Ponnyhopptävlingar

Varför envisas alla, framförallt dressyrryttare, med att skriva en massa på sin bloggar om att många ponnyryttare inte rider utan bara åker, hästarna ställer upp och blaha blaha.

JA, man vill banka vissa små ungar i huvudet som får en SM-ponny och blir tvingade av sin ponnymamma att tävla SM veckan efter. Föräldrar som inte fick ha den tiden och i princip tvingar sina döttar/söner till att uppleva det dom gick miste om, när föräldrarna i fråga inte alls har kunskapen till den nivån. Dom tror att man kan piska en häst över ett hinder och om den stannar ska den typ piskas och sporras och inte få någon mat på ett ungefär.
Nu maxade jag, det finns ju dom som är elaka och åker men kanske inte fullt så mycket, men ni förstår nog principen.

Men min poäng med det hela är, varför detta ältande? JA, det är fel att ungarna och tillochmed lite äldre ryttare åker och är elaka mot sina hästar, dom skulle klart behöva mer dressyr och en stekpanna i skallen i ett Wake Up - syfte, men ert ältande räcker inte! Det räcker inte att ni sitter och skriver på era fina bloggar att det är sååå synd om ponnysarna och ryttarna är sååå dåliga, tror ni verkligen på fullt allvar att det hjälper?
NEJ.

Ni kan försöka göra något annat åt det istället! Jag vet inte vad eller hur, men det borde väl ni kunna tänka ut? Väcka ett större intresse för dressyren, försöka få ridsportsförbundet att skaffa fler stilhoppningar, men kanske att det är stilhoppning i grunden sen kör man på omhoppningen efteråt och att dom som visat stil i grunden får fortsätta till omhoppningen. Eller kanske försöka prata mer med ridsportsförbundet om att alla människor ska skaffa "körkort" för hästägande, detsamma gäller fodervärd. Man kunde haft så att om man är under tillexempel 10 så ska personens målsman göra körkortet, och sen när man fyllt tillexempel 13 eller något så måste man själv ta det, vad vet jag.

Vems fel är det egentligen att ryttarna rider som dom gör? Tror ni verkligen att det faktiskt från grund och botten är deras fel?
NEJ.
Det är föräldrarnas, dag och natt. Dom ska inte bara springa och köpa en 500.000 kr häst om sonen eller dottern inte har kunskaperna inom framförallt dressyren för att kunna starta hoppning. Man behöver kanske inte kunna rida ett Msv program, men man borde ju åtminstonde kunna kontrollera hästen i alla gångarter inom både dressyr och hoppning, ha en mjuk hand och absolut inte sitta och såga ner hästen till "form" som jag ofta ser ute på ponnyhopptävlingar.

Men snälla sluta upp detta ältandet! Allt ni gör är att väcka upp disskussioner som är jobbiga för alla och en himla massa bråk, vad är meningen?

Don't hate the player, hate the game.



Kommentarer
Postat av: hanna

skitbra åsikter :) men en del dressyr ryttare är oxå riktigt hemska mot sina ponnysar/hästar!



En annan skum sak är att det bara är hoppningen dem dissar, och ser ner på x) ingen dressyrryttare? men de är ju såklart skillnad på "färdiga" ponnysar, för flera 100 000 och en för kanske 20 000 som e minst lika bra :p eller ryttarna

2011-06-09 @ 17:17:04
URL: http://ofeliavi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0