blogspot.com/2011/06/crosscountry.html

Tack så jättemycket Julia, sånt här gör en verkligen glad :)

Dag 13 - Ett annat ögonblick

När min fina ponny varit så motvillig till att hoppa och flera gånger stannat redan på första hindret.
Men sen steppar runt och är stark mot hinderna, bjuder mot precis alla! Det är ögonblicket jag för alltid kommer att minnas, jag älskar dig mest i världen Diingo ♥


1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick

14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

buongiorno

Gissa vad det är för språk den här gången? ;)

Jag har kommit fram till att jag sover för länge, haha! Men jag gick ju faktiskt upp väldigt tidigt igår så lite ursäktad kan jag väl få vara.
Jag är än idag supernöjd med min ponny. Det gör inget att vi inte vinner till höger och vänster, det kommer! Nu börjar det bli som förra sommaren när vi tävlade LD/LC, att han tycker det är för lågt så han slarvar med benen och river. Sen när vi gick upp i LB så vann vi typ, haha! Nej men, jag hoppas det är samma sak nu och vi taggar nästa tävling!

Idag ska vi ta det rätt lugnt, bara skritta ut en runda tror jag, lite joggande kanske. På tisdag får han vila och på onsdag kommer Sally hit och sover över! Då ska hon få testa rida honom.

Det har rullat in både snälla och elaka kommentarer, men vet ni vad? Vi tar det med en nypa salt och det bevisar bara att vår blogg blir större och större. Och ni tror väl inte på fullt allvar att vi tar åt oss från ett gäng anonyma P12:or? Nej precis.


Världens sötaste lilla fölis

HAHAHAHAHAHAHA!

Anonym om Cozima:
hon får väll ha långa läder om hon vill? Du rider inte speciellt bra du heller! Bitch unge
IP: 95.209.161.94

HAHAHAHAH detta var den absolut bästa kommentaren på väldigt länge!
Jag tror du skulle kommentera bilden där jag skrivit "
Meen guuuud, dags att korta läderna Madeleine Johansson? Hahaha!" på bilderna ifrån Eslöv.

DET ÄR JAG SOM RIDER PÅ DOM BILDERNA LILLE VÄNNEN! JAG HETER MADELEINE JOHANSSON

Hahahahaha, denna kommentaren gjorde verkligen min dag, hahahaah!


Det är JAG på denna bilden! läs lite mer innan du kommenterar sånt här skit.

Filmer på väg upp!

Håller på att fixa lite med helgens filmer, kommer givetvis dröja ett tag för SEGTUBE segar as usual!
Idag blir ingen update dag tror jag, ska till optikern om en timme typ :P

Dock så har pappa stannat mitt i final filmen och inte filmat omhoppningen en jaja, lägger ut det som finns, första filmen fixar jag nu iaf! :)

Ett fett tråkigt inlägg men det kommer nog mer :P

/Felizia

Hehe...

Hehe...


Hahaha!

Denna hjälmen tar ju verkligen priset av alla fula hjälmar Hööks har lyckats komma med, jag skulle ALDRIG NÅGONSIN kunna rida runt i en sådan här, herregud vad ful den var!
Förlåt om det är någon som vill/har den, men detta var en av de fulaste hjälmarna jag har varit med om! Jag skulle inte ens använt den om jag så fick den gratis!


Det extremt fula spännet gör bara att det ser mycket, mycket billigare ut det hela, kunde det inte åtminstonde fått vara SVART?

Fler bilder ifrån Eslöv!

Alla bilderna under är fottade av Emelie Dagsberg (Equipagee@BDB)


Meen guuuud, dags att korta läderna Madeleine Johansson? Hahaha!
Fast jag står faktiskt upp lite på denna bilden och trycker ner benet, så liiite ursäktad är jag väl!


Haha mupp

HAPPYFACE!

Cozima

Cozzan var dräktig, jättekul verkligen!
Jag fick leda och hålla Sozial och han gillade verkligen inte att vara "fast" i grimskaftet, haha! Utan det är han som ett klistermärke på en.
Mamma knäppte några bilder inne på Gränsbo och i hagen efteråt, här är dom!


Hahaha sååå söööööt!

Cozzan, Sozial, Latoya & Diva

Baaaack home readers!

Nu är jag hemma från Haaaalmstad :D 
Så fett glad är jag!

Orkade inte Glömde uppdatera igår så skriver allt nu!

Lördag:
Kval 2 LB+5(1,05m): Han vart sjukt fin och lyssnade hela tiden, han hoppade fint men han nuddade liiiite på 6an så den "blåste" av nästan :O 
4fel i fas I  tre utanför placering!

Söndag:
A-final LA+5(1,15m): Det var en GRYMT tuff bana med 16(!) hinder och 19(!) språng. Han hoppade helt AMAZING och vi var nolla i grunden! (det var en A1:a) Och eftersom en innan mig hade nollat (jag startade näst sist) så blev det omhoppning men först var det Evelina som startade sist och hon var också nolla. Vi var tre i omhoppningen och jag startade i mitten.  Där var 8hinder och 9 språng. Den första rev ett hinder och hade en ganska sölig tid, och jag visste om jag red en säker nolla så skulle Evelina rida för att vinna så jag satsade ganska ordentligt men i svängen till sista linjen så gasade jag och tog inte tillbaka tillräckligt så han rev det så jag fick 4fel med en snabb tid. Evelina gick sist ut och hon skulle då rida en ganska säker nolla men hon rev i kobinationen och trots att hon ökade efter det så vann jag!
0+4fel VANN HELA HALMSTAD DERBYT!

Jag tyckte det var orättvist att dem i Consolation vann ett Equipe schabrak för över 600 spänn och Jag vann ett Jacson för typ 300(?) Dock så vann jag ju rosett, plakett, Jacson schabrak, en förbandsväska (Rätt dåligt att dem hade täcken i andra KVALET men inte i finalen...!) Ajja, super nöjd och GLAD är jag! <3

Killmaryl Rua är BÄST!<3

Här ser ni banan i Finalen.


Omhoppning (det jag ringat in är det jag rev) har även markerat mina vägar på ett ungefär :)

'


Hörs senare!

Nu ska jag och mamma åka med Charlie och kolla om Cozzan är dräktig! Lilla Sozial hänger även med då han är så liten och inte avvand :)



Vilken?

Vilken av dessa bilderna tycker ni ska vara i den nya headern?



vs



Dag 12 - Vad hade jag på mig idag?



Hjälm - Charles Owen John Whitaker
Väst - CRW (Hööks)
Kavaj - Horze
Tävlingströja - Horze
Ridbyxor - Domino (Börjes)
Stövlar - Mountain Horse Supreme High Rider
Spö - Hederspris ifrån Torns Luciahopp 2009.

Schabrak - Showmaster (Hööks)
Lindor - Horze

Just nu sitter jag med min tävlingströja och ett par pumashorts, hehe..

1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning
1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Men herregud?!

Nu har jag suttit här i typ en timme och verkligen tänkt så det knakar. Jag kan verkligen inte komma på något, ALLS, att skriva om, det är hemskt! Jag vet att det är fett tråkigt med denna frågan, men kan ni inte bara ge ett liiitet tips på vad jag kan skriva om? Snälla..?


Random bild jag fottade idag!


My heart and my soul



Världens finaste ponny!

Resultatet såg ni innan via min lille mobil, hehe..

Han var sjuuukt fin, stark och taggad och hoppade som en gud på framhoppningen, och likadan inne på banan! Men han tycker det är lågt så i LD lyckades vi riva hinder nummer 4. Men har blev väldigt stark mot det och lyckades då bli lite flack.
Han var lika fin i LC men på grund av slarv från min lille ponnys sida så rev han 2:an. Men resten gick super!

Han bjöd på mot alla hinder och jag känner verkligen att han är tillbaka! Det är verkligen en underbar känsla när ponnyn är tillbaka efter sin svacka!
Linn fottade men vi stoppade i mitt minneskort så jag har redan bilderna, och här kommer dom!


Haha, travhäst?

Det han rev :(

haha tjock ponny!

Diggar denna bilden!


Grattis till 6:e platsen i LC Sally! Nu väntar vi på LB..

En till rivning i lc men jag är riktigt nö...

En till rivning i lc men jag är riktigt nöjd! :D han bara slarvar med benen för att han tycker det är lågt, haha x) diingo är tillbaka, bättre än någonsin! <3 /Madde


En rivning i ld, han var riktigt stark och...

En rivning i ld, han var riktigt stark och blev lite flack, men jag är nöjd och har precis gått banan till lc :) /Madde


Fulaste på länge


Vad ni ser här är den absolut fulaste dressyr och hoppgjorden, NÅGONSIN! Jag skulle aldrig betala cirka 2000 spänn för något så här fult!

Ska bara testa och se om min mobil vill mo...

Ska bara testa och se om min mobil vill mobilblogga! Isåfall får ni uppdatering direkt ifrån tävlingen så ni har koll på vad som händer! :) /Madde


Diingo riden och fixad!


Red som sagt Diingo ett kort dressyrpass, mest för att han skulle röra på sig. Det var riktigt, riktigt kallt ute faktiskt, jag frös i början i min tjocktröja! Så jag lät honom värma upp lite längre än vanligt. Vi gjorde inget speciellt, bara lite volter, åttor och några bågar och han var fin.
I stallet borstade jag Diingo, putsade honom med en mikrofibertrasa, kammade man, svans och lugg samt flätade svansen. Sen klippte jag lite på håret ovanför hovarna då det var jättelångt, smörjde in hovfett och kratsade. Till sist fick han fleecetäcke och lindor på bakbenen på sig.
Stallets ägare ska iväg och tävla sin storhäst imorgon så hon beslöt sig för att ta sin hästarna i natt vilket passade mig alldeles utmärkt! Så jag bytte vatten och spred ut halmen samt gav honom lite ensilage så var han nöjd!
Innan jag åkte hem putsade jag även alla lädersakerna, tvättade stigbyglarna, bettet och bettskivorna.
Nu har jag precis ätit och har en massa tid att ängna åt bloggen!


Min fina i våras typ

I can be your hero baby

Näe, jag ska nog dra bort mig till stallet nu. Det verkar inte som vädret hade några planer på att blir bättre.. Jag tror det har slutat regna iallafall och det är ju alltid något! Annars får jag väl dra på mig regnjacka och slänga på ett tunt täcke på Diingo så han inte fryser av regnet, min lille ponny!

Har ni förrästen sett den nya skvallerbloggen Gangsterponnyn? Hon är verkligen sjukt elak, men den rätt så intressant att läsa ändå. Tycker dock hon kan ha ett bättre språk och inte slänga in en massa svordomar då det bara är jobbigt att läsa, men annars skriver hon rätt så bra!
Hur som helst ska jag skicka in denna bilden till hot or not, vad tror ni om det?



Falsterbo!

Eftersom jag längtar så mycket till Falsterbo så skriver jag ungefär 200 inlägg om det, haha!

Hur som helst så har jag beslutat mig för att inte köpa stövlar i Falsterbo. Det kan jag köpa när som helst och jag vill helst använda mina falsterbo-pengar till att fynda och köpa sakar jag inte annars kan få tag i. Stövlar kan jag köpa när som helst annars liksom. Jag ska nog önska mig det i födelsedagspresent! Jag har 3475 svenska riksdaler att shoppa för, hur bra är inte det?!

Så jag har skapat mig en ny och lite roligare inköpslista! Det finns en massa fler saker som jag vet att jag behöver, men detta är sakerna jag verkligen vill ha och kommer leta efter! Resten som tillexempel terrängskydd kan jag nog flirta till mig hos mami, hihi..


Om jag ska köpa det röda kanske jag även kommer behöva en röd tröja då jag vuxit ur min, haha! Jag har bara jackan och den är dödligt varm! Det hade varit riktigt snyggt med en röd outfit som är fulländad, den jag har nu är i princip bara ett rött schabrak och en jacka och det känns inte så fantasifullt.
Priserna är jag ju inte alls säker på då det brukar vara bra mässpriser, så det kommer förmodligen att bli mycket mindre! Då får jag ännu mer pengar till impulsköp, hihi!

Innan kom jag på så mycket jag ville köpa men nu kan jag inte komma på något alls ju! Är det någon som har förslag på några snygga saker?

Hahahaha!

Detta är nog det roligaste inlägget på länge, jag skrattar fortfarande och MYCKET! Verkligen NH människa det här, det måste jag säga, hahahahahah!

http://nhfreak.blogg.se/2011/june/mina-asikter-om-saker.html

Dag 11 - Min klass samt en skoldag

Nu är det ju så att vi slutat skolan nu, så jag går inte med samma gäng till hösten. Och detta är rätt så ointressant så jag fattar mig kort.

Min klass hette 8-9C och vi var en allmänt jobbig klass. Vi var aldrig tysta och lyssnade aldrig på lärarna, men gissa vilken av 8-9:ornas 3 klasser som hade bäst betyg? Jo, 8-9C. Vi var väl bara smartare än alla andra antar jag! Vi var 6 tjejer och typ 12 killar eller något..
Ibland gick våra lektioner väldigt mycket över styr, men alla hade respekt för vår svenska/engelska lärare Sonia.
Så fort en lärare lämnade klassrummet kastade alla sig över Facebook eller körde hänga gubbe på whiteboard tavlan!
Rätt så cool klass, men vissa delar saknar man inte alls.

Nu till hösten när niorna slutat kommer vi åttor att gå ihopa till en gemensam klass igen och bara vara nior, utan några åttor inblandade vilket är riktigt, riktigt skönt!

1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

!

Har sovit sjukt länge, jag börjar ju likna min bror! Ska äta lite och sen blir det nog stallet. Ska börja med att rida Diingo på ett kort dressyrpass om vi orkar, annars blir det något slumpvist på Elina's hage.

Sen är det ju fix inför tävlingen! Det är rätt kallt ute så jag kan förmodligen inte bada honom, men han ska borstas och putsas så gott det går för han går ute i natt, haha! Men mamma sa att vi kan släppa honom i paddocken så han inte är helt gräsfylld och uppblåst när vi kommer imorgon bitti. Vi får nog komma rätt så tidigt för jag ska linda, hehe...
Ska även putsa hans lädersaker såklart och packa ner allt som går att packa ner, sen taggar vi morgondagen!


10 maj 2010
Det är denna rosa luvan jag snackade om, tycker ni jag ska ha den imorgon? Den är rätt så ljus, lite mörkare än på bilden dock!

Home from the beach

Är hemma ifrån stranden (känns som om jag skriver denna mening väldigt ofta) och har haft riktigt roligt!
Diingo vilade idag då jag tyckte han faktiskt förtjänade det, han har varit så fin på senaste tiden. Imorgon ska jag rida ett litet dressyrpass och sen på söndag är det tävling! Jag har bestämt outfit nu och det blir denna här nere faktiskt. Kommer dock att ha kavaj och inte min rosa tröja. Ska kanske ta den under ifall det blir varmt. Dessutom så är det snyggt att den sticker fram lite där framme, haha! Sen ska jag ju såklart ha vita ridbyxor och inte marinblåa.



Jag har en rosa huva jag ska ha med, men vet inte om jag ska ha den på? Om det är mycket insekter kommer jag ha det :) Vet inte om jag ska ha den ändå, men det får jag väl ta och bestämma.

Resultat Fredag!

Nu har jag ridit båda klasserna med Ruffe i Halmstad!

Välkomsthoppning LB (1m) bed A: Han lyssnade faktiskt väldigt bra, dock lite  stark men skulle bara känna på honom så jag tog myyycket mer än jag brukar för att se om han lyssnade, vilket han gjorde och det var 8 hinder och 7an var en bank och jag har bara hoppat banken i dagstorp så jag vra tvungen att hoppa till dess, annars skulle jag utgått för att inte trötta ut honom, menskulle ju hoppa banken och då kunde jag lika bra ta sista hindret!
0a!

Kval 1 LB+5 (1,05m) bed. A:0 ; Han var fin och lyssnade bra även här, red ganska korta vägar men ett lugnt tempo för det hade ösregnat och åskat innan b-ponnyerna så där var lite halt. Fick en miss till 8an för jag hoppade lite snett på 7an och tappade linjen så fick bara styra tillbaka honom mot 8an och då fick jag inte tag i honom så han hoppade av jääättestort men klarade det :) Felfria var vi iaf!
0fel och en andraplacering!

Fick en till krafftspann, hästgodis, rosett, plakett, höpåse från krafft!


Bild från Frosta :)


Filmer på Diingo

När vi sett annonsen på Diingo försökte vi hitta filmer på honom på youtube och hittade faktiskt väldigt många! Men det var inte ägaren som lagt upp dom utan Evelina! Så detta är lite filmer på Diingo ifrån 2009.








Det fanns egentligen en till men den funkar inte längre :(

Här är en film på Evelina och hennes nuvarande ponny Excelence! Han är riktigt fin, jag har testat hoppa ett litet sockerbitshinder med honom, hihi!




Funderar..

Funderar på om jag kanske skulle gjort en ny header? Den vi har nu är rätt så kladdig och förvirrande, lite för mycket på den tror jag.

Vad tycker ni, vill ni ha en ny header??


Animo Ridbyxor!

Såg ett par supersnygga ridbyxor ifrån Animo på Charlies Häst & Hund, dom faller mig verkligen i smaken! Texten på framsidan av låret var ju hur cool som helst!



Riktigt, riktigt snygga! Animo's ridbyxor får en stor hiss av mig!

Remontnosgrimma

När jag fick hem Diingo hängde det med ett svart remontträns och vad jag vet har han använt det väldigt mycket då på dom flesta bilder och filmer jag sett innan jag fick honom hade han det på sig.
Han är ju väldigt fin, går fint och lyssnar nu, men idag när jag rider tänkte jag faktiskt leta upp hans gamla träns och testa rida med det. Man vet aldrig, han kanske går helt super!


Evelina och Diingo.
Här ser ni att han har remont hela tiden :)

Men om det funkar så har jag ju inget i ljusbrunt läder tyvärr. Jag hittade ett på Hööks och på ena bilden när det var mycket sol såg det ljusbrunt ut, men sen på en bild där ljuset inte stog på var det mörkbrunt. Vet någon var det finns ljusbruna remontnosgrimmor/remontträns?


Detta är SAMMA träns och SAMMA färg..?

Så säg till om ni vet var det finns! Ska såklart kolla lite i falsterbo också, om han går bättre på remont än aachen. Annars kan jag ju lika bra stanna kvar på Aachen.

Dag 10 - Mina rädslor

Jag är faktiskt inte den som är rädd för typiska saker som spindlar, mörker och skräckfilmer. Jag är mer rädd för händelser.

Min allra största rädsla är att Diingo skulle bli sjuk eller skadad. Att han kanske skulle gått omkull i terrängen, blivit halt, fått fång, vad som helst! Jag vill inte ha fler sjuka hästar, mitt psyke klarar inte det! Detsamma gäller framtida hästar såklart, jag vill inte ha sjuka eller skadade hästar, jag är riktigt rädd för att något sådant ska inträffa..

1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Svar


Madeleine  ([email protected]) om Outfitbyte ännu en gång:
Hej!

Var hittade du dina DUCA design byglar?!

hälsningar

Madeleine

SVAR: Mina DUCA design Stigbyglar fick jag i födelsedagspresent men jag vet att dom kommer ifrån EmmiShopen :) Där finns flera olika färger och mönster.
Dom har sjukt bra grepp och går faktiskt att matcha, vilket vissa inte tror! Men till en röd outfit är ju detta hur snyggt som helst, eller hur? Och man har ju dom för att dom är lite galna och annorlunda, så varför inte en galen outfit?



Eller varför inte som jag gjort på bilden ovan? Schabraket är vitt med ett rött Z så det passar bra med röd/vita stigbyglar!

Always sending chills down my spine

God middag? Säger man så...? Haha!
Jag vaknade för ett bra tag sedan men har gett min lillasyster massa glass och smsat med Andreas, så jag har inte bloggat. Men nu så!

Om ett tag ska jag iväg och rida Diingo, det blir dock ingen träning idag.. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med honom, kanske låta honom vila? Fast då har jag absolut ingenting att göra idag.. Jag får se vad jag hittar på!
Ikväll ska jag till stranden och träffa några kompisar, men jag kommer såklart försöka göra en massa tidsinställda innan dess, så ni har något att roa er med. Fast egentligen ska ni ju vara ute! Inte sitta inne i det fina vädret. (Okej, inte för att det är så fint här, men ni fattar principen)
Ska innan dess cykla upp till affären *pust* och köpa dricka och lite annat (:

Blog u later!



En liten hälsning från mig!

Hej alla underbara läsare, jag har koll på er! Alla fina kommenter värmer så mycket och statistiken går uppåt, det är så himla kul, men jag är fortfarande lite depp och imorgon så åker vi till halmstad så på måndag bör ni få normal uppdatering från mig igen! :D Resultaten kommer givetvis komma under helgen!
För er som inte vet så ska jag tävla Halmstad Derbyt med min D-ponny Killmaryl Rua, lilla rundan innebär:
Välkomsthoppning: LB (1m) Hahah sjuuukt längesen jag hoppade LB! FREDAG
Kval 1: LB+5 (1,05m) FREDAG
Kval 2: LA (110cm) LÖRDAG
Final/Consolation (110/120) SÖNDAG
Rufus(Killmaryl Rua) LA Frosta RF ! :) <3
Måååånga kramar!
Godnatt, imorgon bär det av till HFRK runt 9 tiden! :)

Presentation

Det har tillkommit en del nya läsare så jag tänkte presentera mig själv lite.


Mitt namn är Madeleine Johansson och jag fyller 15 år nu i höst. Jag är glad, sprallig, skämtsam och lite kaxig (hehe..) men jag kan vara riktigt snäll! Jag ska till hösten börja nionde klass och kommer sedan söka mig in på Flyinge Hästgymnasium och drömmen är fälttävlansryttare! Men hoppryttare kan jag även tänka mig och mamma skulle nog bli betydligt gladare då det inte är lika livshotande, haha!


Jag och Felizia, har dock inte denna hårfärgen längre!

Jag har ridit sedan jag kunde hålla huvudet uppe och fick min egna häst redan vid 2 års ålder, men mamma hade en innan dess. Efter ett antal hästar har jag i nuläget en C-ponny vid namn Mandingo! Han är en 21-årig herre av rasen New Forest, typ E. Men han är pigg för sin ålder, rent ut sagt galen! Han har elitstam i 4 generationer därav han är e. Fredriksbergs Chopin u. Marina II - Smedhults Starlight Son. Han har även den väldigt kända hingsten Merrie Master i stamen. Men Diingo blev väl inget utställningsexemplar.
Han var hingst rätt så länge och skogsmulleponny fram tills han var 11, så han är sparsamt riden! Han är tävlad upp till LA hoppning och LC dressyr, det har även jag gjort med honom.
Vi har haft en liten svacka på senaste tiden, men nu håller vi på att klättra oss tillbaka och ska till helgen starta en liten LD samt en LC, hoppning då. Han är även grymt fin i dressyr och vi ska nu till sommaren försöka satsa lite mer på det så vi får se vad han går för!
Vi har startat ett litet lopp i galopp och han är riktigt snabb, hoppning upp till LA med vinst till LB, dressyr upp till LC, fälttävlan men det gick dock inte så bra (vi ska försöka mera, han är bara lite tittig) samt en utställning. Men på utsällningen hade vi hans flickvän med och då blev han hingstig. Så han vägrade att stå stilla!



Den lilla tiden jag har utöver skolan ängnar jag väl åt plugg och kompisar antar jag! Mitt favoritställe på sommaren förutom stallet är helt klart stranden! Finns inte mycket som är bättre än att träffa kompisar, grilla och ha det sjukt kul!
Djuren förutom hästarna är 8 katter varav 6st är kattungar som bara några dagar gamla och 3 hundar!


Tiger

Det var allt om mig antar jag, allt annat är nog relativt ointressant (;

Ovisade bilder!

Här kommer lite ovisade bilder ifrån Stävie Cup Finalen den 5 juni! Alla bilderna är fottade av Olivia Dobos


Hahaha, charmigt?

Denna bilden var rätt så fin!

Haha, ibland hänger man bara inte med!

Startlistor!

Starlistorna till Eslöv har kommit upp och jag har rätt så bra startnummer tycker jag! Det är en efteranmäld i LC så man kan väl säga att jag har nummer 9 där.

LD

LC


Tävling hos Ponnysanning!


Klicka på bilden för att komma vidare till tävlingen!

Diss på tävlingsplatser..


Kullabygdens Ryttarförening
Alla hinderna var överdrivet maxade både på bredden och höjden, sjukt konstig och idiotisk framhoppning med massa avspärrningar för att man skulle leda runt sin häst? Helt idiotiskt, folk krockade och trillade av åt höger och vänster! Sen var det många otrevliga funktionärer vart man än kollade och när jag ville utgå tjatade dom på att jag fick fortsätta ändå när han bara stannat. Om jag vill gå ut, låt mig?! Endast tävlat där inomhus. Var dock 1 ½ år sedan jag tävlade där så jag hoppas dom förbättrat det.


Lomma Ridklubb
Dålig anläggning med konstigt underlag som skapade enorma pölar överallt. Konstigt, dystert och mörkt ridhus och sjukt fula hinder. Trevligt folk däremot, men dålig parkering. Dom borde klippt gräset på parkeringen då det var jättehögt! Ett litet plus till underlaget i paddocken som inte blev tungt när det regnade. Endast tävlat här utomhus.

Finns säkert fler jag inte gillar, men man glömmer ju så lätt! (:


Hiss på tävlingsplatser!

Dagstorpsortens Ryttarförening
Superfin och bra anläggning, alltid trevliga funktionärer, bra banor både ute och inne, trevliga och välskötta hinder både till hoppning och terräng och bra dressyrbanor. Mitt enda minus är underlaget i lilla ridhuset, det var väldigt hårt när det var allsvenskan.
I god tid ute med startlistor och ryttarmeddelande samt bra på att hålla sig till tider och hålla igång tävlingen i ett snabbt tempo så man slipper vänta!

Åstorpsortens Ryttarförening
Har bara tävlat utomhus men jag gillar gräsbanan och dess hinder jättemycket, supertrevligt att tävla där! Mestadels trevliga funktionärer och superbra framridningsmöjligheter både på grus och på körbanan.


Vellinge Hästsportförening
Förmodligen den finaste anläggningen jag tävlat på, verkligen superfin gräsbana med outstanding hinder! Kan nog bli lite för svårt om man tävlar på låg nivå men nationell och så tycker jag den är grym till! Trevliga funtionärer, bra framridningsmöjligheter med enorm paddock, extra bra med många framhoppningshinder. Även här bara tävlat utomhus, men vad jag vet så är ridhuset jättefint!


Södra Sallerups Ryttarförening
Riktigt riktigt trevliga funktionärer, det kändes som om man var på hemmaklubben! Jättefin bana och bra framridningsmöjligheter både på fält/stubb och i paddock! Har bara tävlat där inomhus, men gillade det skarpt!

Några av dom klubbarna jag gillar att tävla på! Diss kommer lite senare.

Jeansridbyxor

Något jag gillar och tycker är riktigt snyggt är ridbyxor som ser ut att vara gjorda av jeanstyg eller att det ser ut som om man har jeans på sig fast med en touch av ridbyxa. Mina HorseLine är rätt så lika jeans på utseendet och det är en av de stora anledningarna till att jag älskar dom!

Horze har ett par superfina som jag gillar jättemycket och dom är inte heller så jättedyra, 559:- kostar dom knäskodda och 689 för dom helskodda.



Vad tycker ni?
Jag vet dock inte om dom är bra eller hur bra kvalité dom har, vet någon det? Snygga är dom iallafall! (:

Grymt snygg Kingsland tröja!

Har ni sett denna grymt snygga tröja ifrån Kingsland? Jag har alltid gillat denna stilen på tröjor, dom är dessutom grymt sköna att rida i!


Finns bland annat att köpa HÄR

Diingo 16/6


Red en liten runda på Diingo idag barbacka och utan nosgrimma. Han var väldigt stark och pigg, men det blev inget sken, bara lite backandes ut i åkern haha!
Jag, mamma och Saga ska nu åka iväg till ett utomhusbad om en liten stund, men jag kan ju försöka skriva så många tidsinställda som möjligt på den lilla stunden jag har kvar :)


Min vackra <3

Dag 9 - Mitt favoritminne

Egentligen ska detta vara "inte hästminne", men då detta är en hästblogg och jag endast lever för hästarna så tänker jag skriva ett hästminne ändå!

Jag har väldigt många favoritminnen när det gäller hästar, men här är ett exempel!

Den 22 november 2009 red jag och tävlade för Viarps Kör & Ridklubb. Den dagen var det klubbmästerskap i hoppning och jag skulle starta med Dunder. Vi var först med i den öppna LC för B-ponny. Den hette öppna klassen då det även var ett KM för lektionsryttare, men det skulle jag ju inte starta. Jag gick in och gjorde en grym felfri runda och vann den klassen! Så där blev det en rosett och ärevarv.

Klassen efter var klubbmästerskapet som gick i LC+5. Jag gick även in där med en grym, felfri runda. I omhoppningen var där en konstig sväng och jag var helt säker på att jag skulle glömma göra den, och vad gjorde jag? Jo jag glömde göra den! Men jag svängde senare och trots detta fick jag bästa tiden, och vann! Jag vann både klubbmästerskapet och den öppna för kat.B, med andra ord fick jag med mig 3 rosetter och 1 pokal, jag var verkligen sjukt glad den dagen! :D
Lite snålt att jag inte fick ett segertäcke, men jag överlever väl!

Jag har absolut inga bilder eller någonting från KM:et, bara från året efter då jag vann öppna LC men lyckades klanta till mig 4 fel i klubbmästerskapet..

Här är en bild ifrån 2010 då!



1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning


Dag 8 - Mina ridkläder

Till vardags



Till vardags har jag alltid mina marinblåa HorseLine ridbyxor som jag köpte på Djurgården av ett presentkort jag vann i Flyinge. Jag brukar sedan ha ett par marinblåa stövelstrumpor som jag tror kommer ifrån Hööks. Stövlar är mina läderridstövlar av märket Mountain Horse och hjälmen är Charles Owen John Whitaker. När jag hoppar har jag även en CRW väst ifrån Hööks. Tröjor brukar jag bara ta något jag hittar i garderoben, alltså har jag nog egentligen ingen riktig "ridtröja". Tror jag har en möjligtvis (:

Till tävling



Till tävling har jag ett par vita ridbyxor av märket Domino som är köpta på Börjes. Min kavaj är ifrån Horze, men ibland har jag lite olika tröjor. Jag har två marinblåa tröjor varav den ena är en Tommy Hilfiger som jag fick och en ifrån Falsterbo Horse Show, tror det var 2008's tröja. Jag har en rosa och en gul tävlingströja och dom båda kommer ifrån Horze, min vita skjorta är ifrån Jacson som jag köpte i Falsterbo förra året. Till röd outfit har jag en softshell tävlingsjacka som jag fick till Allsvenskan nu i år och på den står det MCR på armarna och den har även MCR's logga på bröstet! Stövlar och hjälm är detsamma som till vardags, även väst.

1 - Mitt hästliv
2 - Mitt hästliv med min häst

3 - Mitt liv utanför hästarna
4 - Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder

9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Detta inlägget skulle egentligen publicerats igår, men det glömde jag helt bort!

Good morning!

Vaknade för en stund sedan och har haft en minst lika konstig dröm som jag hade igår natt, haha! Men denna var nästan pinsam så det tänker jag inte berätta ;)

Idagens ska jag rida ut på Diingo så det kommer inte bli några bilder på det, men ska frisera hans man lite så jag kan slänga upp före- och efter bilder om ni vill det! :) Ska även göra ett tappert försök med att knoppa då jag känner att jag verkligen behöver öva på det! Sen ska jag även komma på vilken outfit jag ska ha på söndag, några förslag?

Nu ska jag gå ner och äta, skriva lite tidsinställda och sen drar jag nog mig iväg till stallet! :)


Haha muppig ponny!

Hemma från stranden

Är hemma ifrån stranden men är sjukt trött så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu! Jag kommer nog sova rätt så länge imorgon så det dröjer nog innan jag gör någon uppdatering, men ni överlever va?
Ni har besökt sjukt bra idag också, verkligen superkul! Lovar att jag kommer uppdatera mycket imorgon, godnatt!



Framtiden

Det var en tjej som undrade om jag inte kan skriva om hur jag vill/tror att min framtid kommer se ut och det kan jag väl göra.

Till att börja med kommer jag fortsätta tävla Diingo. Om det inte går bra nu i Eslöv så tänker jag gå ner till Pay & Jumps och dressyrtävlingar. När jag börjar gymnasiet kommer han förmodligen så smått bli halvpensionär, Saga kommer rida honom då och då.
I nian kommer jag att plugga som en galning och höja mig med minst 30 poäng. Jag har varit väldigt lat detta året och poängen blev då inte som dom borde bli. Jag är egentligen en väldigt smart person, jag kunde läsa hur bra som helst innan jag ens börjat skolan.

I gymnasiet kommer jag sedan att gå på Flyinge Hästgymnasium. Jag kommer då att bo där då vi inte kommer flytta efter nian. För att ha tid med hästen så är det svårt att pendla ifrån Flyinge till lilla Ekeby, då är jag hemma jättesent på kvällen. Så jag kommer bo där med en storhäst som vi kommer att köpa nästa år. Diingo och Elaiza går då hemma så har mamma och Saga dom två. Mamma kommer fortfarande att köra mig till tävlingar och så.
När jag har tagit studenten ska jag fortsätta på högskolan, vet dock inte vilket jag ska välja där. Kanske blir det Hippologprogrammet eller Unghästutbildarprogrammet, jag har faktiskt ingen aning på den punkten. Om jag går Hippologprogrammet så är andra året på Strömsholm, vilket gör att jag förmodligen får ta en liten paus i tävlandet eller åka snålskjuts på folk!

Efter allt pluggande kommer jag satsa fullt ut på hästarna. Mina stora förhoppningar går åt att bli tävlingsryttare i Fälttävlan, men jag kan ju även tänka mig i hoppning. Men fälttävlan är min allra största dröm. Att jag tävlar och utbildar unghästar och liknande, det finns absolut inget bättre än hästar och ridning!


Fälttävlan in my heart

Bildminne

1 maj 2010 tävlade jag och Diingo vår första lokala någonsin, vi hade bara tävlat en liten Mini LD och en LD klubbtävling innan dess. 2 veckor senare var det då en lokal i Viarp som då var vår hemmaklubb och vi bestämde oss då för att vara med där i dom 2 lägsta klasserna. Det var LD+5 och LC. LC:n var endast en chansning så vi bestämde att om han inte kändes bra skulle jag utgå.
Vi gick felfritt i LD+5 men han var så jäkla stark och storgalopperad i omhoppningen så han var totalt omöjligt att svänga! I svängarna stog vi helt stilla för att han galopperade så mycket, haha! Men vi knep faktiskt den sista placeringen och blev 4:a!
I LC var han jättetrött, han hoppade första hindret väldigt motvilligt och sen tog det stopp på andra. Jag tyckte synd om honom och utgick, haha! Har inga bilder ifrån LC då vi bara hoppade ett hinder, men LD+5 har jag iallafall!

Fredrika Bergmasth har fottat alla bilderna!





Vilka är dom egentliga vinnarna?

Är det dom som kommer hem med flest rosetter genom att ha piskat runt sin häst hela banan?
Eller är det dom som ridit en fin runda och fått vara nöjd med sin häst utan att använda en massa medel som hjälp?

Har ni någon gång tänkt på detta? Är det egentligen vinnare som får äran att rida först, med segertäcke, rosett, prispengar och hederspris, när den såkallade vinnaren har tvingat runt sin häst och piskat den framför och bakom varje hinder, tagit den i munnen och kört sporrarna i sidan. Jag tror inte att det är så.
De riktiga vinnarna inom ridsporten är de som har kul med sin häst och inte står och skriker om dom inte vinner eller blir placerade. Som kan rida runt utan att piska sin häst och köra in sporrarna i sidan. Och som inte tvingar den att hoppa högt om den inte vill eller går för snabbt fram. När dessa personer vinner är det äkta lycka jag ser i deras ögon och dom blir alltid glada. Det är ingen vanesak för dom att alltid vinna utan dom är tacksamma till folket runt omkring och gentemot sin häst.

Jag drar inte alla ryttare över en kant, man kan vinna ofta och ändå rida bra, det vet jag flera som gör. Men har flera av er upplevt äkta glädje? Äkta glädje är inte att vinna varje tävling, det är att få göra det med sin bästa vän. Inte någon maskin.

Tänk er för och tänk på äkta glädje.

Äkta glädje

True story



Dagens failbild @ Ponnysanning


Klicka på bilden eller här för att komma till inlägget!

Dagens outfit!



Tröja - Scenario
Schabrak - Hööks
Lindor - Horze
Spö - Ullared
Ridbyxor - HorseLine

Dagens ridpass 15 juni

Hela passet blev skit, han lyssnade inte för fem öre och för att få honom att ens lyssna liite så fick jag sitta som ett mongo, helt framåtlutad och med armarna i en sjukt konstig båge. Det blev lite bättre på slutet, men han kan bättre!
Dessutom så är tröjan för liten vilket gör att den hamnade långt upp och då ser jag sjukt tjock ut, haha!
Så var snälla och kommentera ingenting om mig och ha lite överseende med att jag själv tycker att detta passet var skit, jag säger inte att han gick fint någonstans! Men eftersom jag är så snäll får ni några bilder ändå!


Haha hej stolsits? xd

Haha något avslappnad sits?


Min sommar!

Min sommar kommer bli grym! Jag kommer inte bara sitta inne en himla massa hela tiden utan jag ska hela tiden försöka ut och göra något! Bloggen ska jag istället försöka göra en massa tidsinställda på kvällen och att jag bara skriver några då och då, när jag varit och ridit tillexempel. Ni kanske själva förstår att upptateringen inte ligger på topp nu på sommaren, men ni kommer väl inte heller sitta inne hela dagarna och läsa?



Till att börja med kommer jag att åka iväg på en massa tävlingar såklart! Jag kommer inte bara tävla själv utan agera fotograf på flera där jag antingen åker dit själv eller följer med en kompis som tävlar!
Jag kommer åka till Falsterbo och det betyder nära kass uppdatering! Jag får göra typ 200 tidsinställda innan eller släpa med min stationära dator, haha! Kanske tvingar jag med en kompis med en bärbar, mouhaha!
Jag ska till stranden både med och utan Diingo och bada en massor!
Jag kommer även åka upp till Evelina i Fjärås (Kungsbacka ungefär) och vara en massa med henne och Lelle! Någon gång tar jag kanske med Diingo upp, jag vet inte :)
Till sist kommer jag ju såklart vara med mina vänner och rida vanliga ridpass samt åka iväg till kanske något bad eller tivoli, sommaren ska levas till fullo! Innan vi går in i mörka tider igen, usch och fy!


Evelina & Lelle

Kommer ni göra något speciellt under sommaren? Eller bara sitta vid datorn i det fina vädret?


ÄNTLIGEN SOMMARLOV!

SOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRLLLLLLLLLLOOOOOOOOVVVVVVVV!!!


/Felizia

Godmorgon!!

Jag är riktigt glad och nöjd med er läsare igår 295 unika! Sjukt roligt och jag har såklart mycket att tacka Ponnysanning, tack så jättemycket!

Today ska jag rida dressyr på Diingo igen och jag har redan gjort upp en outfit... hehe. Men jag berättar inte vilken än, det får ni se senare! Den är iallafall riktigt, riktigt gullig och schabraket har jag aldrig använt tidigare då det är min lillasysters! Men jag fick låna det idag :) Sen ska jag kanske till stranden med min klass, vet dock inte vilken tid då det verkar som om dom inte kan komma överrens? Men ska då försöka skriva några roliga inlägg innan dess så ni har lite att läsa!


Jag har faktiskt fått en såkallad "idolbild" en gång, sjukt gulligt!

Kattungarna!

Alla våra kattungar har fått namn och dom är sååå söta! Här är lite bilder ifall någon vill se dom!
Mamman är 50% norsk skogskatt och om vi har tur är pappan 100% av den rasen, men är inte alls säker.

Fanta
Hona
Döpt efter en läsk då mamman heter Pepsi


Sookie Stackhouse
Hona
Döpt efter tjejen i True Blood


Tomtetass
Hane
Döpt efter någon på TVn min lillasyster såg


Ängel II
Hona
Döpt efter våra förra liknande katt


Barney Stinson
Hane
Döpt efter killen i How I met your mother


Tiger
Hane
Döpt efter sin spräckliga färg

Söta va? :D
Säg till om ni vill ha en!

Ursäkta!

Mitt humör är på botten och för att jag inte ska smitta av med min negativa inställning så bestämmer jag mig för att ta en paus, egentligen bara fram till fredag men då befinner jag mig ju i Halmstad och där blir det inte mycket till uppdatering men jag tänker uppdatera någon gång då och då, och när jag är i HSD så kommer ju även reslutat!

Nu ska jag inte tråka ut er med mer babbel, cya on monday!<3

Världens bästa läsare, besöksrekord!:D


öööka<3



Diingo 14/6


Red Diingo i Elinas gamla hage. Inget jätteallvarligt eller så jättelänge, bara lite i alla gångarterna och lite småövningar. I traven gjorde jag lite tempoväxlingar och avsaktningar och i galoppen några fattningar, halter ifrån galoppen, lite förvända galopp samt galoppombyten, men inte så mycket av varje :) Han var jättefin i allt, blev lite korsgalopp i galoppombytena då och då, men han klurade ut det rätt så bra i slutet och jag är nöjd med honom.
Medans jag skrittade av honom satt jag med handen på padden och använde endast skänklarna och vikten till att styra runt honom i olika krumelurer och det gick faktiskt förvånansvärt bra! Han brukar alltid strunta totalt i mig men nu var han jättefin!


Hahaha jag bara älskar hur ful denna bilden är egentligen, haha!

Stallet nu

Ska bort till stallet nu och rida Diingo, vet fortfarande inte om jag ska rida ut eller dressyr, haha! Mamma ska lämna min bror på stranden så när hon lämnat honom får jag se om hon kommer bort till stallet och kan fotta, blir ju dressyr isåfall! :)

Vi får höras senare!



Skillnad?

Mars 2010


Juni 2011


Bra skillnad va?

Måste tillägga att jag äääälskar jackan på första bilden, haha!

Absolut bästa skvallerbloggen!

Jag känner att jag verkligen måste skriva ett creed inlägg till Ponnysanning!


Ägaren till denna bloggen är sjukt snäll, har egna och bra åsikter, men hon kan skriva dom på ett bra sätt utan att vara elak eller allt för kritisk. Hon ställer mer frågan varför! Hon är alltid trevlig om man ställer en fråga eller skickar in skvaller, det är så skvallerbloggsägare ska fungera, inte bara hacka ner på personerna skvallert handlar om eller tillochmed de som skickar in det!
Jag klickar mig in 200 gånger per dag känns det som. När det blivit uppdaterat skiner jag som en sol och när jag kommer in på samma inlägg som sist jag kollade lägger jag mig ner på golvet och gråter i en halvtimme (Okej lite överdrivet, men ni förstår min princip, eller hur?)

De flesta av er vet säkert redan om att Ponnysanning finns, men ni som inte vet det råder jag att klicka in och läsa genast! Ni kommer inte bli besvikna!


Min och Felizias lördagskväll!

Massor med creed ifrån mig och CrossCountry, Ponnysanning! Fortsätt med ditt fantastiska jobb och ha världens bästa skvallerblogg!!

Världens bästa ponny

Jag har världens bästa ponny och det kommer alltid förbli så

Det finns inga ord som kan beskriva hur underbar du är ♥



Dag 7 - En vanlig outfit

Antar att man menar en vanlig ridoutfit då denna listan är rätt så hästrelaterad.

Jag har nästan alltid en marinblå outfit, förmodligen för att jag har marinblåa ridbyxor. Men på tävling när ajg har vita använder jag lite andra outfits, som tillexempel rött, rosa och limegrönt.



Ett exempel! Har många andra :)


1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick

7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Hahah?

Igår hade vi sjukt dålig uppdatering, men trots det så hade vi besöksrekord med en god marginal, haha! Uppdateringen kommer bli bättre och det kan jag lova, för nu har jag SOMMARLOV!
Vi hade skolavslutning idag och jag kom hem för en liten stund sedan. Är rätt så nöjd med mina betyg, stör mig bara på att jag är såå nära MVG i vissa ämnen.. Men det fixar vi nästa termin, då ska jag bli en plugghäst!
'
Ska åka och rida Diingo om ett tag, ska dock vänta lite för jag vet inte om det kommer börja regna igen.. Men kan verkligen inte bestämma mig om jag ska rida dressyr eller rida ut! Jag ska se med mamma om hon kan fotta. Om hon kan fotta blir det dressyr och om inte så blir det uteritt, det låter rätt så bra!

Vi hörs om ett tag och fortsätt besöka och kommentera, det ger oss supermycket motivation till att skriva!



Tjolahopp!

Är hemkommen ifrån skolan och stallet. Agerade som sagt servitris och slav till min bror och alla andra nior, men vi fick ett överflöd av chokladpudding som tack så vi överlevde faktiskt!
Jag och mamma tog sedan en sväng om stallet och kollade till Diingo, lite sent för att rida idag så han fick en liten vilodag, det tycker jag faktiskt att han har förtjänat då han har varit så fin i dressyren på senaste tiden.

Imorgon vet jag inte om jag ska rida ut eller rida dressyr igen, jag börjar nästan tycka att det är kul med dressyr! Dessutom så vill jag ha fler ridbilder så om jag tvingar mamma snällt så kanske hon fottar oss också, men jag får se vad jag bestämmer mig för ju :)



Gästblogg alá Cajsa Ferne!


Hejsan alla CrossCountry läsare!
Jag heter Cajsa Ferne, jag är 12 år gammal och har en D-ponny som heter Paola.

Paola är 8 år gammal, och av rasen New Forest. Jag har haft henne i snart 8 månader.

Jag och Paola har bara "startat" 1 gång. En programridning i S. Sallerup.
Programmet vi startade var en LA:1 och fick 71,53%

Annars, så har jag tävlat på klubben med andra ridskolehästar och jag har vunnit 3 ggr individuellt och 1 gång i lag.
Jag har fått ett andrapris i en kombinerad tävling, och har fler placeringar, men dom är bara tråkiga ;)

Jag är nog inte den roligaste personen i tävlingssammanhang, eftersom jag faktiskt inte har tävlat så jättemycket.
Med min förra ponny var jag aldrig utanför klubben och tävlade. Jag har liksom inte haft intresset för det! :)


Med Paola i övrigt (vi har startat totalt 6 ggr)
Skriver dom i ordning här:

Hoppning - clear round
Hoppning - utesluten (avramling..(A) )
Dressyr - LC:2 69,64% (vinst om jag hade varit med i tävlingen)
Dressyr - LC:1 68% (samma som ovan)
Hoppning - Vinst
Dressyr - Debut LA, 71,5%

Hon är en jättehärlig ponny att rida, hon är mjuk och har ett fantastiskt steg.
Och förresten, hon är min foder ponny. Lånar henne av en privat person.
Hon är dessutom sjuhejdans söt och charmig, gör hon något bus, och man säger till henne så gör hon "oskyldiga blicken" ;)

Nu till mig då. Jag är en väldigt glad tjej och ler och skrattar mycket. Och har inte så mycket tid över till kompisar, eftersom stallet tar över det mesta av min tid ;)
Jag är väldigt dressyrinriktad med tycker det är superkul med hoppning och terräng.

Jag har tyvärr inga bilder när jag hoppar Paola, (konstigt nog) Men Linn har tagit på oss från förra träningen, men hennes data vill inte så jag kan tyvärr inte få dom :/

Dag 6 - Ett ögonblick


Ett ögonblick då jag hoppades av hela mitt hjärta, men innerst inne visste.
Visste att mitt hjärta skull försvinna för alltid.. ♥

1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick

7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Dagens aktivering!



Dagens Aktivering!

Isac: Idag var det PESSOALONGERING som stod på schemat.
Jag började med att gå ut och gå med honom en bit sen började jag att få in han på volten och se vad han gjorde, som förväntat så tryckte han in yttersidan på en superliten volt och minsta lilla rörelse jag gjorde så sprang han iväg. Jag gjorde halt och började vifta litegrann med linan mot bogen/magen så han började flytta ifrån mig, när han lyssnade på det började jag om fast denna gången vifade jag med linan så han gick ut på en stor volt och började jobba, så jobbade jag i både trav och galopp i båda varven (ofc) Jag höll inte på så länge, då han skötte sig exemplariskt! Sen skrittade jag ut på honom en runda.

Harry: Idag så blev det löslongering för att Bea inte har kunnat rida honom tidigare och han måste springa av sig, mamma gjorde det medans jag fixade Isac sen så gick jag ut och "sprang" lite emot honom och smackade så han började galoppera (mamma hade travat och skrittat honom innan) han gick fint runt på en volt runt mig och lyssnade på mina signaler.

Ingen bild



Jaha...

Förlåt för uppdateringen.
Idag har jag varit i skolan, klippt mig och varit på vernissage och nu ska jag ut och rida Isac.
Jag orkar inte uppdatera för  jag är rätt nere... 
Updaterar när jag känner mig på bättre humör, på tors kväll åker vi till halmstad så denna veckan kommer nog uppateringen av mig vara Xtremt låg!


/felizia

Svar på tal

agnes hansson om Förrästen:
Vart bor ni och vilka klubbar tävlar ni för?
SVAR: Jag bor utanför en liten by kallad Ekeby utanför Bjuv, strax nedanför Helsingborg och tävlar för Malmö Civila Ryttarförening. Som ni förstår har jag rätt så långt dit.
Felizia bor i Dösjebro och tävlar för Dagstorpsortens Ryttarförening :)

Hemma hos Denice

Är hos Denice och ska bort till skolan om nån timme, vi ska vara servitriser på niornas avslutningsmiddag och kommer vara där rätt så länge. Med andra ord dröjer det innan jag kan uppdatera, men jag förlitar mig på Felizia! :)
Söte söte Harry! <3

Förrästen

Glömde faktiskt att berätta en sak! Efter jag hade ridit båda programmen idag med Diingo så när jag travat en stund på lång tygel så såg jag att det låg ett sockerbitshinder framme. Tror ni jag kunde låta bli? Nej det är klart jag inte kunde!
Han hade varit så duktig så jag kände att han förtjänade det på något sett, och vad glad han blev! Det var verkligen den bjudningen jag faktiskt saknat. Han har tyckt det varit kul att hoppa, men nu var det riktig LYCKA! Jag hoppas, hopas, hoppas verkligen att det är så att han funkar bra om man bara hoppar på tävling och sen bara rider dressyr och rider ut i veckorna. Jag hoppas verkligen det! Håller ni tummarna för det?


Så här högt

En annan sak jag och mamma faktiskt kommit fram till är att det kan vara så att Diingo inte gillar att tävla på gräs. Förra året tävlade vi en gång, en enda. Då kom vi runt i LD men rev i grunden i LC. Det kan ju faktiskt vara så att han inte gillar gräs för det är ju i regel ett mycket hårdare underlag. Och det kan ju göra lite mer ont på honom eftersom han börjar bli lite äldre.

Ett exempel är ju Lillhagen, där hopapde han som en gud i deras ridhus, han slarvade bara lite med benen. Sen kommer vi till Stävie och får en massa stopp till höger och vänster. Jag tror nästan det kan vara det. Mamma hade en storhäst hon tävlade innan och han gillade inte heller gräsbanor, men i paddock och ridhus kunde han hoppa 130 pang bom.
Så vi får testa nu i Eslöv. Om det funkar och han inte stannar (räknas inte om han blir livrädd för ett hinder) så är det förmodligen så jag tänker. Då tänker jag med andra ord aldrig mer starta på gräs, hehe.

Nu tänker jag inte på allsvenskan och allt det skitet för han hade en svacka då när han blev stel och frös, det har ingenting med det att göra det jag pratar om nu!

Vad tror ni? Kan det vara så att han inte gillar det hårda underlaget på gräs? Jag hoppas verkligen att det bara är så enkelt! Håll tummarna för Eslöv!


Sjöhoppet på AW (Anordnat av Ballingslöv)
Felfria i LD, avfallning i LC

Snygg bild!

Medans jag väntade på att Felizia skulle starta idag så fottade jag hästen som var före henne tror jag, bilden blev riktigt fin och jag kände mig tvungen till att visa den här!


Blev riktigt nöjd med den! Ska kanske satsa på att åka ut och fotta på tävlingar?

PS. Om någon vet vem denna ryttare är så säg gärna till henne att jag har fler bilder på henne! DS.

Gårdagens bilder alá Ruffe


Bara älskar manen på denna, haha!


Och så tycker jag vi avslutar med en sjukt fin bild på världens sötaste Harry! ♥


Fyll nu kommentarsfälten, alltid kul med kommentarer! :)

Gårdagens bilder alá Isac



HAHAHAHA dagens bild! FLYGANDE ISAC!


Hihi, sjukt söt bild!

Bilderna på Ruffe kommer om ett tag :)

Bilder Killmaryl Rua LA Frosta

Tänk på att jag har ett sjukt kort objektiv så alla bilderna förutom cirka 4 st är beskurna!





Dagens Ridpass


Började med lite uppvärmning och sen körde jag först igenom LA:1. Fyfan avd han var fin på vissa ställen! Då bar han sig själv utan att jag ens höll i tyglarna, fina ponny! Han orkade inte efter en stund och då blev det lite tråkigt, men jag var sjukt nöjd med det programmet. Den förvända galoppen var amazing, riktigt riktigt bra! Jag red lite fel ibland, men rättade till det snabbt. Jag har bara kollat igenom programmet en gång på stallbacken och en gång när Felizia ridit det (igår) så jag är väl ursäktad ;)

Snart kommer bilderna från igår, så håll ut! Det är 646 bilder så det tar ett tag att gå igenom..

Random bild i brist på annat

Resultat Frosta!

Här kommer resultaten från idag! :)

Killmaryl Rua Nationell Hopptävling 12/6-11

LA bed. A:0/A:0 : skitfin, men satte han verkligen i ett konstigt läge på sista hindret men han var så duktig så han klarade det!
0a, VINST!


MSVB: Han var helt sjukt stark men hoppade super, när jag skulle in i 5ab så kom han jääättekonstigt in men han räddade mig ut :) Fick ett ner på 8an för han blev lite flack.
4fel i fas I

Supernöjd är jag, jag slänger upp några bilder och madde slänger upp dem andra, idag har jag en riktig orkar-inte-göra-någonting-dag därför blir det kass update idag :)


Ursäkta uppdateringen!

Men det är så det blir när man är iväg och tävlar! Det gick jättebra för Felizia och jag vet at hon är nöjd, men mer tänker jag faktiskt inte avslöja, haha! Hon får göra det själv.
Kameran dog efter 1:a rundan men som tur var hade vi Felizias kamera med så vi tog den i andra, mycket bättre och längre objektiv! Men jag har kamerasladden nu och kameran håller i skrivande stund på att ladda, sen kommer det bilder ifrån igår och LA:n idag, sen laddar Felizia själv upp ifrån MsvB :)

Är hemma nu för familjen ska iväg på kalas och dom kan inte hämta mig om jag inte åkte hem nu. Jag blir körd till stallet när om åker och sen ska jag cykla hem då min cykel står där!
Ska rida dressyr på Diingo och ni jäklar ska det bli dressyrprogrammet! Vi ska faktiskt hårdträna dressyr idag så jag ska rida BÅDE Debutant Fälttävlansprogrammet och LA:1!
Vet inte om jag hinner ladda upp några bilder innan dess men förhoppningsvis! Annars har Felizia bilderna ifrån igår på sin dator så om ni flirtar lite med henne laddar hon säkert upp dom!


Är det bara jag eller är min T-shirt fett cool?

Dag 5 - En annan häst

Jag minns inte datum och allt så väl då det var några år sedan, men ni ska få det hela på ett ungefär.

Under dom åren jag hade Ronja red jag även på ridskolan, Viarps Kör och ridklubb. Jag minns inte när det var, men ridskolan lånade in 2 b-ponnys ifrån familjen Blomberg, ordförande i styrelsen bland annat. Den ena hette Pascale, men blev senare omdöpt till Blomberg på grund av att det redan fanns en Pascale i stallet.
Men det kom ju en ponny till. Det är denna ponny jag tänkte berätta om.

Han var bara en liten bebis när han kom. Jag tror han var cirka 7 år men kunde inte ens galoppera, det lärde han sig på ridskolan. Han var gråskimmel men skulle senare bli helt skimmel. Han var 117cm i mankhöjd om jag inte minns fel och var en Welsh Mountain. Wyndarra Call Me var hans namn, min drömhäst.
Jag fick testa rida Call Me och jag var störtförälskad i honom. Han hade sina idéer och kunde bli väldigt busig, men det var bara unghäst och lite hingstfasoner, trots att han var valack.
Av någon anledning var jag den enda på ridskolan som gillade denna ponny, jag förstår inte riktigt varför. Jag red honom hela tiden. När jag fick en annan häst och någon annan fick Call Me, ville dom alltid byta med mig? Vad tror ni jag sa? Ja såklart!
Vi tävlade en dressyrtävling, det var hans första tävling någonsin! Vi fick väldigt många kommentarer på att han var söt, och det var han verkligen! Speciellt i sina knoppar.
Han hoppade iallafall ut ifrån banan TVÅ gånger, men vi fick fortsätta för det var ju lite utbildning över det hela. 99 poäng, det ni! Tror maxpoängen var 290...
Jag red i en fredagsgrupp och tvingade min ridlärare en fredag till att ha honom nästa fredag på uteritten. Hon sa jag och jag satt på nålar hela veckan. Sen kom jag dit och kollade i pärmen och det stog en helt annan hästs namn. Vi skulle då gå och prata med min ridlärare och fick på vägen dit se något som delade mitt hjärta i flera delar. En annan häst, stod i min älsklings box, i Call Me's box.. Vi fick ju veta att han hade åkt tillbaka till sin ägare, det var inte lönsamt att ha en häst som bara en enda människa gillade, eller snarare älskade. Lektionen den dagen var den mest meningslösa i mitt liv.


Dödligt söt!
Bilderna ovan är ifrån Dressyrtävlingen

Men vi tog faktiskt kontakt med hans ägare för jag ville säga hejdå. Vi fick komma dit och det var en jättefin gård och Call Me hade en enorm box. Jag fick faktiskt rida honom den dagen, på en liten gräsplätt. Jag red i den fulaste och mest obekväma sadeln på planeten, var som satt sitta på en lädebit bara. Och grimma. Han gjorde en massa bocksprång men jag var lycklig.
Jag vet inte riktigt hur det gick till men pang bom hade jag honom på foder. Vi hade honom hemma tillsammans med Ronja och Elaiza och jag brukade rida mina båda fina ponnysar!


Bilden ovan är ifrån när jag red honom hos sin ägare.

Men denna sagan fick sig ett sorgligt slut. Vi kunde inte ha 3 hästar då vi skulle ha dom innackorderade under vintern. Jag fick välja mellan Call Me och Ronja och beslutet blev faktiskt Ronja. Call Me började redan bli för liten för mig och dessutom var han inte riktigt att lita på, speciellt när det gällde Saga. Så jag fick ta det tuffa besultet att skicka tillbaka honom till sin ägare.
Efter ett tag flyttade ägarna till Tyskland och sålde Call Me, jag hade absolut ingen aning om vart han tog vägen. Tills för bara ett litet tag sedan.
Jag hade lagt upp en bild på honom på BDB och då kommenterade en tjej att hon kände ägaren. Jag blev vän med henne på Facebook och fick då veta var min älskade ponny är någonstans! Han har det jättebra, är heltvit och som jag misstänkte är han en hoppgud! Jag fick bilderna här under av henne och dom är jättefina.


Jag saknar honom, men jag vet att han har det super! ♥


1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän

5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

To do lista - KLART



KLART! Nu har jag t.o.m uppdaterat men har verkligen ingen blogglust idag!
Uppdaterar imorgon, kommer nog ev. live resultat imorgon, det beror på hur tight det är mellan klasserna :)

Dessutom, så träffar jag sällan madde "privat" bara på tävlingar typ så får passa på att va med henne medans jag kan, bilderna kaaaanske kommer upp idag :) <3


Nothing at all

Hej!
Sitter just nu i Felizias soffa och bloggar, men det sistnämda kanske ni kunde lista ut själva. Hon har som ni såg innan både ridit Ruffe och Isac och jag fotta typ övermånga bilder! Vi kommer snart ladda upp dom på datan och sen vidare på bloggen, då får ni se dom! :)

Hade faktiskt inget mer att skriva som är relativt intressant, utom att jag blev totalblöt när Felizia sprutade ner mig när vi tvättade Ruffe, inte så mys, haha!

Ni får ha det så bra och kolla bloggen om en sund efter bilder på både Ruffe och Isac!


Bild på Diingo från arkivet


Svar på tal!




Emma
om Svar på tal:

Vilket program använder ni när ni sätter ihop till exempel Outfits och sånt?

Tacksam för svar!

Svar: Jag (Felizia) använder mina outfit skills i paint!  Madde använder photoshop :)







Svar på tal



r o n j a ♥
om To do-lista 11/6:
var ska du ? (:


svar: Jag ska till Frosta och tävla med Ruffe i Frosta imorgon :) <3






Dagens Ridpass alá Isac&Ruffe



Isac: Han var ju fin jämfört med igår, men han tog bettet heeeeeeeeeela tiden. Red igenom LA:1 igen, gick sämre än sämst, lyssnade inte alls på skänkeln men galopparbetet kändes myyycket bättre idag, kunde korta honom riktigt bra idag! Red honom med två delat & aachen nosgrimma så det var bra.

Ruffe: red ett kort pass och kan sammanfatta det såhär: han lyssnade inte för fem öre och hade en dålig dag :/


Madde fotade, dem får ni senare :)



Dagens ridpass 11/6


Red Diingo i en gammal hage som stallets granne har. Där är inget staket och vi har fått tillåtelse att rida där, perfekt! :)

Han var sjukt fin och lyssnade superbra! När vi hade galopperat ville han inte stå stilla, men han blev lite bättre än i förrgår ändå. Galoppen är jagsjukt nöjd med, vi gjorde även lite fövänd galopp och det funkade super! Han hade lite lättare i höger varv med vänster aglopp än tvärt om, så det ska vi öva på! :)

Nu har jag duschat och ska åka bort till Felizia, vi får höras senare!


En ovisad bild från igår

To do-lista 11/6



Fullt upp, ska försöka hinna uppdatera senare, nu blir det mat!


mirëmëngjesi

Rubriken är faktiskt inte så random som man tror, det står God Morgon på albanska, det ni!

I alla fall så ska jag om ett tag åka bort till Diingo och rida honom, ska försöka rida ut utan att han får sitt ryck. Vi får nog låta bli att stå stilla, haha!
Sen blir det att packa väskorna och åka bort till Felizia! Ni kommer få enorma bildbomber i helgen för jag kommer fotta henne och Isac idag och Ruffe imorgon på tävlingen! Jag tar med kamerasladden så vi kan slänga upp bilderna så fort som möjligt, så slipper ni vänta tills jag kommit hem :)


Felizia och Isac, Tågarp 9 april 2010
Foto: Jag ©

svar på löjlig kommentar

Anonym  ([email protected]) om Failbilder @ stävie:
Du ska nog inte kommentera andras bilder när dina inte ser så mycket bättre ut själv...


Svar: Nu skiter jag i att ta bort din e-post, stå ditt kast med en sån löjlig kommentar. Varför tror du det heter FAILBILDER? Jo, för vi alla gör fel men jag bjuder på mig själv, jag påstår inte att jag är perfekt... vilka bilder syftar du på, anonym? Visar bara hur feg du egentligen är genom att kommentera anonymt. Mina bilder var ju egentligen inte "Fula" bara att dem var tagna före hindret och mina miner var ju inte så fina, galoppbilder i fel steg, så jag fattar liksom inte din kommentar lillevän, men ja, tar inte åt mig ändå för jag vet om att jag inte rider så egentligen ....


Dag 4 - Min bästa vän

Jag har många bästa vänner, men jag tror faktiskt jag har en absolut bästa vän, en jag aldrig skulle tröttna på.

Sally Eriksson, mitt hjärta ♥

15-årig chey med en egen D-ponny vid namn Dunwoody, aka Gunnar. Många av er känner henne från Showjumpers, andra inte. Vi träffades första gången i knattegruppen och jag minns hur ledsen jag blev att vi inte hamnade i samma grupp efter knattetiden. Men jag älskar henne mest och hon är helt klart min absolut bästa vän, jag älskar dig ♥


1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän

5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Tävlingstiden med min underbara ponny del 1

Louise tyckte att jag skulle skriva om min tävlingstid med Harry, så det tänkte jag göra :)

Lättare att skriva om vår historia istället :)

Allt började 2007, Harry hade krockat med en annan häst för att han inte velat stanna med Louise under en provridning. Han ägdes av A-L (min ridskolelärare)  men eftersom nästan ingen våga rida honom eller klarade av honom så hade marcus honom nästan hela tiden, sen hände den olyckan. Han fick vila i ett halvår.
Jag hade inte ridit mer än en termin ungefär och jag red en ponny som heter Lara och skulle haft henne under sommaren men hon blev såld så jag fick ha en annan häst och just i den vevan så skulle Harry sättas igång. Jag älskar utmaningar och ville självklart prova trots att alla sa att han inte gick att rida.

(Han hade skrittat några gånger och lite och sånt innan jag skulle sätta igång honom till riktig ridning)

Iaf så var det uteritt och vi red på cykelvägen och när vi skulle galoppera så fick han PANIK och bara SKENADE förbi ALLA hästarna och äntligen fick stopp på honom så flåsade han och blåste upp sig, började hoppa och stegra lite smått innan dem andra hästarna kom ikapp. Jag älskade honom redan då<3

Det fortsatte såhär ett tag, sen så skulle dem sätta ut honom till försäljning igen, men vi köpte honom!<333
25/6-2007 - en dag att minnas(L)

Allt fortsatte såhär men sen fick jag hjälp av Louise. Jag red dressyr 4-5gånger i veckan och tränade 1-2ggr för henne och gjorde detta hela sommarlovet, han fick inte hoppa förrän jag hade kontroll eftersom han bara sprang in i hinderna annars! Det tog lång tid innan jag ens fick honom att göra halt och avbrott från galopp till trav är något som jag fortfarande har problem med, han bara drar upp huvudet, men det blir hela tiden bättre!

I början red jag ju med gummiband för att jag skulle kunna få honom att stanna, men slutade med den efter ett tag och Louise fick hoppa upp på honom flera gånger. Till slut fick vi äntligen han till att gå någorlunda lugnt och i form i alla gångarter dock så hade jag lite problem med galoppen när han blev helt sjukt stark så ni anar inte. Kunde som småningom börja hoppa lite, och shit vilken skillnad, från att springa in i hinderna för han inte hann se hindert för att han hade huvudet i himlen till att kunna kontrollera honom innan och efter hinderna och hoppa ordentligt.

Ska berätta en sak som är helt sjuk! Jag var så jäkla busig på den tiden och en gång när jag hoppade så hjälpte bea, rebecca & några andra till att höja och jag hoppade 110 och han bara flög över och sen så bad jag dem höja till 115 men dem höjde till hela 120!! Jag kom på det och han bara tog tag i det och svävade över det som ingenting. Han har hur mycket kapacitet som helst. 122 hög är han och hoppa 120!

Jag minns min första tävling som om det var igår, det var någon vecka efter köpet och innan jag fick hjälp av louise och jag hoppade en LD och fyfasen vad han sprang, felfri var vi men sen insåg jag att jag behövde hjälp med honom så jag bad ju Louise.


Prisutdelning i LD i frosta!<3

Mer kommer en annan dag!




Dagens outfit



T-shirt - Text på ryggen: 100% Tillgänglig
Ridbyxor - Horseline (Djurgården)
Spö - Ullared
Schabrak - Hansbo

Today I don't feel like doing anything

Bruno Mars, jag älskar hans låtar han är så jäkla grym! Billionaire, Just the way you are, Grenade & nu The Lazy Song!

 



Älskar den, lyssnar på den 24/7


Fest i hela huset Basshunter vs. Big Brother



& Sean Banan-Händerna i luft!




Mina favoriter<3



Nya stigläder

Äntligen har jag fått ljusbruna stigläder!

Fick dom av mamma idag när dom kom på posten och dom är av märket Santa Cruz, äkta kalvskinn! Sjukt mjuka var dom och bra längd.



Dagens ridpass alá Diingo

Är sjukt nöjd med Diingo idag!
Skulle egentligen ridit program ju men det var varmt och han blev trött så vi red bara lite halft intensvit i cirka en halvtimme kanske?

Jag red mest skänkelvikningar och volter och han var grymt fin, ett extra plus i galoppen! Han bar sig fint trots värmen och jag var verkligen jättenöjd! Han tog upp huvudet någon gång men det var bara som han var trött så jag blev inte sur för det :)
Mami fottade så nu kommer det bilder! :) VARNING! Han har blivit jättetjock av gräset, haha!



Dagens Ridpass...





Var k a t a s t r o f , ett ridpass jag vill lägga låååångt bakom mig...

Red ju som sagt dressyr i paddocken, provade med det tvådelade bettet idag. Han var ganska fin till en början och vi red inte så länge förrän jag började rida programmet. Trav & skrittarbetet funkade faktiskt rätt bra, sen kom vi till galoppen, NOLL bjudning, NOLL bakbensaktivitet, NOLL intresse från Isac att arbeta... Dagens Ridpass blev mest till att få bra bakbensaktivitet och bjudning i galoppen, funkade godkänt i slutet, efter det kändes det som att jag ville prova på piaffen som jag inte gjort på ett tag, han stängde av helt, var som en pinne i kroppen, tog bettet och började studsa innan jag ens hann börja... Han lugnade ner sig lite och vi fick till någon liten piaff sen bara fick han ett sånt ryck och började kicka, bocka, studsa och gå i sidleds... Fick t.o.m hämta gramanen. Med den gick det liiiite bättre och direkt när jag fick till en piaff så gav jag honom massa klapp och beröm sen fortsatte jag med galoppen för att få annat och tänka på, dock blev han lite stressad utav okänd andledning men i slutet fick jag till bjudningen & bakbensaktiviten!

Ska be madde fota när jag rider på lördag om vi hinner så ni får några nya dressyrbilder :)



Gammal dressyrbild <3


Åsiktsinlägg Väst.

Säkerhetsvästen, vissa hatar, vissa gillar...

Jag skriver mina åsikter:

Säkerhetsvästen är otroligt viktig för mig. Jag använder den alltid när jag rider ut eller hoppar, dock rider jag inte dressyr med den pga att man får sämre sits av den.

Jag förstår inte folk som hoppar utan väst, asså det är så jävla lätt att det sker ett missförstånd, helst med höga hinder inblandade. Vissa tycker att den är helt onödig och att man ska få bestämma själv, visst det är ert eget liv men den är obligatorisk inom hoppning på ponny under 18år. Jag rider hellre med en väst och ser lite "stel" ut än att rida utan och det kanske sker en olycka, säkerheten går faktiskt först enligt mig! Jag tycker inte att man bara ska skita i den, den finns av en andledning. Jo, för att skydda oss, dem är rädda om oss. Vissa jag känner rider aldrig med väst även om dem hoppar banor på 1,20-1,30 på ponny. Helt idiotiskt enligt mig.

Det borde vara obilgatoriskt för alla. De kan ske missförstånd när som helst och även om man är skitduktig så finns det ngt som kallas misstag, och det är något alla gör. Jag förstår ju dock varför man inte behöver ha den om man är över 18år för då får man ta eget ansvar.

Om det är någon som tycker det är "coolt" på något sätt är det ju sjukt, sen att det är superskönt att vara utan ger det ingen andledning att utsätta sig för eventuell fara EGENTLIGEN!

Säkerhetsvästen är helt klart en av säkerhetsutrustningen som används dåligt.

Ni som läste showjumpers tidigare kanske minns att jag och Isac gick omkull på ett hinder för ett tag sen, jag fick åka ambulans med nackstöd osv. Isac trampade även på mig den gången, och jag må säga, utan västen när detta hände hade jag nog inte kunnat sitta och skriva detta... Och detta fick mig att inse att jag måste använda västen mer! För tidigare var jag lite slarvig men när jag hoppade, så var den ALLTID på! Detta gav mig en tankeställare om varför inte folk använder detta, det är ju ens eget liv

KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!




Jag antar att ni flesta minns detta scenario på GBG HS 2011... Peder Fredricsson & Borealis... dock slutade detta lyckligt ändå. Dem gick ju iaf ut tillsammans, mer vet jag inte...


Fälttävlans olycka...


Min egen olycka....


Stallet

Ska nu åka bort till stallet om min mamma kommer loss, haha! Hon kan vara lite seg ibland.

Det är inget att fixa i stallet och min lillasyster ville dit så om jag har tur kan mamma fotta lite när jag rider! Iallafall i när han går som bäst!
Har kollat igenom fälttävlansprogrammet och nu ska jag sitta och tragga det tills det är felfritt! Nu menar jag inte att Diingo ska vara felfri utan att alla övergångarna och vägarna ska vara bra och jag ska inte glömma något framförallt!

Nej nu ska jag byta om, vi hörs ikväll!

Uppdateringen är på topp!

Shit, jag och madde är ju fett duktiga. 11 inlägg idag och klockan är bara 16.16!! Passar det inte bra när alla andra bloggars uppdatering suger? ;)

Nog om det. Har precis kommit in och skulle bara byta om, men slänger in ett snabbt inlägg emellan. Harry & Ruffe går i skrittmaskinen, ska snart ta ut dem. Ruffe har ju aldrig gått i skrittmaskinen, men han skötte sig kalas ändå! Han fattade först inte riktigt och fick "pinnarna" i baken ett par gånger, men nu lunkar dem båda fint runt där ;) 

Únder tiden dem gick där så gjorde jag iordning sadelkammaren på transporten. "Golvet" var väldigt smutsigt så fixade lite med det, sen gjorde jag iordning sakerna till söndag så jag slipper göra det imorgon :) Nu är det bara att ta ut hästarna från skitten och rida Isac sen är jag klar i stallet :)

Uppdaterar mer när jag är klar och då får ni också Dagens Ridpass.




Vad vill ni läsa om?

Alla som kommenterar får en länk!




Säkerheten först?

Som Felizia skrev innan om väst och säkerhet håller jag med henne till tusen, det är dumt att rida utan väst! Egentligen borde man ju inte göra det i dressyren heller, men som hon sa så blir sitsen extremt konstig.

Jag måste däremot erkänna att jag är absolut ingen säkerhetstänkande människa och ingen förebild när det gäller det heller. Jag kan önska att jag hade lite mer säkerhetstänk i hjärnan, men det är nog bara min hjärna som inte fungerar så. Jag gör det inte för att vara cool eller någonting, det finns inget som är coolt med att vara dålig med säkerheten, det är bara lathet och glömskhet, haha! Jag tänker bara inte på det!

Om jag kommer till stallet tillexempel en varm sommardag i typ linne och foppatofflor säger vi, då drar jag inte på en väst och stövlar. Nej jag rider runt i linnet och mina foppatofflor, med stigbyglar utan säkerhet! Anledningen till att jag har sådana stigbyglar är faktiskt att jag tycker dom är så grymt snygga! Jag hade haft dom med säkerhet om det fanns såklart!

Jag är nog väldigt lat i stora drag, det har nog mycket med det att göra. Om jag tar på benskydd orkar jag inte gå runt utan sätter mig ner på golvet och lutar mig in under magen istället. Om jag ska klippa hovskägget eller ta på hovfett så sätter jag mig ner på golvet, ibland vid sidan om och ibland framför. Det är sådan jag är bara, jag har svårt att ändra på det.

Tänk på säkerheten och gör inte som andra gör om du vet att det inte är säkert. Det är väldigt ocoolt att vara så farlig. Ta inte efter någon när det gäller sådant, rid inte heller utan hjälm!


Här ser ni själva mitt exempel på säkerhet. Ingen väst, stigbyglar utan säkerhets och foppatofflor!


Sverige Outfit

Hade lätt tackat ja till denna! Det enda tråkiga är om man har väst ovanför tröjan, men tar man en racesafe väst kan man nog ha västen under istället!


Dock ingen billig outfit kan jag ju säga! Tror att allt blir sammanlagt MINST 5500kr, men då är ju den dyra hjälmen inräknad!

Failbilder @ stävie

Jag gör som Madde, jag BJUDER på mig själv;) här får ni lite faibilder från helgen i Stävie, dock inte lika roliga som maddes dock men ja, ni fattar :D
Skriver även förklaring för varje bild för folk som inte fattar :D

Förklaring: Han har inte börjat hoppa ordentligt än men ändå är jag framåtlutad XD

Förklaring: Handställingen är ju sjukt snygg*host* och min förhållning är vääädligt seriös...


Förklaring:Han flyyyger och ser sur ut :P


Förklaring: Han ser ju dum ut när han ler sådär! Och hans öra ser missbildat ut XD

Förklaring: Han hoppar helt konstigt och är på väg upp och det ser ut som om sadeln ska flyga iväg med mig i  när somhelst :O

Förklaring: Jag sitter ju som om jag har magknip och är puckelryggad och knäna är helt ifrån sadeln XD

Förklaring: Ser ut som om sadeln ska snurra runt närsomhelst XD


SUPERSMILE

Förklaring: Jag ser helt uppstoppad ut och min hand är fortfarande skitfin ... Isac går såååå fint också!


Förklaring: ser ju ut som om båda ska flyga iväg när som helst :D  Och min min är sååå smexiiig! ;)


Förklaring: Isac tappade huvudet...



Förklaring: Asså kolla hur han går XD

HAHAHAHAHAHAHAH behöver jag säga nåt? XDXDXDXD



Diingo & Isac

Den 11 februari detta året tävlade både jag och Felizia i Flyinge. Hon blev 2:a i LC och LB och jag vann LB. Eftersom min kamera dog har vi ingenting från den klassen, kul va? Inte riktigt.

Men en rolig sak jag tycker ni ska se, som faktiskt är det enda jag har, är denna filmen. Det är båda klasserna Felizia startade och om ni kollar på ungefär 3:57 kan ni se Diingo stå där med sin förstapris rosett på prisutdelningen Rätt så gulligt va? :)



Men glöm inte kolla på Felizia's jättefina rundor också!

Bloggar jag läser del 1

Jag tänkte berätta lite om vilka bloggar jag läser och berätta lite om dem :)

Dressyrmupparna- ja vi alla vet ju att det handlar om två dressyrmuppar på 17år som driver sveriges största häst blogg. Jag fattar verkligen inte varför dem har den största bloggen, jag tycker den är sämst av dem stora hästbloggarna jag läser.

TeamSL- Handlar om 18åriga Sofia och 16åriga Linn, dressyrryttare & hoppryttare på hög nivå. Skriver bra och intressanta inlägg, ibland kan den vara lite enformig dock.

Carlssonpataket- Handlar om Sara och hennes ponny Soccan och annat intressant och hennes grymma kreativitet att sätta ihop snygga outfits, kolla bara denhon gjorde till mig och ruffe?

Så grymt snygg så det finns inte! :D Mitt drömschabrak och ristövlar + det jag har och ett svart pannband och stigbyglar :D

Ponnyochryttare- handlar om Lisa & Andrea som skriver om deras hästliv, tävlingar, tips och ja, lite annat skoj :) 

Mer får ni någon annan gång! :)


Back home!

Nu är jag hemma från skolan :D

Försov mig imorse... Vaknade kvart/tjugo i 8 och börjar klockan 8... streeeess!
Idag var det en fett chill dag, och ni undrar säkert varför jag redan är hemma och det beror på att vi ska ha ett vernissage på måndag med våra värdegrundsarbeten och det är obligatoriskt och man fick välja mellan tre tider, en under skoltid och två st efter skoltid, valde man dem efter skoltid så fick man sluta efter lunchen idag :D Jag käkar ju hemma istället för smörjan dem har i matsalen så jag åkte hem direkt;)

Nu ska jag snart äta och sen ska jag städa lite, ska försöka hinna uppdatera lite också!
Sen blir det att rida Ruffe, Isac i skrittmaskinen och packa allt till Frosta i helgen :)


Bilden säger allt<3


Dag 3 - Mitt liv utanför hästarna

Detta kommer bli det mest ointressanta inlägget hittils, ni behöver inte läsa om ni inte orkar. Haha!

Jag går i 8:e klass på Gantofta Skola, en liten skola utanför Helsingborg. Jag går i en klass som heter 8-9C, med andra ord går vi med några nior. Jag har G-MVG, det beror helt på ämnet, mina bästa ämnen är nog Engelska, Svenska, Idrott och Franska.
Jag är även med där i Elevrådet och kommer fortsätta med det nästa år.

Jag har många underbara vänner; Felizia, Sally, Ida, Denice, Evelina och många många fler och ibland är jag med dom, när jag inte håller på med hästarna.

Förutom hästar och ridsport gillar jag musik, shopping, blogga, läsa och facebook! (y Något konstigt jag även gillar att göra är faktiskt att borsta mitt hår! Jag kan sitta i flera timmar i streck, haha!

1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna

4- Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Hästarnas välmående

Jag tycker alla hästar ska få vara just det dom  är och var från början - Hästar.
Men ska inte trycka in dom i ett litet utrymme hela dagen och sen låta dom gå i en minihage i 2 minuter, eller som jag vet några gör - inte alls. När man frågar varför är svaret "För att h*n inte ska bryta benet".
Det är mycket, mycket MYCKET större skaderisk på hästar som inte får vara ute, ha det i baktanken!

Men här är iallafall mina åsikter om hagtider, bete, mat, täcken och allt annat!

Hagtider
Jag vill att min häst ska vara ute så mycket som det bara går! När han kom så fick han gå på lösdrift vilket var väldigt bra för han var omöjligt stel på morgonen! Om dom är ute dygnet runt så rör dom på sig hela tiden, förutom när dom sover.
Men nu när vi var i stall så tror jag dom går ut vid 7 på morgonen (olika såklart, men på ett ungefär) och går in vid 5 på vintern och 6-7 när det är varmare, ibland upp mot 8 tiden. Nu menar jag ju inte såklart sommarbetet, för då kommer dom inte alls in!
Sommarbete tycker jag är ett absolut måste nästan, om hästen inte har fångrisk såklart, då är det ju en självklarhet att den inte ska. Men om hästen klarar av betet utan att bli sjuk så är det klart den ska det! Just nu går Diingo på ett lite mindre bete i det stallet han står i men efter Eslöv kommer han åka ner på ett riktigt, jättestort till Elaiza.
Efter sommaren kommer vi ta hem hästarna igen, men det är bara tills vi flyttar! Dom kommer då gå på lösdrift igen, jag tycker det är helt super! Sen om man har knoppat är det bara till att göra som vi tänkte; att man har en box vägg i vägg med lösdriften.

Täcke och grimma
På vintern är täcke att absolut måste på Diingo, han är en extremt frusen. Om han är helklippt har han ett tjock termotäcke och ett tjockt vintertäcke, då mår han som bäst! När det är som kallast på vintern brukar jag lägga termotäcke över sadel och allt och sen sitta på det, så är han helt varm och skön! Tänk själva att ha 2 täcken på sig och sen rida utan något alls, brr!
På sommaren har han som sagt sitt exemtäcke, det har han dygnet runt utom när jag rider. Vi har 2 stycken så om det regnat åker vi och bytar till det andra. Om regnet öser ner kan jag åka dit och lägga ett regntäcke på för då är det ingen stark sol eller insekter framme, med andra ord klarar han sig utan sitt exemtäcke.
Grimma har vi i detta stallet vi står i, men jag har den inte på nu för det är ju ändå jag som ska hämta honom. Hemma kommer vi absolut inte ha grimma på hästarna.
Inne i stallet har han inte grimma på sig men täckena sitter alltid på.

Foder och ensilage
Om vi inte räknar betet så får Diingo ett oranget mått (vet inte hur mycket det innehåller) müsli och x antal kg ensilage, har ingen aning om hur mycket då mamma fixar det!

Box

Boxen ska vara så stor och rymlig som möjligt och innehålla vattenspann, inte vattenkopp! Det är vetenskapligt bevisat att hästar dricker mycket bättre ur spann än kopp! Jag öser alltid in med halm och snålar inte, det kvittar ju om man snålar eller maxar tycker jag. Det ska vara mockat och fräscht varje dag och krubba samt spannar ska tvättas ur regelbundet så det inte möglar och bildas alger. På vintern är jag jättenoga med att fixa nytt vatten på grund av isen, det är viktigt tycker jag!

Bett
Min åsikter om bett är att man ska ha ett så snällt som möjligt, jag rider ju runt på 3-delat tränsbett på Diingo. Men jag respekterar och ner inte ner på dom som rider med skarpare, bara dom inte sitter och rycker hästen i munnen.

Benskydd och boots
Jag är allergisk mot folk som har fel storlek på benskydden, lär er hur stora dom ska vara! Bara för att man hittar några i cool färg är det inte en ursäkt till att köpa helt fel storlek! Boots är en jättebra sak att ha, tänkte ha det på Diingo när jag hittat ett par och ska köpa terrängboots!

Jag tycker även att...
...man ska putsa sina lädersaker ofta och rikligt, inte snåla! Då kan man likagärna skita i det.
...man ska ta av halmen från grepen innan man hänger upp den på väggen!
...man alltid ska svampa av hästen på sommaren efter varje ridpass, självklarhet för mig!
...man inte alltid ska rida runt på volten, inte heller bommar på volten. Det sliter som satan på hästens ben! Detsamma gäller longering!
...det ska vara obligatoriskt med magplatta på högre grästävlingar då hästar har broddar.
...det ska finnas fler cuper och meeting!
...man inte ska sopa eller slänga ner halm när hästar står inne.

Detta är MINA åsikter. Jag respekterar era men skiter fullständigt i dom, haha! Nej skämt åsido, berätta gärna vad ni tycker om de olika punkterna! :)


Hästar ska få vara hästar

Hemma ifrån skolan

Är hemma från skolan då jag kände mig lite halvkass i morse. Är lite bättre nu men har ändå sjukt ont i huvudet. Så jag ska strax lämna datorn innan det sprängs. Hjärnrester på dataskärmen är kanske inte så mysigt, jag tror jag hoppar det!

I morse vaknade jag iallafall klockan 6 typ men somnade då sedan om efter att ha varit inne hos mamma. Jag vaknade en stund senare av att mitt larm ringde av någon anledning? Så jag gick upp och stängde av det och när jag sedan la mig igen. Jag kände någonting blött på benet och lyfte på täcket. Såg min katt Pepsi där då, hennes 2 ben. Jag skulle då ta tag i foten för att flytta den och vad tror ni händer? Foten hänger med, men inte kroppen! Jag blev sjukt rädd med det visade sig vara en kattunge, AHAHAHAH! Jag slänge snabbt upp täcket igen och där låg 4 st kattungar! Såå sööta!
Nu under morgonens gång har det även ploppat ut 2 till så det ligger just nu 6 stycken kattungar i min säng, mjaow! Vet dock inte vilka kön, men ska kolla det sen :)

Smakprov!



Carpe Diem

Fånga dagen
Låt inte bara dagarna flyga förbi, har roligt varje dag! Det kan gå upp och ner och allt kan kännas skit rent ut sagt, men varför göra det värre genom att tänka på det?
Har du en dålig dag - gör den roligare! Börjar den dåligt så är det bara till att avsluta den med kompisar, hästar eller vad du nu tycker är kul! Börjar den bra men slutar dåligt så kan du bara ta det med en nypa salt, det kommer ju alltid en ny dag!


Dags att testa på lite pepp-talk tänkte jag! Och det är inte bara som jag skriver helt random eller så, jag vet hur det fungerar. Jag har varit mobbad, retad och ensam. Jag har haft skönhetskomplex och knappt några vänner alls och vantrivts så jag funderat på att bli mördare.

Från lågstadiet upp till 6:an var jag faktiskt rent ut sagt mobbad. Kanske inte riktigt på förskolan eller 1:an, men då var man så liten att man inte kunde stava eller uttalda ordet hej känns det som.
Jag har blivit kallad ful, äcklig, dum, korkad, tjock och värdelös. Jag har sett på när andra tjejer varit med varandra efter skolan när jag inte haft en enda. Jag har känt mig tjock fastän jag vägde kanske 40kg. Om jag inte minns fel så enligt min skolsyster var jag tillochmed lite under medelvikten, men jag trodde ju inte på det för att alla sa att jag var fet och ful såklart.

Men vet ni hur jag kom ur detta? Jag stog upp på mig själv. Jag var ledsen VARJE dag i skolan, speciellt 5:an som var ett rent helvete. Jag har gått i nu 4 skolor, inräknat den jag går i nu.
Men jag kom ju ur det. Jag är inte mobbad längre. Jag ändrade min attityd och är det någon som försöker, då är dom ute. Då är dom ute ur mitt liv och är dom inom räckhåll och fortsätter, då är även deras tänder ute.
Nej jag ska inte uppmana er läsare till att slå folk, det är riktigt fel.

Men vet ni det roligaste med det hela?
Jag var inte dum. Jag var smartast i klassen.
Jag var inte fet. Jag var en av dom smalaste.
Jag var inte ful. Jag kunde se riktigt vacker ut ibland, det kan jag erkänna med handen på hjärtat.
Jag hade det verkligen hemskt för några år sedan och det smärtar mig att se tillbaka. Hur fan kan folk göra så? Hur kan man tycka att det är på fullt allvar roligt att mobba någon?

Tjejer, ta ingen skit, inte från någon! Ni är alla vackra på ert eget sätt! Man behöver inte väga 20kg, man behöver inte kleta på en massa smink och man behöver inte bry sig ett skit om vad andra tycker! Har du en lite annorlunda stil? Fine, ha det! Låt ingen annan lägga sig i det, dom är inte värda att brys om av så vackra och underbara cheyer som ni!

DONT TAKE SHIT FROM NOBODY!


Jag har lärt mig att tro på mig själv och att det är denna personen jag är
Nu är det er tur att lära er att acceptera detta, mig, som jag är. Eller så kan ni dra

Åsiktsinlägg ridskolebarn/ridskolor

Tänkte skriva mina åsikter om ridskolebarn och ridskolor!

Ridskolan. Platsen där alla börjar. Den är viktig för grunden av sin ridning och den borde ALLA vara med på, inte bara köpa en häst och hoppas på det bästa.
När jag tänker ridskolebarn snabbt så ser jag små nybörjare med gummistövlar och jofa hjälm. Men den gruppen av ridskolebarn är bara en del av detta. Jag anser att man kanske inte kan utveckla sin ridning liak mycket som om man tränar för en tränare. Ridskolan är ju främst för att alla ska lära sig grunden och kunna rida en häst ordentligt som småningom.

Sen tycker jag faktiskt synd om dem som inte får någon häst av sinaföräldrar trots att dem har ridit i hur länge som helst. Sen finns det dem som får en häst efter någon termin. Jag menar man rider ju ungefär en gång i veckan och på några terminer så kan man ju inte lära sig ALLT jag gick en kort period på ridskola innan jag fick harry. Men jag red lektion en gång i veckan och hade skötar dag en gång i veckan sen fick jag även vara där och hjälpa till och rida utöver detta för ridskolan jag red på hade inga stränga regler och man fick lära sig allt. Jag menar vad lär man sig om man rider runt runt runt runt i ett ridhus/paddock? Jo, inte mer än det. Man vill ju kunna rida ut, ha kul och busa i skogen och hoppa små stockar.

Jag har gått på två olika ridskolor, en med skitstränga regler och där man alltid red med sadel i en paddock/ridhus, helt jäkla meningslöst för mig, jag lärde mig INGENTING. Jag lärde mig på den andra ridskolan hur man gjorde något annat än att rida runt hela tiden. Eftersom att man fick hämta sin häst själv på betet om man red i första gruppen så red man upp dem därifrån barbacka = balans man red barbacka en gång i månaden en hel lektion. Man fick hoppa en gång i månaden, man fick rida dressyr en gång i månaden, man fick rida ut en gång i månaden = VARIERAD ridning. På den andra riskolan så fick vi rida ut EN enda gång på ett halvår och det var skritt runt hagarna och man red ALDRIG barabacka. Jag slutade efter ett tag på den tråkiga ridskolan och fortsatte på den varierade som jag köpte harry ifrån. Kände ju redan honom innan jag köpte honom, så jag  visst evad jag gav mig in på!<3

Jag stod kvar på den riskolan och fick hjälp av ridlärarens dotter, Louise. Tillsammans fick vi harry från att inte kunna stå still en enda sekund, ha huvudet RÄTT upp i luften och springa in i hinderna och skena efter till att kunna gå i form, hoppa runda fina språng och stanna honom efter hinderna. Tack vare henne så kom jag igång med honom ordentligt!


Men nu till ridskolebarn.
Det finns en del som är supergulliga¨och ser upp till en, sen finns det avundsjuka skitungar rent ut sagt som tror att dem är bäst och vet bäst alltid. Seriöst såna pallar jag inte med, man säger att dem har fel och då blir dem skitsura och kaxa emot, och säga "min ridlärare sa det" men ooooorka, din ridlärare och du är så jävla perfekta och ni har A L D R I G fel!! Seriöst ge upp.

Sen om man rider på ridskola (inte på den roliga som jag gick på) så lär man ju inte sig att sadla tränsa utan hästen står där uppbunden med allting färdigt! Låt ungarna lära sig istället för att få allting serverat. Sen mockar dem ju inte och tar inte alls lika mycket ansvar som man har när man är hästägare. Lär dem, snälla jag pallar inte träffa folk som nyss fått sin första häst men inte kan sadla, inte kan få sin häst i form, inte vet om man ka ta kisset i boxen, hur höet ska lukta/se ut, hur man gör när man blandar betfor. Dem kan inte detta för dem får inte lära sig det på ridskolan. Jag tycker att innan man skaffar häst bör man lära sig detta först.

Vad tycker NI om detta ämnet? Vill ha en diskussion!!

Bild från början av 2008, snygg outfit! ;)


Haha!

Såg innan att Madde körde en "dressyrmupp" och ni har ju en hel del roliga utmaningar, haha!
Glöm inte att dem ska vara realistiska för mig, fick bl.a ett förslag om att vi skulle galoppera när vi stod på hästarna barbacka, asså jag kan inte ens stå på min häst när den står stilla HHAHAHAHHAHAH osmidiga jag!
Kul att ni kommenterar, känns som om den här bloggen funkat bätre än showjumpers med kommentarerna, sjukt roligt! :)) Fortsätt så alla underbara läsare! <3

Puss!

suddig bild :P


Mandingo 9 juni

Red som sagt ut på Diingo. Vi red bort till en grusväg en bit bort och skulle galoppera lite och liknande. Jag tänkte att göra galopp-halt och halt-galopp. När jag galopperade var han sjukt fin, jättelugn och lydig vilket han inte brukar vara! Även perfekta halter, hon gjorde dom direkt liksom. Men sen när vi skulle stå stilla i halten så bettede han sig precis som om han hade panik eller något, han ryggade i trav typ och kastade sig ut åt sidan och gick ut i åkern, jag satt som ett frågetecken med halvlånga tyglar. Jag försökte få honom att stå stilla hur länge som helst, typ 20 minuter. Jag gjorde halt ifrån skritt tillochmed, men det blev samma sak hela tiden, jag förstår inte riktigt vad det var med honom.

 

När han en gång backade ut i åkern bara stog han där, jag fick inte fram honom! Jag fick banka in hälarna i sidorna men inget hände. Så det slutade med att jag hoppade av mitt i åkern och drog fram honom. Jättekonstigt verkligen.

 

Men han var som sagt sjukt fin i galoppen och glad på vägen hem. Han brukar ju i och för sig ha lite svårt att stå stilla.

Sen fick även Saga ta en liten skrittur i paddocken när jag kom tillbaka!


Ursäktar för uppdateringen!



Jag red Isac i paddocken, red igenom honom, han bar sig väldigt fint i galoppen men han var lite stum i munnen och lite halvt stel i sidorna men det blev bättre i slutet, red igenom LA:1 programmet (det jag kommer ihåg) för om jag inte minns fel så är det snart dags för ännu en BORING dressyrtävling... Asså jag stör mig att jag har fått en sån "rak" arm isället för att ha armbågarna som ett L så lättar ja så mycket ii handen så den blir nästan helt rak, ser grymt fult ut, måste verkligen jobbas bort inom det snaraste!

Hopptränade min fina skäck idag för Tobbe, det gick rätt bra, han hoppade verkligen super(!) men han var grymt stark, i början var han skitfin när vi red fram och började hoppa sen efter ett tag bara drog han, inte så kul med en häst som drar in i en kort linje på 120... Men det gick :) Ganska nöjd med honom ändå.

Armarna/handlederna spelar sig även här ett spratt. Förr så hade jag alltid mycket kortare högertygel trots att det var mina hästars starka varv (gör det ibland på Isac däremot) men nu har jag börjat ta i VÄNSTER tygel istället när jag ska stanna rufus... måste också jobbas väck inom det snaraste. I alla fall, denna träningen kändes bra inför helgen i Frosta (som jag tror madde ska med och fota på, snackat om det löst tidigare) då blir det Nat LA & MSVB hoppas att min lille tjockis inte drar iväg och far med benen hit och dit utan HOPPAR :D

Almas kompis fotade, ska se om jag får tag i några bilder ;)



Bild från en gammal hoppträning :)


Ta emot tips och kritik

Har inte ni också sett ute på tävlingar, träningar eller kanske tillochmed när det gäller en kompis att personen i fråga har väldigt svårt för att ta emot tips och kritik. Antingen kan det vara ifrån en tränare, en mamma eller kanske tillochmed en domare.

Det är viktigt att du kan ta emot just tips och kritik samt idéer om ens ridning och hästhållning då det gör dig till en mycket bättre ryttare och hästägare. Det hjälper inte att sura och skrika tillbaka, tro mig.
Jag kan däremot tycka det är rätt förståligt att inte ta emot ifrån ens kompisar, iallafall när det gäller kanske yngre kompisar och framförallt mer okunniga! Om personen i fråga inte vet lika mycket som dig inom det området är det rätt så svårt att ta emot tips! Men du kan ju lyssna ändå, alla vet ju något men ingen vet allt ni vet? Haha!

Det jag har sett mycket ute på tävlingar är när mammor hjälper sina små döttrar rida fram. Hästen gör inte som den lille ryttaren vill, ungen börjar bi irriterad, skriker på sin förälder och det slutar ibland med att allt går ut över hästen.
Om det är någon mer kunnig än dig, försök verkligen att ta det till dig! Testa om tipset funkar. Om inte; testa något annat! Men då har du ju iallafall försökt och kan säga in your face, haha! Nej skämt åsido, det är bra om du testar!


Jag har ibland själv blivit lite irriterad när mamma försökt hjälpa mig och skrikit "DET GÅR INTE!". Nej det är klart vissa saker inte går på första försöket, men det är därför personer i omgivningen finns för att hjälpa, för det funkar tillslut! Jag trodde inte Dunder kunde gå i form iprincip när jag fick honom, men mamma sa att han kunde. Ett tag senare vann vi en dressyrtävling. I protokollet stog det stadig form.

Nej nu känner jag att det spårar ur och går åt ett helt annat håll!
Vad tycker ni om detta? Brukar ni bli lite irriterade och har svårt att ta kritik ifrån andra?

Hej alla fina bloggish läsare

Heej, skriver detta inlägg med pappas nya iPad!!! Ääääälskar den! Ska se om man kan använda bilder på denna.... Neeeeeeeeeeeeeeeeeej fan också! Gick inte:(( Är på väg till hoppträning med ruffe nu, ska FÖRSÖKA klämma in ett inlägg är jag kommer hem:) Puss o kram /felizia

Equiline Hello Kitty

Sharpman lade upp en bild för ett tag sedan på deras Facebook sida med nyheter ifrån Equiline; dom har fått en hello kitty kollektion!
Inte hel kollektion kanske, det är kavaj, strumpor och toppar, men snyggt?

Väldigt overpriced dock, 5.000 för en kavaj med hello kitty på? Köper nog isåfall något mer seriöst eller vad man ska säga. Om det varit billigt hade jag nog köpt det, haha!



Kavaj: 5.879 kr
Toppar: 949 kr och 1.069 kr
Strumpor: 229 kr

Stallet

Ska ner coh äta och sen dra på mig lite kläder, sen stallet med lille Diingo! Blir lite svårt med bilder eftersom jag ska rida ut, men flirtar jag lite med mamma så kan hon nog vara snäll och ta någon innan vi rider iväg eller något! :)

Vi hörs ikväll!

Bildminne

Falsterbo 2007, något jag aldrig kommer glömma ♥
Bästa sommaren ♥

ild

Jag saknar dig, varje dag ♥

Till alla Ponnyakuten maniacs

Har ni sett att det är självaste Tobbe Larsson som kommer inviga Falsterbo Horse Show? Det är den första söndagen och då är det alltid fritt inträde samt även vi läktarplats!

Invigningen sker söndagen den 3 juli 12.00 på dressyrbanan och om ni vill ha en bra plats får ni nog komma jättetidigt!


Tobbe förra året på Falsterbo!

Tips på blogg!

Hittade en sjukt cool blogg idag, Konstigness heter den faktiskt!
Det är en tjej vid namn Alexandra som är sjukt duktig på att teckna, hon håller faktiskt på att göra en serie till min häst i skrivande stund, kommer bli sjukt roligt att läsa den!

Hon säljer bilder man kan få tecknade på sin häst, funderar starkt på en på Diingo faktiskt, hade varit supergulligt!
Vad hade ni valt, tusch eller blyerts?


Tusch

Blyerts!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN!

Dag 2 - Mitt hästliv med min häst

Jaa..
Jag har ju som ni vet en 20-årig brun New Forest valack vid namnet Mandingo, aka Diingo. Jag fick honom den 24:e Januari 2010 och då var han en tjock, hårig björn med det sötaste huvudet i världshistorien. Vi har under 1 år klättrat upp till LA hoppning, men då den tävlingen blev precis när han var stel och frös så hamnade vi i en grymt stor svacka, men vi håller på att komma tillbaka från den nu!

Diingo rider jag upp till 6 dagar i veckan, tror dock att det mestadels är 5 dagar, ibland mindre och ibland mer. Vi varierar med hoppning, dressyr, barbackaridning och uteritter. Under uteritterna kan vi ta det lugnt eller kanske ha lite konditionsträning, det varierar på vad vi känner för att träna på.
Vi tränar cirka varannan vecka hoppning nere i Malmö för Kris Kringstad, men det är inte säkert att jag kommer fortsätta med detta till hösten då det kan vara bra att skifta tränare lite då och då, alla tränare fokuserar på olika saker.
Annars tränar jag dressyr lite då och då för min mammas kompis Linda som faktiskt är den bästa tränaren jag någonsin haft, sjukt duktig och hjälpsam, vi har kommit långt på bara några få träningar.
Jag och Diingo tävlar cirka varannan vecka men ibland är det såklart längre mellanrum. I vinter kommer vi tävla fram till Flyinge som är i februari, sen får han vila för det är efter det svackan kan komma och den undviker vi helst. Han har ju även solexem så han kommer att vila nu i sommar när det är som varmast då han är känslig mot strålningen från solen. Han får paus efter Eslöv nästa helg, sen är tävlingen efter det den 30:e juli, fälttävlan.

Jaa.. vad mer kan man säga?


1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Ponnyhopptävlingar

Varför envisas alla, framförallt dressyrryttare, med att skriva en massa på sin bloggar om att många ponnyryttare inte rider utan bara åker, hästarna ställer upp och blaha blaha.

JA, man vill banka vissa små ungar i huvudet som får en SM-ponny och blir tvingade av sin ponnymamma att tävla SM veckan efter. Föräldrar som inte fick ha den tiden och i princip tvingar sina döttar/söner till att uppleva det dom gick miste om, när föräldrarna i fråga inte alls har kunskapen till den nivån. Dom tror att man kan piska en häst över ett hinder och om den stannar ska den typ piskas och sporras och inte få någon mat på ett ungefär.
Nu maxade jag, det finns ju dom som är elaka och åker men kanske inte fullt så mycket, men ni förstår nog principen.

Men min poäng med det hela är, varför detta ältande? JA, det är fel att ungarna och tillochmed lite äldre ryttare åker och är elaka mot sina hästar, dom skulle klart behöva mer dressyr och en stekpanna i skallen i ett Wake Up - syfte, men ert ältande räcker inte! Det räcker inte att ni sitter och skriver på era fina bloggar att det är sååå synd om ponnysarna och ryttarna är sååå dåliga, tror ni verkligen på fullt allvar att det hjälper?
NEJ.

Ni kan försöka göra något annat åt det istället! Jag vet inte vad eller hur, men det borde väl ni kunna tänka ut? Väcka ett större intresse för dressyren, försöka få ridsportsförbundet att skaffa fler stilhoppningar, men kanske att det är stilhoppning i grunden sen kör man på omhoppningen efteråt och att dom som visat stil i grunden får fortsätta till omhoppningen. Eller kanske försöka prata mer med ridsportsförbundet om att alla människor ska skaffa "körkort" för hästägande, detsamma gäller fodervärd. Man kunde haft så att om man är under tillexempel 10 så ska personens målsman göra körkortet, och sen när man fyllt tillexempel 13 eller något så måste man själv ta det, vad vet jag.

Vems fel är det egentligen att ryttarna rider som dom gör? Tror ni verkligen att det faktiskt från grund och botten är deras fel?
NEJ.
Det är föräldrarnas, dag och natt. Dom ska inte bara springa och köpa en 500.000 kr häst om sonen eller dottern inte har kunskaperna inom framförallt dressyren för att kunna starta hoppning. Man behöver kanske inte kunna rida ett Msv program, men man borde ju åtminstonde kunna kontrollera hästen i alla gångarter inom både dressyr och hoppning, ha en mjuk hand och absolut inte sitta och såga ner hästen till "form" som jag ofta ser ute på ponnyhopptävlingar.

Men snälla sluta upp detta ältandet! Allt ni gör är att väcka upp disskussioner som är jobbiga för alla och en himla massa bråk, vad är meningen?

Don't hate the player, hate the game.



Handlat!

Vi började med att åka till Bengts Hästsport.
Där köpte jag:
* Svarta Silikon gummiband 39kr
* Röd svansrosett 29kr 
* Hårnät 79kr

På vägen tillbaka så stannade vi på Flyinge Outlet och köpte:
* Vanliga tyglar med dubbelt så många stroppar 75kr
* När vi var på Flyinges meeting så fick vi en "presentcheck" på ett grimskaft så jag valde ett rååååsa :D


Sen stack vi till CS och handlade skor + lite annat :)

Svart linne- Gina Tricot (halva priset) 49kr
Svarta rosettörhänge- Gina Tricot 49kr
Vita ballerinor med blommor på-Skopunkten
Vita ballerinor-Skopunkten
Leopardfärgade klackskor (platt klack)- Skopunkten

Det var allt, asså jag är ledsen men updaten blir nog låg imorgon också!

Isac fick vila för jag hann inte rida idag :( Nu blir det filmtajm! Ska se en bit av "Secretariat" som ni får en recension när jag sett den klart. (Handlar om en galopphäst)





Hemma

Är nu hemma ifrån Laserdome, har haft sjukt roligt och vi röda vann båda gamen, fast vi var en mindre än gröna! :)

Var en sväng in om Diingo också och kollade igenom honom, under luvan och rättade till täcket som hängde på sidan. Imorgon ska jag som sagt rida ut och dressyr på fredag, ska dock inte rida LA:1 utan fälttävlansprogrammet så det sitter som en smäck till Flyinge (om 100 år)..
Uppvärmning blir nog skänkelvikningar, små volter och öppna.

Nu ska jag slänga mig in i en kall dusch, känner att jag är rätt så lökig efter 2 game, men kommer och uppdaterar sen, I promise!


En lite halvsuddig bild ;)

You spend the money like your on death row

Om du skulle flyttat till en öde ö, vad skulle du valt?

Din häst, eller din kompis?

Svaret är uppenbart för min del, för er?



Failbilder!

När jag slängde upp alla bilder ifrån Stävie Cup förra veckan förstår ni kanske att jag bara tog de absolut finaste, precis som alla bloggare gör för att verka näst intill felfria. Men gissa vad?
Jag är inte en sån bloggare.
Jag bjuder på mig själv och låter er få ett gott skratt, är inte det en betydligt roligare blogg då?

Så nu kommer alla failbilderna ifrån Stävie, skratta är absolut tillåtet då det är det jag vill att ni ska göra!


Ja.. när han stannar, då jävlar i det stannar han rätt in i hindret!

Sen ett muppigt hopp när han väl hoppar!


OCH NU: 2011'S STÖRSTA FAILBILD OF THE YEAR:

HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAAH!! Eftergiften iallafall?
Mountain Horse Stilpris 2011, helt klart!

Dag 1 - Mitt hästliv

Hur ska man svara på det?
Mitt hästliv är jättebra tycker jag! Jag rider upp till 6 dagar i veckan men det är olika och tävlar cirka varannan vecka men det varierar stort. Jag är i stallet i princip varje dag, ibland om jag är sjuk eller iväg är mamma snäll och fixar allt!

Jag har ridit sedan jag knappt kunde stå och fick min första häst när jag var 2 år gammal. Det var ett litet shettisföl. Han var fux med stjärn och vi döpte honom till Lillefot, efter dinosaurien i Landet för längesedan ni vet? Jag började på ridskola när jag var cirka 6 år gammal, Kvistofta Ridklubb hette det. När jag växt ur Lillefot väldigt många år senare köpte vi en ny häst. Jag red på MCR då i en knattegrupp och jag var störtförälskad i en flug-skimmel-skäck b-ponny Welsh Mountain vid namn Sabina som inte var så gammal. Men jag kan säga att ingen annan var så förtjust i henne. Hon sparkades och bets, men det var för att hon inte trivdes. Jag tror jag var runt 8 år gammal när vi köpte henne men jag är inte säker. Hon var väldigt pigg och väldigt skrajsen, men hoppa kunde hon! Startade dock bara 2 hopptävlingar på henne. Den ena var jag felfri i och den andra flög jag av med dunder och brak!
Men även henne växte jag ur och jag var ett tag utan ponny, började även på Viarps Kör och Ridklubb. 2007 fick jag min 3:e ponny, Ronja. Många av er känner säkert till henne och jag vill helst inte gå in på alla detaljer och minnen då det gör mig så ledsen. Hon var iallafall ett brunblack b-ponnysto, korsning mellan fjording och russ. När vi köpte henne var hon redan 22 år gammal. Hon var den segaste som fanns paddocken men tycker det var dökul när man red ut och att hoppa något litet hinder. Den underbara sagan fick dock sitt slut när hon 2008 fick kronisk fång. Det fanns inget mer i världen för henne än att äta, och hon fick en tuss hö om dagen. Det var inte rätt mot henne. Så September 2008 beslöt vi oss för att låta henne somna in.
Tiden efter Ronja dött var den hemskaste någonsin. Jag red kvar på Viarp och det var bara pest. Jag trivdes inte alls och fick alltid en häst som bet och sparkade mig. Fastän jag sa till ridläraren att jag inte ville.
Den hemska tiden fick också sitt slut. Mars 2009 fick jag hem underbara Dunder. Det var med hans hjälp jag kom in i tävlingslivet! Januari 2010 fick jag även Diingo, och nu är det endast han jag har kvar.

Ja, där fick ni läsa min livshistora, hehe. Grattis till er som orkade!


Världens finaste Ronja ♥

1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Lista!

1 - Mitt hästliv
2- Mitt hästliv med min häst
3- Mitt liv utanför hästarna
4- Min bästa vän
5- En annan häst
6- Ett ögonblick
7- En vanlig outfit
8- Mina ridkläder
9- Mitt favoritminne(inte hästminne)
10- Mina rädslor
11- Min klass samt en skoldag
12- Vad hade jag på mig i dag?
13- Ett annat ögonblick
14- Mitt rum
15- En första bild på din häst
16- Detta saknar jag
17- Det här får mig att gråta
18- Innan hästarna
19- Ett annat ögonblick
20- Det här upprör mig
21- En första…..
22- Ett sista ögonblick
23- Stallet
24 – Min ryktlåda
25 – Min utrustning

Första inlägget kommer snart upp!

Filmminne

Här tänkte jag bjuda på ett litet filmminne!

Den 3 juli 2010 skulle jag tävla en lokal LD och LC på Kågeröds Ryttarförening. Eftersom Diingo var/är tittig och vi såg att Kågeröd även hade en Pay & Jump den 1 juli, 2 dagar innan, så bestämde vi oss för att åka dit.
Som sagt skulle han ju tävla 2 dagar senare, så vi hoppade endast 60cm, jättegulligt! Det var äckligt varmt, men vi gick felfritt!
(Vi gick felfritt i LD:n och fick ett nerslag sen på den riktiga tävlingen, har film på det jag kan visa någon gång!)



Vad tycker ni? :)

PS! Det ni ser efter första hindret jag gör med tygeln och spöet kanske ni undrar över. Tyglarna till tränset var flera mil långa så dom snurrade in sig i spöet! Ds.

Sorry guys

Även idag kommer uppdateringen från min sida ligga i botten, tyvärr! Klockan 5 ska jag åka iväg på Laserdome med elevrådet, sen ska vi äta efter det så jag är inte hemma förrän senare ikväll! Men jag ska skriva på som attan och göra så många tidsinställda jag hinner fram till klockan 5, jag lovar!

Diingo får ännu en gång vila, haha! Men det kan vara lite bra för min lille gamling! Imorgon ska jag rida ut och sen på fredag blir det dressyrtragglande i paddocken, ska rida igenom LA:1 programmet tror jag, ska bara lära mig det också, haha!

Förrästen så färgade jag håret igår, mörkbrunt! Blev riktigt snyggt faktiskt, kan visa bild någon gång, om det finns intresse..



Ändrade planer!

Som rubriken säger så har vi ändrat planerna. Drar till Bengts Hästsport och handlar foder och försöka hitta en blå GG luva och sen blir det att handla nya skor och efter det så ska jag rida Isac. Hinner tyvärr inte uppdatera nu heller men ska försöka klämma in nåt inlägg ikväll när jag är klar i stallet!

Hoppas ni har överseende med detta, sorry guys! <3


Bilder i repris på dem bästa ponnysarna!


Hemma!

Hemma efter den bästa dagen i veckan! Endast tre lektioner består den av :D
Nu ska vi inte snacka om sånt tradigt. Idag så ska jag åka och köpa skor med mammi :) Updaten blir låg men nu medans jag väntar på min mat så kan jag skriva ngt tidsinställt om jag hinner.

Lika bra att börja redan nu va?


Rätt bra skärpa för att vara en iPhone bild? ;)

Killmaryl Rua<3


Brunt eller svart läder?

Som rubriken lyder " Brunt eller svart läder?"

Ja, vad ska man ha??

Brunt är ju betydligt "coolare" än svart men alla bruna nyanser matchar ju inte alla färger men svart matchar ju allt. Sen är det ju skitsvårt med nyanserna av brun dessutom. Jag menar man vill ju matcha allt läder med samma nyans och det tränset man vill ha finns ju oftast inte i rätt nyans.


Sån här brun är helt klart den snyggaste bruna färgen!


Och hur tänker man när man blandar olika nyanser på samma vara? Grymt fult är det och ser ut som om den blivit missfärgad eller sliten?!


Sån här choklad brun är också grymt snyggt!


Den här var också riktigt gräslig missfärgad bajsorange + en snygg brun= FAIL


Ljusbrun är sjukt fult och varenda litet pyttemärke syns ju på den!



ÖÖÖrk, bajsorange, jag spyr... den är g r ä s l i g !!


Bland det fulaste jag vet är när man har olika nyanser av brun tillsammans eller kanske tom svart inblandat, typ såhär! ;OO


Med Svart läder är allt MYCKET lättare, för alla träns finns i svart och man behöver aldrig oroa sig för att man köpt fel nyans på sina saker!

Hissen går till: SVART LÄDER!

Vad tycker ni?
SVART ELLER BRUNT LÄDER??

kommentera nudå!


Shoppning

Har varit borta hela dagen och shoppat med Ida på Familia! Köpte inget hästrelaterat, men har haft sjukt roligt!
Ska hoppa ner i badet nu, men kommer och uppdaterar senare!

Dagens Ridpass



Red Ruffe i paddocken.
Red bara igenom honom lite lätt.
Tränade främst på ökningar och samlingar.
Fett trött är jag så det blev inget superseriöst.
Åskan har gjort så att jag inte kunnat somna och att mitt rum råkar vara 50grader varmt gör inte saken bättre....

Skrittade Isac efter det.

Lugn dag för pållarna!

Nu ska jag äta.




Finast <3


Svar på tal!



Anonym
om Svar på tal:

Vad är normal längd för Harry?:)

Svar: Jadu, det här är sjukt svårt!

Vikten och längden är det som avgör men för någon som ska tävla honom utan att se stor ut bör vara
allt upp till 157? När jag var 157 och jag sa att jag var för lång för harry så höll nästan ingen med. På den tiden vägde jag nog 35kg eller nåt? Asså överlivet har ju stor inverkan eftersom man kan lätt få ett "för långt" överliv som jag hade i slutet. Jag är byggd av en tunn modell och har lååååånga ben och kort överkropp men tom den var ivägen i slutet av vår karriär. Benen har intge lika stor betydelse om du inte är liksom som jag är nu typ för man kan korta läderna ju bara man inte hamnar för långt utanför med knäna så ser det inte jätte hemskt ut! Men när jag red SM så hade jag mina läder på 12:e hålet nu har jag dem på 8-9onde hålet för att mitt knä ska vara på samma plats (haha) Dock så stör ju inte min vikt (40kg) på honom!
Det är liksom värre om man har ett enormt överliv än långa ben anser jag! :)

Idealet för att det ska se bra ut på harry är ungefär 138-158cm och 30-50kg typ :) Sjukt svårt!



En bild jag faktiskt skäms över men som jag ändå visar upp. Dock har jag växt ca 6cm sen dess... Ni ser ju hur lång jag var redan då. På vänsterarmen har jag en skena för jag hade INGA muskler kvar i armen efter gipset...
Tog jag av den så dog min hand!


You are perfect!


I love you in million different ways
Forever.
Cause you're amazing, just the way you are<3


Älska bilden på otroligt fin ponny<3


Wiiihooe :D

ÄNTLIGEN hemma från skolan, har varit en sjukt dryg dag. Asså jag fattar inte att jag tidigare skrev om mina skoldagar, dem är fett ointressanta, jag menar vem bryr sig om jag hade svenska eller engelska? Eller om jag räknade på matten eller om vi hade genomgång? När jag läser bloggar med detta så somnar jag nästan, jag menar skolan är fett tråkig, så är det bara. Jag brukar kalla det bloggtorka... nä, har man inget vettigt eller någorlunda intressant att skriva om ska man inte skriva ngt alls!

Nä, nu ska jag sluta babbla om sånt ointressant(haha, dubbelmoral eller vad?)
Idag på bussen hem så lät jag fantasin flöda och skrev ner en hel del som jag kan skriva om, fattar verkligen inte hur jag fick ut allt det där från min hjärna? Men aa, ska börja avverka den redan ikväll men jag måste käka nu sen blir det ut i stallet.

Vill ni att jag ska skriva om dagens ridpass hädanefter? Eller det kanske avskräcket er som evelina säger ;)
Utförligt eller bara kort, vill höra era åsikter! :)


<3



Svar på tal

Anonym om Dagen!:

Är inte Harry din häst?


Svar: Jo, såklart är han det! Min fina lilla ponny som jag dock inte rider numera för jag är för gammal och extremt lång, jag menar jag är liksom 164,5 och min lille pluttehäst är 1,22! :)
Bea rider och tävlar honom just nu tills han blir såld.
Så om ni vet någon som vill ha en liten ponny med mkt kapacitet som har världens största hjärta och är den ärligaste hästen jag suttit på, så är Harry rätt häst! <3



Puh, nu har Madde fixat en ny namnlogga till mig så jag slipper ha mina paintskilliga namnloggor ;)




Bilder imorgon

Bilderna kommer imorgon istället, vill inte sitta vid datan när det åskar då den kan krascha då. Hoppas ni har överseende med detta!
/Madeleine

Dagen!

Sorry för dålig update!
Upptagen hela dagen.

Var som sagt med Julia och vi var på Center Syd :)
Sen så gick jag ut och red Ruffe, vart jagad av alla myggor trots att jag hade TVÅ st myggavstötande apps på min iPhone igång! Så det får en diss!!
Nu har jag precis käkat och ska göra mig i ordning, upp tidigt imorgon.... :/
Tyvärr har jag inte lyckats hinna skriva några tidsinställda men jag uppdaterar imorgon.

Bjuder på en bild!


Harry stegrar på Börjes Cup 10! :)


Good evening

Fantasifull rubrik måste jag säga..

Är i Malmö och har nyss varit i stallet hos Emilia. Dock hade hon flyttat en massa saker hela dagen så hon var helt slut, med andra ord skulle hon tyvärr inte rida. Vi gick ut i till Elaiza och unghästen som var där och tog på henne en flughuva, herregud med insekter! Det är tur att dom ska till den "riktiga" sommarhagen när Diingo kommer, hade varit synd om honom annars med tanke på exemet ju.
Tog lite kort i hagen på Elaiza och unghästen (har ingen aning om vad han heter?) och tänkte jag ska slänga upp dom när jag kommer hem? Innan vi åkte ner körde vi in om Diingo och kollade till honom, så jag har lite bilder på honom också! Även dom kommer att komma upp under kvällen.


Eftersom jag inte är vid min egen dator så fick det bli en ifrån arkivet, gillar denna rätt så mycket faktiskt!


Ingen strand

Blev ingen strand idag, så grymt tråkigt!
Det är typ 30 grader ute fortfarande så jag har bestämt att Diingo får vila idag faktiskt! Med andra ord ska jag göra om hela veckans schema, hehe..

Ska snart ner till Malmö och hälsa på Elaiza på betet, även kolla när Emilia (mammas kompis) rider Leonore, sjukt fin hopphäst! Kan ta en massa bilder och slänga upp ikväll!
Ikväll ska jag även fixa design och header (designen gör jag inte själv utan jag tar en gratisdesign och ändrar en massa, har dock länken kvar, precis som på denna bloggen) till sötaste Julia, hon har precis startat denna bloggen!
Besök henne massor!

Ha det sålänge!


Ni kan klicka på bilden för att komma till Julias blogg!

Stor diss!

DISS

Dagens stora diss går till mitt schabrak jag köpte på King's Saddlery i Falsterbo förra året!
Jag fick betala 300 spänn för det, och vad fick jag? Jo, det krympte och knycklade ihopa sig efter första tvätten och passopalen är helt förstörd på flera ställen. Jag tror jag använt det 2 gånger kanske? Sjukt dåligt!



é ni med jao, in da club jao?

Tävlingplanering för mig & mina ponnys!

11/6 - Frosta RF LA MSVB Killmaryl Rua

17-19/6 - Halmstad Derbyt LB+5 LA MSVB Killmaryl Rua
ELLER Hässleholm samma helg LA MSVB beror på!

16/6 - Dagstorp Midsommar LC LB med Klubbmästerskap Isac

Sen bli det säkert fler emellan men dessa är inplanerade samt

Varberg
&
Dagstorps Derbyt/Svenskt Ponny Derby

Sen får vi se vad som händer :D




Foto: Desirée Ohlsson



Lite små tips inför Falsterbo

Snart är det dags för Falsterbo International Horse Show - Årets absolut största hästfest!
Som de flesta av er vet är jag där varje år, och under alla dessa år har jag gjort många misstag och kommit på många saker som gör det hela roligare, mer spännande och lättare.

Jag har några små tips jag tänkte ge er för att göra det hela mycket mer spännande!
  • Om du ska ner någon av dom dagarna du behöver läktarbiljett men inte kan/vill/orkar köpa läktarbiljett, bara gå bort mot den stora uppblåsta sängen vid V.I.P länktaren. Du kan antingen sätta dig på gräset framför V.I.P läktaren, eller om inte Derbyt är på G så brukar vi sätta oss på Derbykullen! Men du vill nog inte göra det om du är känslig mot solen, det blir supervarmt!
  • Om det är någon speciell klass du vill kolla på som du vet är rätt så populär så är det viktigt att du sätter dig jättetidigt! Platserna fylls på jättesnabbt, och det är inte så roligt att stå bakom 5 miljoner människor.
  • Och nu får ni mitt absolut bästa tips, som jag inte delat med många, men nu ni kära läsare får veta: Om du är i Falsterbo tidigt på morgonen, har tillexempel sovit över någonstans från dagen innan, gå upp megatidigt och va vid biljettförsäljningen precis när dom öppnar! Köp en biljett, och sen kan du bara gå och sova igen! Jag bor hos min mormor så jag brukar bli väckt riktigt tidigt, så tar jag cykeln och drar iväg till Falsterbo, köper en biljett och sen tillbaka till mormor och äter frukost eller liknande, hur smart som helst och du slipper köa!
Detta är mina absolut bästa tips, dom funkar alltid!


???

Är det någon som undrar vem jag är?

Skriver lite kort om mig själv:

Jag heter Felizia (nyhet,hahah) och är 14år.
Jag har långt brunt hår & blåa ögon.
Är 1,65 m lång och tycker om att sjunga & dansa utöver ridningen, dock inget seriöst, bara för skojs skull ;)

Ridningen är mitt liv, har dock inte ridit så jätte länge 4,5år ungefär.
Jag har då 4 hästar.
En B-ponny som heter Yakari (Harry) är 11år och 1,22 hög som jag ridit upp till MSVB hoppning och SM med och även vinster & placeringar i P80 fälttävlan & LB:1 dressyr.
En C-ponny som heter Isac och är 14år som jag tävlat upp till LA hoppning och vinster och placeringar i P90 fälttävlan & LA:1 dressyr.
En D-ponny som heter Killmaryl Rua (Rufus, Ruffe) och är 14år osom jag tävlat upp till MSVB hoppning med placeringar.
Ett Storhästföl som är 1år som är efter Jaguar Mail! :) 

Det var lite kort om mig ;)

 

Veckans planering



My perfection ♥

Always together
Never apart
Maybe by distance
But never in heart



You are perfect..
In your own special way


Bilder från Stävie del 1

Bilder från fredagen tagna av Linn Gustafsson!



Aw, så söt så perfekt bild synd att stolpen var ivägen och att bilden inte var skarpare!

Haha, fint Isac väldigt vackert

Vad kollar jag på XD Kolla vinden dessutom (hästen bakom)



Haha , han ser typ ut som en uppstoppad ko på denna bilden haahahah


"Håll huvudet högt så du inte ramlar" HAHAHAH



Tack för dem fina bilderna Linn! :D

Fler bilder av Olivia & Desirée och samt bilder från Söndag kommer efterhand! ;)


måndagendensjättejunitvåtusenelva

Godmorgon!
Jag gissar på att alla normala människor ligger och sover vid denna tiden, eller det är kanske bara jag? Sova is the best helt enkelt.
Idag ska vi åka till stranden med Diingo och rida runt lite där, massa kort såklart, mamma ställer snällt upp som fotograf!

Jag satt igår och gjorde upp lite planer eller vad man kan säga om Diingo, för jag vet att detta som han håller på med är bara rent trams, det säger alla andra också.
Den 19:e juni ska vi åka till Eslövs Ridklubb och hoppa LD och LC där som sagt. Fram tills dess kommer Diingo inte att få hoppa någonting. Faktum är att större delen av tiden ska jag sitta och trimma dressyr mesta delen av tiden, bara för att han hatar det. Ni kanske tror att jag gör detta som ett straff, men fallet är faktiskt inte så!
Jag låter honom göra någonting han verkligen hatar, och absolut inte det han älskar. (Äta ska han ju såklart, men nu syftar jag på hoppningen). Sen när det väl är dags för Eslöv, ja då förstår han kanske att om han inte sköter sig så blir det dressyrtrimning.
På tävlingen ska vi runt banan, felfritt! Han ska inte stanna på första, han får absolut inte göra det! Jag kommer vara på honom hela tiden, han kan över!

Annars satsar vi på en dressyrkarriär, bara för att han hatar det.


Lagom söt iallafall!

Fler bilder ifrån Stävie!

Dessa är fottade av Sara Hörberg ©

Haha, jag diggar denna bilden lite! (ovan)


Och så avslutar vi det hela med ett väldigt failat hopp!

Tack för bilderna!

Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimon!

Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimon vann BB shalalalala:D
Bra att det inte blev Peter iaf, han är dryg!
Kan fortfarande inte smälta att Martin blev 3a?!?!?!?

Nu ska jag nana, imorgon blir det en hel dag med bästavän!<33
juliadahnelius.bloggplatsen.se


Natti natti!

/Felizia

BB final!

Ohästigt inlägg!

Kollar den spännande BB finalen nu!
Vem ska vinna!

MARTIN GRANETOFT, vinn hela skiten!<3




Outfitbyte ännu en gång

Som ni kanske såg ifrån bilderna från idag hade jag bytat outfit igen, trots att jag igårkväll skrev att jag skulle ha den marinblåa!
Anledningen till detta är att det var äckligt varmt och då känner jag inte för att rida runt i en trjocktröja! Dessutom så har jag bara använt denna outfiten en gång och det var på en Pay & Jump, så jag dammade av den och tog min skjorta, sen var vi nöjd och glada!



Hjälm - Charles Owen John Whitaker
Väst - CRW
Skjorta - Jacson
Ridbyxor - Domino (Börjes)
Stövlar - Mountain Horse Supreme High Rider
Schabrak & Luva - Horze
Benskydd - Random och Eskadron
Träns - Hööks
Stigbyglar - Duca Design

Söt liten detalj!

Ändrade lite i designen och la till en liten söt detalj vid rubriken till inläggen, kan ni se den? Annars ser ni den här! :)

Svar på tal

Sara om Resultat Stävie Ponny Cup!:
Men du vann väl inte HELA Stävie ponnycup, ni vann väl bara i den klassen? eftersomhttp://ryttarteam.blogg.se/index.html också vann ponnycupen? :-S Förklara gärna för mig om jag har fel! ^^

Svar: Jo, Jennie vann också hela Stävie Ponny Cup men det fanns en regional & en lokal cup. Alltså var det 6st som vann cupen idag!

Och sen är det ju tre Kategorier av ponnysar i både den reg & lok cupen. Kat C vann jag och Jennie vann kat D. Det är det som är skillnaden :)



Stävie Ponny Cup Final - Bilder!

Alla bilder är fottade av Linn Gustafsson ©


Hinder nummer 1, det han stannade på...

Detta stannade han på i fredags, glad att han hoppade det så fint idag!

Tack så jättemycket för bilderna Linn! ♥

Resultat Stävie Ponny Cup!

Hej!

Eftersom jag också var i Stävie och tävlade i helgen så tänkte jag berätta om mina resultat.
Red min C-ponny Isac.

Fredag:

Kval 1 LC (80cm): Han hoppade jätte konstigt som han kan göra ibland och hade noll bjudning i början, sen började han bjuda lite mer. På framridningen hade han varit så sjukt stark och bara struntat i mina hjälper, (tror det har lite med värmen att göra) så han ville typ inte svänga inne på banan heller. Lyckades få runt han felfritt men i sista svängen så skulle jag svänga innanför men han ville typ inte det så han stannade till mitt i svängen och ändå var vi bara två tiondelar från att vinna! Men det blev en 3:e placering!
0+0 fel 3:e placerad!

Kval 2 LC+5 (85cm):
Han hoppade MYCKET bättre i denna klassen och bjöd bra, han var heller inte lika stark så jag kunde svänga honom som vanligt. Sjukt duktig var han och vi blev felfria och vann!
0+0fel Vinst!

På lördagen så var det den regionala cupen och där var Bea & Harry(min b-ponny) och tävlade så jag hjälpte henne! I  Kval 1 så var dem dubbelnolla men utanför placering och kval 2 var dem nolla och vann!

Söndag:

Final LC+5(85cm): Han hoppade ganska dåligt och hade relativt dålig bjudning men det släppte efter ett par hinder, vart ju sjukt nervös för ovanlighetens skull (brukar nästan aldrig vara nervös dessutom aldrig till en LC+5 XD )
men vi var nolla och eftersom det var en A1:a och det var 4 nollor så blev det omhoppning.

I omhoppningen så rev första ryttaren, sen var Christine felfri, sen rev tredje ryttaren. Så om jag skulle vinna så fick jag rida en snabb nolla, vilket jag gjorde och det resulterade med en vinst!
0+0fel, vinst!

Vi vann asså hela Stävie Ponny Cup!
 Duktig Ponnyheeeeest!<3

Bea & Harry rev tyvärr ett hinder i finalen! :(






Priserna från helgen!

3e platsen i kval1 sponsrat av Krafft!
* Stor spann
* Morotsgodis
* 3st foderskyltar
* 2st stora höpåsar
* Nyckelband
* Litersmått
* Fakta blad
* Gul rosett
* Plakett

Vinsten i Kval 2:
* Blå/Gul Rosett
* Plakett
* Stor betforssäck

Vinsten i Finalen:
* Ridskor med stålhätta från Timberland
* Ljusblått Täcke från Flädie
* Ganska stor Gul/Blå rosett
* Plakett
* Ngn slags uppbindningsgrej.

Det var en hel del som fota, så bilderna kommer efterhand!

Smakprov!

fotad av: Desirée Ohlsson


Tjabba!

Tjeeena alla CrossCountry läsare.

För er som läst showjumpers tidigare= det är jag, felizia från fd showjumpers! :D jag ska börja blogga med madde igen! ;)

För er som inte läst showjumpers tidigare= Jag heter Felizia och ska börja blogga här på CrossCountry, mer info kommer! :D

/Felizia

Born this way

I'm beautiful in my way
Cuz' God makes no mistakes
I'm on the right track
Baby I was born this way


Beautiful creature..
Why are you doing this?
I know you love it

Kass update

Kommer tyvärr bli rätt så dålig uppdatering från min sida, det är så fint väder ute så jag ska ut och sola och fotta lite, sen blir det kanske stranden! Jag ska försöka komma på något roligt att skriva om när jag är där ute, så springer jag kanske in och fixar det, om ni har tur... ;)

Ni får en bild från igår sålänge!

Grr :@

Tävlingen gick skit! Ett stopp och 2 nerslag, Diingo tyckte inte han skulle hoppa, bara trams!
Så om 2 veckor blir det Eslöv och där ska vi hoppa LD och LC, om han inte hoppar i LD så tvingar jag honom över, det kan han gå över!
Så denna tävlingen får ett stort streck över sig

Men Felizia vann med Isac, grattis! :D

Surprise!

Det kommer hända en väldigt rolig sak på bloggen, förhoppningsvis idag och kanske imorgon, ni får vänta och se... ;)

Vet ni vad...?

Jag har faktiskt bytat outfit till imorgon.. Sorgligt men sant.
Diingo blev så fett irriterad på flugorna igår, det var riktigt synd om honom! Så jag kände att jag ska ha en luva och jag har ingen som är ens i närheten av limegrön, så jag har som sagt bytat outfit.

Jag hade bara en tvättad och klar så jag ska ha marinblått imorgon, rätt så snyggt ändå! Enda problemet som återstår är att hitta en av mina 2 snygga marinblåa tröjor. Den enda jag vet var den är är typ sjukt konstig.. hehe.


Antingen denna tröjan eller en annan jag har, men hittar ingen av dom just nu!

EDIT: Har hittat tröjan på bilden, tjoho! :)

Stävie Ponny Cup Kval 2 - Bilder!

Alla bilderna är fottade av Linn Gustafsson ©


Och favoritbilden för dagen!


Alla dessa bilderna var ifrån Kval 2, andra klassen, LC+5

Stävie Ponny Cup Kval 1 - Bilder!

Alla bilderna är fottade av Linn Gustafsson ©


Stackars Diingo gillar inte alla flugorna..

Konstigt hopp på hinder nummer 1



Alla dessa bilderna var ifrån Kval 1, första klassen, LC
Resten kommer snart!

Min och Diingo's Historia Del 1


Allting började i Januari 2010, det exakta datumet kan jag inte minnas.
Vi fick tips av Charlie som fick tips av sin kompis Cathrine om en lite äldre C-ponny. Hon skickade lite info över facebook och vi tyckte han lät jättefin, bilden ovan var bilden hon skickade med. Jag sökte runt lite på HästNet och hittade honom då, Mandingo stog det att han hette.
Vi ringde och sa att vi var intresserade och bestämde oss för att åka och titta den 23:e januari 2010, samma dag min lillasyster skulle ha sitt 4-års kalas.
Men sen visade det sig att någon annan skulle komma och provridam honom på förmiddagen, och dom sa då att vi kunde komma på eftermiddagen. Det gick inte på grund av kalaset så vi bestämde dagen efter, en söndag. Egentligen skulle jag tävlat en Clear Round med Dunder då, men vi valde att göra detta istället.

Så tidigt den 24:e januari 2010 åkte vi först och hämtade upp Charlie då vi ville ha med henne på provridningen. Vi åkte upp till Nösslinge (?) i Halland, fast först en tur in om Gekås i Ullared, hehe. Vi kom fram till en söt liten gård där vi såg 2 hästar gå i en hage. Det var en Haflinger med det sötaste huvudet i världshistorien, som en Welsh Mountain! där stog även en Fjording.
När vi kom fram mötte vi upp Micke, ägarens pappa kan man väl säga. Han var jättetrevlig och vi gick in i stallet. Där möttes jag av en grizzlybjörn, aka Diingo! Magen var enorm! Om jag inte vetat han var valack hade jag gissat på att han skulle föla samma dag! Sen var det cirka 15cm päls på det. Men huvudet.. Det sötaste huvudet på länge, så fint böjt och med uttryckfulla ögon.
Hans ägare Simone var vid honom och vi hälsade innan hon tränade och tog ut honom. Paddocken var genomfrusen så vi gick bort en liten, liten bit till ett stort och snötäckt fält. Simone började rida honom och det första man la märke till var ju steget! Fast snön hjälpte ju till lite, hehe..
När Simone ridit i alla gångarter var det slutligen min tur. Jag satte upp den denna tjocka häst och skrittade först en bit. Han var lite stark i traven, men han hade ju inte blivit riden på hur länge som helst! Det gick relativt bra ändå, men sen var det dags för galoppen.. Herregud säger jag bara. Hästen for iväg i lycka och sadeln började glida! Så där hängde jag på en vilt främmande häst, på sidan och fick inte stopp på honom, hur tror ni det gick?
Det gick faktiskt bra, jag fick stopp på honom! Jag var väldigt långt bort från mamma, Charlie, Simone och Micke, så jag travade dit. "Jag ska ha honom" var vad jag sa.


Efter att ha tagit in honom i stallet gick vi sedan in och skrev på papper! Jag fick stå som ägare såklart :) Simone var tvungen till att åka och jobba så hon gav oss en sadel hon hade där inne innan hon sprang iväg! Efter att vi skrivit på papperna fick vi se alla priser Simone och Diingo hade fått (inte rosetter utan pokaler och liknande) och jag kan säga att det var inte lite precis! Om jag inte minns fel hade dom vunnit KM några gånger, hehe.
Sen var det bara till att gå ut och hämta ponnyn och lasta upp honom i transporten, sen var jag en lycklig hästägare!

När vi kom hem släppte vi ut honom i hagen och han blev bra kompis med Elaiza och Dunder, innan han ställde sig nöjd och åt av ensilaget. Min kompis Fredrika ville se bilder så jag gick ut med digitalkameran i högsta hugg och fottade några bilder, här under är två av dom! Tog även en på kontraktet och la ut på BDB utan någon bildtext, allas kommentarer var "Tjoho!" och "Shit vad kul!".


Han ser nästan smal ut i täcket..

Det var det verkligen, jag hade fått en helt egen, ny häst ♥

Fortsättning följer...

Pannband

Jag hittade inte min kamerasladd innan så jag kunde inte göra detta inlägget, men nu har jag hittat den!

På tävlingen i fredags fick jag en liten precent av världens sötaste Linn; ett brunt Jacson panband med en rad limegrön strass! Känner hon mig bra eller känner hon mig bra?
Det var jättefint, tack så mycket Linn!! ♥


Dagens Ridpass


Tog ett lugnt ridpass på Diingo, skrittade ut barbacka i linne, shorts och foppatofflor, hur skönt som helst! Det är riktigt, riktigt varmt ute, the way we like it!
Tog några kort innan jag red iväg på Diingo som blev rätt så mysiga, väärme!



Diggar att man kan se min outfit i Diingo's öga (a)

Stallet

Ska bort till stallet nu, uppdaterar sen! :)

Royalblått från Eskadron


Royalblått är verkligen en sjukt snygg färg!
Schabraket och lindorna tillsammans är verkligen en outfit 2 die for! Tänk er det på en hopptävling, mums!
Jag har alltid gillat stilen dom har på dessa fleecetäckena, sjukt snygga! I denna färgen blev det bara bättre :D

Planen för imorgon


Man kan riktigt se hur varmt det är på denna bilden!


När ni såg resultatet från igår tyckte ni säkert ändå att det var rätt så dåligt, 3 stopp sammanlagt på en enda tävling.
Men det tycker faktiskt inte jag.

För bara någon månad sedan stannade Diingo på allt inne på banan. Han hoppade som en gud hemma och på framridningen, men inte på banan. Han visste att han skulle behöva hoppa en massa hinder och vägrade då göra det. Vintern tog hårt på honom, och allt kom i mars. Då kom stelheten, frysandet och allt, han kunde helt enkelt inte.

Men nu har han kommit ur det och han hoppar som aldrig förr! Varför stannade han då igår kanske ni tänker? Jo, jag sabbade allt. När en häst har stannat så pass mycket litar man inte riktigt på den, helt ofrivilligt! Så jag sitter och tänker för mycket "Shit, han kommer stanna" och smygtar i honom. Detta gör att han blir osäker och inte riktigt förstår vad han ska göra, och då stannar han, såklart! Man tycker ju han kan bjuda lite på sig själv, men han har så pass dåligt självförtroende.

Så planen för imorgon är faktiskt att inte tänka på nollan, det är då mina tankar går över till att han kommer stanna. han hoppar som allra bäst när jag pratar med honom; "Hopp", "HeppHepp", "Kom igen Diingo" och liknande. Även att jag rider i helt galen fart. Kris brukar säga på hoppträningar att vi rider för fort och att det inte går då. Men alla gånger jag rider sakta kommer alla tankarna och då blir det stopp. När vi rider i hög fart hinner framförallt Diingo inte tänka att hinderna är läskiga och då blir det super. Så vi ska köra full fart och jag tycker absolut inte att det gör något om vi får en bom med oss, bara vi kommer runt utan stopp så är min lycka gjord!
Finalen går i A:1A så om vi går vidare till omhoppning satsar jag inte på nolla, jag satsar på tiden. Det är då det går som bäst!

Jag hoppas ni alla håller tummarna för oss och att vi sätter den jäkla nollan nu!

Gamla hästar

Som ni alla vet tävlar jag med en relativt gammal häst, hur gammalt man egentligen tycker att det är är idividuellt. En 21-årig ponny är för mig faktiskt inte så farligt. För 20 år sedan var det hallelujah moment om en häst var så gammal, men det är nya tider nu. Hästar blir äldre och detsamma blir vi människor.

Sen är det ju även så att alla hästar skiljer sig ifrån varandra. En 21-åring kan vara hur stel som helst och vara 40 i kropp och sinne, men den kan också vara elastisk och vara 7 år i kropp och sinne.
Något som även gör skillnaden hos gamla hästar är ju såklart hur mycket dom har gått fram tills den åldern, desto mer den tävlat desto mer sliten är den ju såklart. Diingo som exempel var skogsmulle tills han var 11 år gammal, så med andra ord har han tävlat i sammanlagt 10 år, men det är väldigt sparsamt! Så hankan nog hålla väldigt länge!
Har du en lite grövre häst kan det nog hjälpa lite också, dom har kraftigare ben och håller till mycket mer.


Diingo 21 år gammal, Vinst i LB

Det var en tjej jag disskuterade detta med, och hon kom med synpunkten att man kanske får tävla lite mindre med äldre hästar. Detta är såklart en självklarhet vad jag tycker, du kan inte vara ute och tävla MsvB varje helg på en 23-årig häst eller något, det håller benen absolut inte för. Därför kan man variera det! Antingen tävlar man högt lite mindre ofta eller så varierar man med att ibland starta en LC, eller kanske tillochmed en LD, och sen varvar upp det till en LA helgen efter.
Överlag kan man ju säga att dressyrhästarna kan hålla lite längre. Kanske inte på FEI nivå, men om man även där tävlar lite lägre.

Diingo är 21 år gammal och har sedan han var 11 år gammal blivit tävlad upp till LA, men jag vet att det inte har varit så mycket. Anledningen till att det faktiskt inte gick bra när vi gjorde det var att han var precis i sin svacka. På våren efter att det varit så kallt blir han stel och kan då inte hoppa. Nästa år ska vi alltså tävla fram till ungefär början av februari, det är då han går som bäst. Sen får han vårvila och sen kör vi igång på låga klasser, då har vi klättrat uppåt till sommaren!

Ta vara på era gamla hästar och låt ingen ha fördomar om dom. Dom kan faktiskt klara allt, bara man vill!

Svart Lime Outfit


DÖSNYGG!

Godmorgon ni underbara

Kommentarerna bara väller in, igår och idag! Känns sjukt roligt att blogga då, när man dessutom bara får snälla och trevliga kommentarer! ♥

Idag ska jag ta en uteritt på Diingo, men inte allt för avancerad då vi faktiskt ska tävla imorgon ju. Kanske rider barbacka igen bara för att det är så mysigt, hihi. Sen blir det även lite fix för tävlingen, igen. Puts och borstning, men något positivt är iallafall att jag slipper mocka och trycka ner ensilage i påsar, woho!
Annars har jag absolut ingenting att göra idag, hur tråkigt är inte det? Får väl sola lite och blogga..

Vilket random inlägg, men kom verkligen inte på vettigare att skriva! När man inte ska göra något vettigt blir ingenting vettigt av det, hehe!


Pernilla och Chessie, foto: jag

Måste se på Falsterbo


ASBOLUTA MÅSTEN!
Det är flera klasser jag dock inte kommer se hela, det orkar jag inte. Intresset flyger iväg efter ett tag, haha! Mina absoluta favoriter är Tretorn Ponny Grand Prix, Barbacka Hoppningen, Sixbar, Derbyt och framförallt Huntingen!

Dom dagar det inte är något inringat kommer jag inte gå då det inte finns något intresse för det.. Lite värdelöst, hehe.. Så ni kommer med andra ord att se mig på Lördagen, Söndagen, Onsdagen, Torsdagen, Lördagen och Söndagen!
Största anledningen till första helgen är att jag vill vara först på att köpa allt.. Hehehe.. ^^
Vilka dagar kommer ni vara där och vad ska ni se?

Startlista till söndag!

Tror jag glömde nämna innan att jag gick vidare till finalen nu på söndag, har startnummer 3, precis efter Ina!


Nu ska det gå! Nu banne mig ska vi runt, och felfria ska vi va! Jag skiter egentligen i placering, det ska bara gå nu! Han har ju även fått kolla på hinderna, så inga spöken. Och jag ska bara rida på, inget mesande eller smyghållande, full fart framåt!

Utvärdering av tävlingsplats - Stävie Ryttarförening


Tävlingsplats

Jättefint med bra framridning som inte dammade och superfin gräsbana. Lätt att hitta vart man ska och bra parkering. Lite dåligt högtalarsystem, man hörde inte så mycket.

Bana
Lite märkliga svängar då och då, men annars hel okej bana. Inte så läskiga hinder men samtidigt inte tråkiga.

Funktionärer
Dom flesta väldigt trevliga och hjälpsamma.

Priser
Superfina priser med bra sponsorer! Inget litet skit utan rejäla grejer man har nytta av!

Tider
Dom snabbade verkligen på och blev klara jättetidigt, bra jobbat!

5/5
Superfin klubb och anläggning man gärna åker tillbaka till! Trevligt folk och glada miner, priserna var sjukt fina! Rätt så fina rosetter och bra bana! Om man inte varit där innan är det nog lite svårare att hitta till framridningen, men inte så farligt! :)
En av mina absoluta favoritklubbar!

Inköpslista Falsterbo Horse Show

Någon mer som ska till årets största hästfest? Vilken/vilka dagar? Jag kommer vara där hela veckan!



Jag har suttit och klurat lite på vad jag verkligen behöver, för det är ju det som prioriteras!
Jag har kommit fram till ett par nya vita ridbyxor hade suttit fint! Dom jag har nu har en gräs/greggel fläck på benet och en rätt så ljus betfor-fläck! Sen är dom lite missfärgade på skoningen men vafan, köpta på Börjes och dom har hållt super! Om jag köper nya kan jag använda dessa till att ha med på meeting.
Mina vita handskar har även blivit missfärgade, är typ gula och karborren är dessutom lite kass. Så jag tänkte på ett par lite finare.
Ska även försöka hitta ett par vita senskydd om dom jag har nu inte går att laga..
Terrängskydd och terrängboots kommer även inhandlas om jag hittar några billiga, mamma kanske är snäll och lägger till lite också!

Sen utöver det är det nog inget jag verkligen behöver. Så då är det mer vad jag vill ha!
Det första jag kommer gå in och göra är att leta upp Charlie's och köpa ett limegrönt fake-swarovski!
Kommer sen leta efter limegröna lindor och limegröna boots, helst Professional's Choice.
Ska försöka hitta en limegrön tröja, men det är väl omöjligt..

Innan Falsterbo kommer jag förmodligen att köpa Massolin stövlarna, är lite smått kär. Men det är om dom passar såklart!

Allt detta = Pank Madde. Måste tjäna in lite mer pengar innan känner jag...

Tävlingsresultat!

Är hemma ifrån tävlingen och är verkligen jättenöjd med Diingo, lite mindre nöjd med mig själv dock..

Det var äckligt varmt och fluginvasion, jag blev svettig bara på framskrittningen, blää! Diingo hoppade som en gud på framhoppningen, blev bara lite helikoptersprång för jag jag satt och smyghöll honom. Inne på banan var han såå grymt fin, helt sjukt vad duktig han var! Men det var en konstig sväng till fyran, så vi tappade lite fart, så började han titta och jag tänka och det resulterade då tyvärr i ett stopp, men det var ju inte hans fel faktiskt! Resten av banan hoppade han som ingenting, He's back!
LC, 4 fel i grunden
Innan LC+5 var det ÄNNU varmare, vi höll på att döö, jag skämtar inte! Han kändes fortfarande super ändå, lite trött för värmen. Första hindret var det som han stannat på i förra, men han hoppade det jättefint denna rundan. Sen 3an började jag som är en idiot tänka igen och smyghålla honom, och precis som innan stannade han. När vi kom på igen stannade han ännu en gång?! Han fick en liten smäll och sen var det bra med det, hoppade resten super!
LC+5, 12 fel i grunden

Jag är iallafall jättenöjd med Diingo, han är verkligen ur sin svacka! Nu är det bara jag som ska börja lita mer på honom och fatta att han inte tänker stanna, haha!

Linn kom och fottade så hon skickar väl bilder sen, har dock två bilder redan nu ifrån Olivia, och här kommer dom! :)

Hinder nummer 6 LC+5

Hinder nummer 1 LC+5

Tack så jättemycket Olivia för bilderna!

Skickliga Elvira

Jag var bara tvungen att lägga ut denna sjukt coola bildserien på Elvira och Mynta, så jäkla proffsigt!



Hon trillade inte av! Hur skickligt är inte det?

hoppas det var okej att jag la ut bilden Elvira! <3

Fyfan vad dåligt!

Så jäkla dåligt av en butik att skriva att leverans är i slutet av maj, och sen pang bom ändra det till mitten av juli?! Får man ens göra så? Detta är nog det dåligaste jag någonsin varit med om, fyfan vad besviken jag är!!


GRRRR :@

Jan Svanlunds Minneshoppning

SVT-reportern Jan Svanlund får en egen minneshoppning – Jan Svanlunds Minneshoppning. Finalen på Jump Club Ungdoms Grand Prix torsdag 7 juli uppkallas efter den uppskattade TV-reportern, som avled för en tid sedan.

– Det Jan Svanlund gjort för svensk ridsport kan aldrig överskattas. Vi tycker det var en självklarhet att hedra honom på detta sätt, säger Jan-Olof Wannius.

Jump Club Ungdoms Grand Prix är de mest prestigefyllda hoppningen för ungdomar till och med 21 år vid sidan av mästerskapen. Här samlas gräddan av svenska ungdomsryttare för att göra upp i sommarens stora ungdomshoppning.

Jan Svanlund var under många år reporter på TV-sporten hos SVT. Han ansvarade för ridsport och motor och skötte bland annat sändningarna av världscupen i hoppning under många år. Efter en kortare tids sjukdom avled Jan Svanlund i slutet av mars.

Källa: Falsterbo Horse Show

 


 

Detta stog på nyheterna på Falsterbo Horse Shows hemsida. Jag tycker det är väldigt fint att Jan ska få en hoppning uppkallad efter sig, det är definitivt något jag ska kolla på!

Lotta Björe och Jan Svanlund


Köpa storhästföl?

Om ni är intresserade av ett billigt storhästföl som inte kommer bli jättestor och ha förmodligen det finaste huvudet i världen när han blir större, har jag ett jättebra tips.

Mitt lilla hjärta Axlundas Sozial är till salu, världens mest sociala och goaste lilla fölunge man kan tänka sig! Han föddes den 21 maj och är hingst, om ni slår till nu kan han fortsätta vara det ;)
Vill ni veta mer om honom så är det bara att säga till!


Världens sötaste <3

Ceris Ljusblå Dressyroutfit

Hur snygg som helst, inte så tråkig som dom flesta.
Matcha med en ljusblå tröja så är outfiten helt perfekt!


CRW Massolin

Har hittat ett par jättefina läderridstövlar ifrån Hööks som faller mig bra i smaken! Dom var väldigt smala i vaden (iallafall för mig) så det blev tight och snyggt, men dom var extremt långa! Foten var där nog rätt så bra plats så jag funderar faktiskt på att testa dom igen, med sula.


Dom är väldigt snygga och stilrena, med lite bling uppe på runt den lilla läderbiten hade det nästan stått 'Madeleine' på dom, hehe. Tycker dock att dom är snyggare i verkligheten än på bild!

Vad tycker ni om dessa stövlar? Är dom snygga eller tråkiga?

Fotomodell

Diingo hade nog passat super som fotomodell! Alltid när någon ställer sig framför honom med en kamera har han öronen framme och huvudet högt uppe i skyn, bästa fotomodellen? Om man fottar helkroppsbild står han ofta väldigt fint och ställer upp sig, det är även något som är bra inför utställningar! När man ibland fottar honom framifrån eller snett framifrån brukar han vända på huvudet lite åt olika håll eller framåt, precis som om han bytar pose eller något, hur gullig som helst!
Av någon anledning brukar fokusen på bilden komma bra på honom också.. hehe!


Bilden till vänster är en av mina absoluta favoriter, jag menar hur söt får man bli?

Dessa 2 bilderna ovan är mina absoluta favoritbilder på Diingo när man fottat porträtt, hur fina som helst!

Home from le stable

Lite fransk-engelska på rubiken, imponerande va? ;)

Men är som sagt hemma ifrån stallet, hade en grymt mysig ridtur med Diingo! Red barbacka med endast en kort, tunn tröja, puma-shorts och foppa-tofflor; Sommaren är här!
Jag hatar att trava barbacka för att han är så skumpig i traven om man inte sitter i bästa formen och trimmar, då är han rätt så mjuk. Så jag travade bara en kort sträcka och sen galopperade vi. Vilken dressyrhäst jag har va, när han inte ska gå dressyr är han hur fint som helst och på dressyrträningen beter han sig som en åsna, normal ponny? Båda galopperna var superfina och jag är jättenöjd!

Väl hemma i stallet borstade jag igenom hela honom, blötade svansen och gjorde en fläta och klippte för första gången hovskägget faktiskt! Kunde blivit bättre, men det blev faktiskt rätt så bra. Det ser allra bäst ut på långt håll, hehe.. Sen på med exemtäcket igen och ut i hagen, det visade sig att hästarna skulle gå ute under natten och jag ville inte ställa in honom ensam i stallet under natten. Så det blir att åka lite tidigare i morgon och borsta honom, tror dock att han kommer vara rätt så ren! Exemtäcket är väldigt bra att ha ibland
Mockat och putsat lite också, nu blir det grillat!


Taggad inför imorgon, nu ska det gå!

Taggad!

Ska snart åka bort till stallet och rida! Ska nog bara rida lilla rundan, annars kommer han väl att vara helt död imorgon! Efter det ska jag göra honom snygg inför tävlingen, tror dock inte att det kommer bli några knoppar då jag gör världshistoriens sämsta, och det är rätt så värdelöst då.. Möjligtvis blir det några om mamma orkar göra!

Sen ska utrustning putsas och bilen packas och väl hemma ska jag kolla så allt verkligen är tvättat, sen blir det att ställa väckarklockan på halv 7.. *snark*. Kör ifrån stallet cirka halv 9, förmodligen liite tidigare.
Linn kommer och fottar, sen var det även någon på Dayviews samt Olivia, så ett bra gäng med bilder kommer det bli!

Här är morgondagens startlistor!


LC

LC+5
I Cupen för C-ponnyer ska även Felizia vara med och sen i LC+5 vanliga för D-ponnyer ska Sally vara med!

Nej, nu ska jag nog åka bort till stallet till min lilla ponny, vi hörs ikväll!

Turkos

När jag är färdig med min Limegröna outfit blir mitt nästa projekt att skaffa en Turkos, så grymjt snyggt! Jag har en turkos, rätt så tunn jacka hemma, så den hade passat bra in där! Annars brukar jag hitta en massa turkosa tröjor överallt, så det är nog inte så svårt att fixa! Jag slängde in en tröja bara för att outfiten inte skulle se så tom ut! :)



Det är mycket lättare att hitta Turkosa saker än Limegröna, sjukt störigt måste jag säga! Men Turkos är färgen jag gillar mest förutom Lime, så heelt fel är det ju inte, hehe ;)

Varför vara så tråkiga?

Ofta ute på ponnytävlingar ser man folk rida runt i svart kavaj och vitt schabrak. Och på deras bloggar dissar dom glada färger på tävlingsoutfits och det mest extrema och färgglada som dom kan komma på är brunt, tjoho?

Men varför vara sån? Varför inte göra det roligare med coola färger och galna matchningar? Det är ponnytiden för guds skull, ha lite roligt? Kavaj och vitt schabrak kan vi ha på storhästar när vi är 40+, inte nu!
Jag respekterar såklart om man tycker att det är snyggast med brunt, vitt och liknande, men varför inte ha det lite roligare? Är det inte betydligt coolare om folk ser en på tävlingar och man sticker ut, inte bara en i mängden?


Limegrön outfit, snyggaste någonsin!

Jag tycker om att synas ute på tävling, jag slänger gärna in limegrönt eller någon annan cool färg! Man behöver ju inte ha en annorlunda färg i den bemärkelsen, men det finns ju rött och royalblått, hur snyggt och coolt som helst, men samtidigt inte det mest sällsynta!
Jag har ju såklart inte hela tiden dessa utstickande, jag har flera gånger tävlat i tillexempel marinblått och som jag skrev ovan, kavaj och vitt schabrak.

Att man måste ha kavaj på regional tävling och uppåt tycker jag inte är någon ursäkt, man kan ha kavaj och en cool färg ändå. Ett exempel är Johanna Grant som har en grön kant på sin kavaj, hur coolt som helst ju! Eller bara släng in schabrak, huva och spö i en annorlunda färg, ingen bryr sig om hur tråkig ryttaren ser ut.

Ponnytiden är tiden att vara lite smått galen och synas, inte gömma sig och se ut som alla andra! Ta vara på den tiden och sitt inte med tråkiga outfits!
Jag kommer fortsätta att ha roliga färger när jag rider storhäst, det är ju så alla kommer ihåg en! Inte om du ser ut som alla andra?


Röd MCR Softshell jacka och ett rött Hansbo schabrak, dösnyggt!

Gårdagens dressyrträning

Igår tränade jag dressyr med Diingo hemma i paddocken!
Det gick väl sådär.. Jag är nöjd med vissa saker och mindre nöjd med andra, men det kan ju inte alltid gå bra.

Han var lite stissig och drog lite i vänstertygeln utåt  i vänster varv coh det blir rätt så jobbigt då. Men fler gånger blev det rätt så bra. Jag var ändå rätt så nöjd med min hand större delen av passet och han gjorde en rätt så fin ökning i galoppen :)
Vi red mest innanför spåret, på volten och gjorde bågar, även skänkelvikningar och överböjde honom så att han skulle bli lösgjord. Så jag är nöjd, men samtidigt inte, hehe..

Efter träningen körde vi ner Elaiza till bete i Södra Sallerup ungefär, så ledsen Diingo blev! Men om några veckor ska även han ner dit, kommer dock åka ner och rida efter cirka en vecka kanske. Jag har en himla massa bilder från betessläppet, om någon vill se?


foto: Natalie Persson

Tillbaka för att blogga

Jag saknade att blogga lite och det var så många gulliga kommentarer på Dayviews att ni saknade mig, tyckte att det var riktigt gulligt och fick tillbaka blogglusten!
Så nu bloggar jag här själv, kanske tar in en till i framtiden, vem vet?

Som ni ser i menyn kommer jag absolut inte ta emot elaka kommentarer, utan dom raderas direkt. Jag kommer inte bry mig om dom en smula, utan dom är borta. Kritik får ni jättegärna ge, det gör mig bara till en bättre ryttare. Men då får ni gärna försöka vara lite trevliga i kommentarerna, annars tar jag det bara som elakt. Hade inte ni gjort det?

Annars är det fullt välkommet att kommentera och jag hoppas ni stannar kvar och läser! Kom gärna även med lite tips på vad ni vill att jag ska blogga om, så utformas bloggen efter ert intresse!


foto: Linn Gustafsson

RSS 2.0